Pleseň na matracoch v splani?

Dobrý den som zufala potrebujem poradiť mame 3 zimu prerobený byt po tie 2 roky sme až také prolemy s plesnou nemali ale tento rok je to strašné. Mali sme torocha plesne okolo balkonových dverí ale to sme vystriekali a zatial je poj ale mame drevotrieskovu postel na nožičkách a začali nám vlhnut a plesnivieť matrace aj som oprala poťah na 95 stupnov aj sme ich nechali 5 dni vyschnuť ale po 3 dnoch sa to zasa opakuje som fakt zufala čo mám robiť neviete mi poradiť? nemal niekto takéto problemy? dakujem za každú radu Kurime a vetram pravidelne rano, naobed aj večer pred spanim.. Od vtedy sa nám ani na oknach nezraza voda iba tie matrace.Dakujem včera aom to tu dala otazku mieto diskusie
Odpovedať
a ešte bývame asi v 50 ročnom tehlovom byte pri prerábke sme dali dole asi všetky stare stierky tapety a neviem čo tam bolo navrstvené. Máme plný rosť s takým dierami hrubý asi 5cm nie latkový rosť.
Odpovedať
podľa mňa tie matrace zle vetrajú, najlepšie by bolo kúpiť rošt. Skúsila sem zadať matraca pleseň a našlo mi to tento článok http://www.i-matrace.sk/clanky/ako-vy..., kde sa uvádza, že rošt pomáha odvetrávať matrac a zabraňujú tvorbe plesne.
Odpovedať
a ešte sa chcem opýtať či to može byť aj tým že nám vypýnaju od 22.00 hod do 6.00 rana radiatori
Odpovedať
ja by som vyhodil celu postel aj matrac. Spanie v takej posteli je zivotu nebezpecne.
Odpovedať
@veronikad26 kúp čo najskôr elektrický odvlhčovač
Odpovedať
@drnkalka ale to by všetky postele s úložným priestorom museli byť splesnivené, autorka témy by mala znížiť vlhkosť, to je základ.
Odpovedať
a neviete mi poradiť niaky odvlhčovač
Odpovedať
na internete som našla DéLONGHI DEM 8,5 celkom dobre recenzie
Odpovedať
@veronikad26 daj do vyhľadávača výkon/hlučnosť/cena. My keď sme mali novostavbu mali sme de longhi
Odpovedať
@stolverka postele s úložným priestorom majú rošt. Sestra má tiež vlhký izbu u rodičov, vyskúšali snáď všetko možné, savo, rôzne tie huby na odstránenie vlhkosti a podobne, na chvíľu to zabralo, ale potom to bolo späť :-| . mala rozkladací gauč a tam sa jej to držalo. Kúpila si posteľ s roštami a teraz má pleseň "len" na stenách. Zbaviť sa jej nemôže, robila sa jej aj nová omietka. Niekde sem čítala, že sa samotná múr musí niečím ošetriť, a potom nahodiť nová omietka ... neviem nie som odborník
Odpovedať
@drnkalka jednak nie všetky, niektoré majú plnú podložku a niektoré rošt. Ide o to, že aj ked sú s roštom, sú akoby uzavreté, lebo bočnice sú až na zem.
Odpovedať
@stolverka ja len hovorím s čím mám skúsenosti. Ja mám u rodičov čalúnenou posteľ a pleseň nemám, sestra mala gauč a pleseň mala, teraz má posteľ s roštami a pleseň na matrac nemá. Podľa mňa je rošt len jedným krokom k odstráneniu plesne na matraci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@drnkalka Plesne na stenách - zrejme sú studené, treba zatepliť. Ale aj ošetriť postihnuté miesta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?