Pasivny dom lacne byvanie ?

Zacalo to pred par rokmi .. vstupili sme do unie a vzali si euro .. Funguje to tak ,ze sa tlacia peniaze ktore niesu kryte zlatom aby ich bolo akoze viac .. penazi je viac ,ale hodnota klesa, lebo sa stale viac tlaci . a preto sa vytvorilo euro ,aby sme mali pocit ze platime malo ale platime vastne stale viac . napriklad poistka ktora stupla za par rokov o mozno 25 e je 750 sk ..ale clovek to nevnima ..lebo 25 a 750 je rozdiel .. ludia by sa na 750 burili ale 25 .. je to hra .. eu chce do roku 2020 stavat domy s pasivnym stadardom.. Je mozne ze energie musia stupat . lebo niesu kryte mnozstvom vytlacenych penazi..ale ak si postavite dom ktory setri ,mate pocit ze neplatite vela ,to je zatial .. ale moze sa opat zacat zvysovat s tym, ze vy budete mat pocit ze platite malo .. No koniec koncov ,je dobre mat usporne byvanie 8-) nieje to az tak odborne napisane tak sa ospravedlnujem :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Gratulujem ku krasnej uvahe a ze si nam vsetkym otvoril oci 8-) . Mozno by si mohol ist o tom radsej prednasat na Ekonomicku univerzitu, tam by to malo vacsi osoh.
Odpovedať
aale sak ja len tak .. aj tak uz asi vsetci tusime 8-) @viperko
Odpovedať
@pedrisito ako potom vysvetlis, ze z toho Cesi neskacu do Vltavy? ;-) hlavne po tom, ako im par rokov dozadu na rozhodnutie narodnej banky zdevalvovali menu o 10%. @viperko nie je to az tak easy. 1) elektricka energia (EE) - pre domacnosti je len vedlajsi produkt EE pre tovarne. neoplatilo sa vypinat elektrarne na noc. aktualne klesa pocet tovarni v EU, ktore zeru obrovske mnozstva energii a zaroven stupa pocet odbernych miest obyvatelov. k tomu ma Nemecko plany, ako brutalne znizit CO2 z produkcie EE (do 2020 o 40% oproti 1990). vacsina EE sa vyraba v uholnych, alebo atomovych elektrarnach, ktore nie su podla mimovladok ciste. podla dokumentov, ktore som tu uz par krat shareol, maju v Nemecku aj hotove uholne elektrarne ostatnych par rokov zakaz startu a nove uz naplanovane ani nestavaju. k tomu treba ratat s planmi na elektrifikaciu dopravy, ked sa auta budu vacsinou dobijat cez noc a to musi byt nejako optimalizovane, aby nebol cez den prebytok EE, ktora sa nebude dat nijako vyuzit a v noci bude odber brutalny. 2) znizenie zavislosti na Rusku - plyn a ropa z Ruska su sice aktualne lacne, daju sa nahradit dovozom z USA/Norska/Blizkeho vychodu, ale nie v rozumnej dobe a za rozumne investicie (hlavne nie je moznost vybudovania obrovskych nadob/tankov, do ktorych by sa precerpavala ropa zo zamorskych lodi v uz aj dnes preplnenych dokoch). s ohladom na problematicku Ukrajinu, ktora v podstate skrachovala, neplati nikomu za dodavky surovin a v pripade potreby kradne suroviny, ktore si zaplatili staty "za ich rurou" a zatial nemoznost dostavat NordStream II, je nutne pre bezpecnost riesit aj scenar bez plynu, alebo s drahym plynom. ked k tomu priratame mnozstvo prace a zvysenie zamestnanosti, ktoru tento krok vyvola (vacsia produkcia izolacnych materialov, viac prace zateplovacov) a dani... ;-)
Odpovedať
@bozsky_kaja moze byt ja do toho az tak velmi nevidim :) priznam si .. len tak v skratke z toho diania mam taky pocit .. preco inac by sa snazili za kazdu cenu tak setrit ..
Odpovedať
Zámerom EU je odstrihnút členské štáty od odberu ruského plynu. Do roku 2006 sa na SK za plyn. prípojku neplatilo nič. Od 1.1. 2006 sa zaviedol poplatok za prípojenie k hlavnej vetve v prepočte 250,-€. Od 1.1. 2011 sa táto položka zvýšila nad 1000,-€ za pár metrov a investor si musí všetko obehat sám. K tomu nerozumné dotácie od EU do obnovitelných zdrojov energie kvoli dohodám krajín o znižovaní CO2 pričom hlavný producenti odmietajú dodržat prijaté protokoly, k tomu všetkému biznis s predajom emisií. Tlčú nám do hlavy energetické normy a buzerujú s prjímaním predpisov o energetickej hospodárnosti budov opakovaním mantry o potrebe masívneho zateplovania. Popri tom všetkom nám horia denne nad hlavami tony paliva, do bežnej praxe sa nedostanú nové technologie ktoré by úplne odstránili používanie fosílnych palív, v oceánoch sa dejú ekologické katastrofy pre havárie tankerov pritom bod ropného zlomu sa neodvratne blíži. Nič nie je náhoda, ale zámer. Svetu vládne komodirná mena dolár, EU je len blbý zlepenec krajín v plnom područí USA. Svetová velmoc, ktorá svoje recesie a finančné krachy vždy preniesla do celého sveta vdaka nekontrolovatelnému tlačeniu dolára FEDom dohnala aj samotnú EU k tomuto samolikvidačnému činu len aby si ešte chvílu podržala vytvorenú životnú úroven. Sme pred posledným klincom do rakvy ktorý nám chce USA zatlct v podobe Transatlanticej dohode o volnom obchode s EU ktorým sa završi dokonalá nadvláda koncerov nad všetkým a všetkými, t.z. skutočný fašizmus. EU začalo obchodne spolupracovat v roku 2009 s Ruskom čo sposobilo hlboký prepad dolára, takže reakciou bola dalšia farebná revolúcia na Ukrajine a pokus o získanie ruského starategického územia Krymu. V tom čase sa naplno ukázalo vazalstvo EU v rukách USA ktoré zaviedlo nezmyselné sankcie, ktoré vážne poškodili samotnú EU. Všetko čo sa deje a ovplyvnuje životy každého z nás je špinavá zaoceánska politika s jediným zámerom. Je toho samozrejme viac, cez rozsievanie základní NATO až po dobre organizovanú migračnú krízu, ktora završi Paneuropaistické vízie založená židom Richardom Coudenhove Kalergi.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Páni Amerika je tá najlepšia krajina na svete. Kiež by vedeli manipulovať naši politici svetom aby sme si udržali lepšiu životnú úroveň keby sa aj naše finančne krachy vedeli preniesť do celého sveta namiesto toho aby sa náš štát skladal na finančné krachy súkromných firiem napr Váhostavu x-)
Odpovedať
@martosko Co je to Vahostav v porovnani s vyplatenim americkych bank po 2008, alebo eurovale a vyplateni sukromnikov z greckych bank ;-)
Odpovedať
@bubulka722 konšpiračné drízdy.......
Odpovedať
@bozsky_kaja s tym vyplatenim americkych bank to nie ze aj take zle, vacsina pozicanych penazi je uz vratena https://projects.propublica.org/bailo...
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko tozvie ci aj na univerzite by sa to ujalo :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?