Panika zo stavby, sťahovania a podobne

Ahojte všetci, kam sa len obráťit ak nie sem s mojim " problémom" :-D Situácia je taká, že po niekoľkoročnom snívaní o mojom vlastnom domčeku na dedine sa to pomaly mení na skutočnosť. Prišlo to skôr ako som plánovala ( rátala som že ešte zo 10 rokov si pobudnem v byte ), ale situácia dovolila, že môžem ísť na vec. A v čom je problém ? čisto v mojej panike...vyjdu nám financie ? Bude domček "zdravý" ? Vybrali sme dobrú lokalitu ? Neunáhlili sme sa ?... Neviem, či chápete čo myslím...o všetkom sme diskutovali, preberali sme pre a proti, poctivo firmy vyberali, rozpočet riešili...ale stále ma niekedy až chytí úzkosť..asi z neznámeho, či sa rozhodnem dobre..od formy kúrenia cez okná po farbu fasády... Mali ste to aj vy tak ? či mi to intuícia niečo naznačuje ?
Odpovedať
nie nemali zdá sa že paniku tu robíš jedine ty :-D
Odpovedať
no dobre, tak uz stiahnem chvost a budem ticho doma, kedze som asi nie normalna :-D
Odpovedať
Ostan tam kde si, ak ti dom ma zobrat takto par rokov zivota.
Odpovedať
@november30 " zahoď starosti" nestresuj sa a všetko bude O.K. uvidíš
Odpovedať
@banjo1 dakujem :-) tak to proste necham na osud ( a na firmu :-D )
Odpovedať
@november30 teš sa že máš konečne nové bývanie
Odpovedať
@duzu ano, ja sa tesim, samozrejme. to len niekedy nabehne taky cervik pochybnosti @atlaska no, uz sme zacali ( predchadzalo tomu viac "prehadzovaciek" a stahovani), takze uz nam neostava ine len to dokoncit...ja len dufam, ze spravne ;-)
Odpovedať
@november30 U mňa je to zas naopak. Začali sme so stavbou a nejako mi nedochádza ,že staviame :-D .Len aby som sa nezabudol nakoniec nasťahovať do nového :-)
Odpovedať
Profilova fotka
U mna to bolo naopak. Milovala som kazdu etapu. Zistovala,zhanala material,ludi, studovala problematiku. Uzasna zivotna etapa tvorit si vlastny domov. Z nicoho vzniklo uzasne nieco (pre nas). Nestresuj, uzivaj ;)
Odpovedať
@november30 ja som na tom úplne rovnako, akoby si o mne písala a čím viac tu pozerám foto a diskusie, tým je to horsšie :-N :-D ja sa ani veľmi neteším na to zariaďovanie a vyberanie...akože na jednej strane chcem dom a chcem tam mať veci po svojom...ale taaaak dlho sme vyberali pozemok, potom sme 3 roky riešili projekt, čakali na všeličo možné a na jar máme začať ... a ešte aj môj muž je taký pedant že neviem či my nebudeme 10 rokov stavať aby to bolo dokonalé podľa jeho predstáv :-D
Odpovedať
@blackomt no tak to zavidim,mne to ale doslo v podstate az teraz ked sa zacal vyrabat :-) @jankazb mozno to je aj u mna problem,ze sa do toho vobec nerozumiem a doslova na to "nemam bunky"..skoro ako na matematiku |-| @mirkita dakujem !!! Som rada ze v tom nie som sama :-D presne ked vidim niektore nazvy tem pozeram jak puk ze sa ludia vobec vyznaju ze take daco existuje nie to si medzi tym vybrat x-) Inak ako klobuk dole pred vsetkymi co idu "svojlomocne"..to uz by som asi nie ze panikarila ale naozaj sa zcvokla
Odpovedať
@november30 a mam stres koľko času to musí zabrať vyberať každý detail a zisťovať kto to spraví, za koľko, kde... no dúfam že keď sa do toho pustíme už to proste nejak pôjde jedno za druhým ... ja mám aj stres z toho že čo keď sme si niečo úplne nafigu naprojektovali alebo sa nám bude v kuse niečo kaziť...neviem, pritom v byte sme to celkom dobre zvládli :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mirkita presne !!! Tiez sme nad tym stravili kopec casu, ale ked uz je to odklepnute a schvalene,nemozem uz vymyslat.. A hlavne, ak ste to zvladli v byte,tak gratulujem,ja som "rekonstruovala"asi 9rokov dozadu a uprimne musim povedat ze som to moc nevychytala :-( ale to som presne riesila tak ze jedna partia to,druha tamto.. teraz som si povedala ze na to uz nemam nervy a ked sa nevyznam necham to odbornikom
Odpovedať
@november30 mna teda panika nechyta, ani nechytala, ale je pravda ze som z toho obcas v strese a horsie spavam, lebo aj ked nam stavia firma, stale je treba nieco riesit a vyberat a planovat.. mozem ti poradit 2 veci - 1. nepozeraj sa prilis dopredu, ale pekne krok za krokom, vzdy najblizsich povedzme 5 krokov a pekne jedno po druhom vyrieste a povyberajte. 2. ked sa ti to nakopi a dostanes sa do stavu ze myslis na 100 detailov ci to vsetko dokopy bude dokonale - zastav sa a povedz si - kopec ludi zije v komunistickych panelakoch alebo inych bytovkach a tie maju od dokonalosti daleko a aj tak sa im tam dobre zije :)
Odpovedať
@luck4 to je fajn navod ;-) u mna kvoli muzovi nerealizovatelny, on chce fakt vsetko dokonale, uz sa tesim ako bude nadavat kazdy vecer na kazdeho a na vsetko ako to odflakli, ako je co kde nakrivo a pod... ja som ten typ, ze viem byt spokojna aj ked nieco nie je na 100% ale vyzera to normalne a je to funkcne....a pravne veci u nas riesim ja, uz som raz kvoli oknu v kuchyni riesila odstupenie od zmluvy lebo mi muz volal ze on to okno nechce ze to je priserne nakrivo a cele zle ...uz som to z roboty riesila emailom ze odstupujeme a kedy si to pridu vymontovat a pridem domov a oknu nic nie je :-N =-) :-D a doteraz ho mame a vsetko je OK :-D akurat ked nam dalsie okna robili /samozrejme ina firma/ spravili nam udrzbu na tych dvoch a nieco malo donastavili... achjaj, toto bude moj najvacsi stres tie boje ze mne sa paci vsetko a so vsetkym som spokojna a jemu nic nie je dost dobre 8-( :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?