Pleseň na matracoch v splani?

Dobrý den som zufala potrebujem poradiť mame 3 zimu prerobený byt po tie 2 roky sme až také prolemy s plesnou nemali ale tento rok je to strašné. Mali sme torocha plesne okolo balkonových dverí ale to sme vystriekali a zatial je poj ale mame drevotrieskovu postel na nožičkách a začali nám vlhnut a plesnivieť matrace aj som oprala poťah na 95 stupnov aj sme ich nechali 5 dni vyschnuť ale po 3 dnoch sa to zasa opakuje som fakt zufala čo mám robiť neviete mi poradiť? nemal niekto takéto problemy? dakujem za každú radu Kurime a vetram pravidelne rano, naobed aj večer pred spanim.. Od vtedy sa nám ani na oknach nezraza voda iba tie matrace.Dakujem
Odpovedať
Ked uz mas pliesen zazratu do matracov, nepomoze ti to, ze operies potah. A spat v takychto matracoch je hazard so zdravim! Bud najdes nejaku cistiaren, ktora ti ich dokladne chcemicky vycisti a znici plesne,alebo ich budes musiet vyhodit a kupit nove. Plesen sa bude po byte rozsirovat viac a viac, treba najst pricinu a odstranit ju,lebo rozne protiplesnove postreky pomahaju iba kratkodobo plesen utlmit, nie odstranit. Pouzivaj pri vareni digestor,pradlo nesus na radiatoroch,ale v susicke a vetraj castejsie,ako 3x denne.
Odpovedať
asi by som tiež tie madrace vyhodil. čo sa týka plesne na stenách trocha jej trvá kým sa rozmnoží na slabších tepelných mostoch, ak sa raz vytvorí a podmienky sa pre ňu zhoršia, tak len zastaví vývoj, ale nezahynie. Keď sa podmienky pre ňu znova zlepšia tak pokračuje v raste. Po chemickej likvidácii treba stenu nanovo namaľovať (najlepšie vápenným mliekom), trochu to zvýši účinok dezinfekcie reziduí ktoré sa môžu znova rozrásť ak sa odflákla chem. likvidácia.
Odpovedať
Máte studené povrchy. Kúrime + vetráme - treba hodnoty!!! Čiže kúriť aspoň na 22-23°C a RV držať na 50-55%. Vetranie 3x denne pri pobyte osôb, ešte k tomu v byte, ktorý má dosť malý objem, je málo. Ak je to možné, zateplite podlahu - zrejme je pod vami pivnica alebo terén, a nie vykurovaný byt. A ak sa plánuje zateplenie fasády, tak určite berte - ale nie menej ako 10 cm EPS. Plus nech zateplia aj ostenia okolo okien. Ak nemáte vymenené okná, tak dajte s trojsklom.
Odpovedať
Ahoj. Vyhodit matrace, topit na vyšší teplotu a ještě více větrat. Koupit vlhkoměr a větráním udržovat RV kolem 50 %. :-)
Odpovedať
@veronikad26 Ak sa chceš niečo dozvedieť, založ si diskusiu, nie otázku ako je táto. Napríklad by si sa dozvedela že je dobré mať postel s roštom, madrace sú zospodu odvetrané, a neplesnivejú. Neviem kde je u vás problém, mám pocit že sa bavím sám so sebou, na upresnenie otázok je diskusia.
Odpovedať
Profilova fotka
madrace musis vyhodit, uz ich nezachranis.. pred kupou novych sa porad, podla toho co je pod madracmi (rošt alebo pevna doska), co je vhodne, aky madrac. Ono to totiž nemusi byt jedno ! Hlavne pri problémoch s vlhkostou , alebo ked sa niekto viac poti v noci... Ak je doska pevna - daju sa do nej navrtat otvory, aby prebytocna vlhkost odchadzala prec :) ... ale kazdopadne madrace vyberaj podla toho ... a mozno by pomohol aj odvlhcovac do miestnosti
Odpovedať
@veronikad26 tak toto je velky problem. treba postele nechat trochu viac odtiahnute od steny. plesnive matrace urcite vyhodit, lebo z nich mozete velmi nepekne choroby a alergie dostat. nepiste, ze aku mate postel, aky rost. urcite treba mat latkovy a nie plny. kurit viac, vetrat viac. urcite si kupte vlhkomer a kontrolujte si vlhost bytu a teda hlavne spalne. nesuste pradlo vo vnutri, ale len vonku. ja viem, ze v bytoch je to mozno tazke, ale mate balkon, tak aspon 24 hodin nechajte pradlo vonku vyfukat a aj ked bnebude uplne suche a vo vnutri ho uz len dosusite, je to lepsie, ako susit pradlo vo vnutri. kupte si popripade pohlcovat vlhkosti - su rozne na trhu - lacnejsie i drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Si spomínam na jeden prípad keď sme opravovali byt v Nitre ,staré tehlové bytovky ,Wilsonovo nábrežie.Po odstránení vrstvy asi 2 ročnej maľovky boli úplne čierne steny.Plieseň.Chyba bola v nekompaktibilných vrstvách maľovky.Staré hlinky premaľované Primalexom ,na tom vodou umývateľná farba.Primalex ,ako bol biely tak bol komplet čierny ,ako sadze.Plieseň musí byť cíťiť.Chyba alebo chyby môžu byť aj v iných veciach.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
na posteliach určite ak sa to dá vymeniť dosku za rošt. Ak sa to nedá, tak počas dňa mať matrac dvihnutý nech sa môže odvetrať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?