Omyl pri výbere lokality

Pred dvoma rokmi sme sa presťahovali do nového domu na dedine z mesta. Stále si nemôžem zvyknúť, najradšej by som sa hneď presťahovala späť. Chýba mi mesto a možnosti s ním spojené. Jediné, čo ma brzdí je fakt, že manžel staval dom takmer sám a stálo ho to veľa úsilia. Máte niekto podobný problém? Ako ste ho riešili? Nájde sa niekto kto predal nový dom, pretože si nemohol zvyknúť na lokalitu?
Odpovedať
1
2
Ja som kupil dom na dedine sice nie nový ale rekonstruovali sme ho po roku bývania som ho predal potom som kupil pozemok v meste a staviam nový. Rodina hovorila že mi sibe a že vymýslam ale nenechal som sa odradit teraz po roku pomali finisujem onedlho sa budeme aj stahovať a nelutujem a oni tiež uznali že mesto je len mesto ,aj ked to nie je priamo v centre (asi 1,5km od centra) ale ta dostupnosť vsetkeho je na nezaplatenie. Ked mate pocit že sa Vam tam nepaci tak to treba riesit a hotovo. možno to bude trosku drahsie ale radsej mensi domcek v meste než palac na dedine. Samozrejma tým nemam nic proti dedine ved niekto sa tam narodil a je tam rad no ale ja som mestký clovek a už to inak nebude :)
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne sa musite zhodnut obaja na tom ci chcete zmenu ,nepises ci aj manzel s tym nieje stotozneny
Odpovedať
@medirelka ked vidim ponuku nehnutelnosti v dedinkach okolo senca, tak mam pocit, ze to co tebe sa stalo vela ludom. :-( same velke drahe a NOVE domy. ludia kupili lacne pozemky, tesili sa na dedinu a po roku, dvoch to predavaju. ocividne si tiez nezvykli.
Odpovedať
@medirelka presne ako sa pyta @tomasforgacs je dolezite aby si to mala vydiskutovane s tym s kym zijes. Tu na fore ti kazdy napise jedine svoj nazor ale to jedno "spravne" rozhodnutie musi padnut u vas doma predsa. A ako sa rozhodnete , vsetko bude spravne. Hlavne aby ste sa vedeli zhodnut v nazore. Za mna, tiez sme vystahovani rodeni mestski ludia , a nevieme si vynachvalit dedinu , nikdy nam v meste nebolo tak dobre. Vela zalezi na naladeni aj pracovnom case ludi. Zverske hypoteky ktore ak maju byt zaplatene, su oddrete nadcasmi a zvysok casu straveny v autach /ak hovorime o vacsich mestach/ ..... a idylka vidieka sa meni na nepohodu. A domy sa menia na noclaharne. My sme boli stastlivci ktori maju moznost narabat s casom trosku inak. Ale co clovek , to nazor. Tak vela stastia a tolerancie pri rozhodovani, hlavne aby ste boli vsetci nakoniec spokojni.
Odpovedať
Ano,poznam to, tiez sme postavili,narobili sa ako kone a po par rokoch predali.Bolo nam smutno,ale zdravie nam bolo prednejsie, neboli sme tam spokojni. Sme spokojni, ze sme sa tak rozhodli.
Odpovedať
Ja som tiez mestsky clovek. Vyrastala som sice v rodinnom dome, ale v meste. A som pohodlny mestsky clovek. S domom je aj privela prace. Klasicky panelak na sidlisku nebol uplne idealny, ale podarilo sa mi najst byt v centre, ale v tichuckej kludnej lokalite, s velkou terasou, kde mam vsetko, co by som si zelala mat pri dome. Vela priatelov a kolegov si stavalo a stavia domy v okolitych obciach. 50% ich uz je naspat v meste, dalsim utiekli deti spat do mesta hned ako im to vek dovolil a teraz sa jeduju, ze su vo velkom dome sami. Takze ja som sa ani nepokusala - ani o dom, a uz vobec nie mimo mesta. Moja skusenost je, ze max 20% z tych, co odisli z mesta, tak na vidieku aj ostanu, resp. nelutuju, ze odisli... Kedze ten dom tvoj manzel staval svojomocne, urcite dokazete jeho pracu zurocit a pri predaji domu aj zarobit. Skus s nim pohovorit s tymto argumentom...
Odpovedať
@adulik23 no lacne pozemky asi to neboli, tu ide o to ze fungovanie v BA tych ludi aj vdaka dochadzaniu dostalo do situacie ze domov chodia iba spat a cez vikend pri podobnom style zivota ich aj tak kare do nejakeho nakupneho centra :-p Ale to co je pri Senci je po celom Slovensku, ludia zistili ze dochadzanie do miest co i len 20-30 minut (nie vzdialenost ale ranne zapchy) sposobili vela problemov + rozne casy odchodu z prace ci skol nutia kupovat dalsie auto co su nemale dodatocne naklady. @medirelka no bud si zvyknete alebo chodte do toho. ak by manzela bavilo stavanie domu a predajom by ste nieco zarobili mozno by do toho siel, nie je na tom nic zle, len si toho manzela neznicte, lebo novy muz sice nie je problem ale na toho povodneho sa tazko bude hladat kupec.
Odpovedať
@niless lacne nie doslova. :-) ked ludia hladaju pozemok, tak sa casto rozhoduju medzi "drahym" v meste a "lacnym" na dedine.
Odpovedať
Poznám opačný prípad: Roky žili v pohodlnom byte v meste, mestský zhon a ruch ráno do práce, popoludní z práce vnímali ako nevyhnutnosť, bez problémov – mesto je predsa len mesto! Relaxovať chodili k vlastným hriadkam kvetov, zeleniny a pod ovocné stromy do záhradkárskej osady, raz do roka si dopriali aj rodinnú dovolenku, aj na kultúru si našli čas. Prvé dôchodcovské mesiace vychutnávali pohodu svojho mestského bytu, aj spoločné nákupy a prechádzky ulicami mesta. Neskôr sa najlepšie cítili len v záhrade, v daždivé dni sa im už ani ich pekný byt nezdal príjemný. Mali po 62 r., keď sa rozhodli postaviť malý dom – 3-izbový bungalov a kvôli cene pozemku samozrejme na dedine. Keď im veľmi začne chýbať mesto, dohodnú si stretnutie s priateľmi … Dnes si pochvaľujú svoj pohodlný „byt " priamo v strede záhrady :-)
Odpovedať
@elka48 mam tusaka, ze @medirelka na do 62 este daleko :-D
Odpovedať
@adulik23 Aj ja sa domnievam, že je mladá, preto sú jej dnešné pocity pochopiteľné. Človek by mal žiť v takom prostredí, kde sa cíti najlepšie, medirelka sa pravdepodobne vráti späť. Samozrejme aj s manželom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@medirelka My sme sa stahovali na dedinu z BA pred par mesiacmi a vobec nelutujeme. Uzivame si to, aj ked je okolo domu este vela roboty. Ale poznam jedneho, co sa po nejakom roku vratili z Dunajskej Luznej naspat do BA, lebo nemali nervy na to cestovanie. My sme si tu na dedine uz aj nasli zopar kamaratov, navstevujeme sa, tak je tu dobre... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ani som netušila, aká diskusia sa tu rozbehne. Ďakujem za názory. Upresním, áno pozemok sme kúpili preto na dedine lebo bol neporovnateľne lacnejší ako ten v meste (i ked ide o malé mesto). S manželom však nezdieľame rovnaký názor a to je zatiaľ asi najväčší problém, pretože on chodí do práce a príde domov navečer, ale ja som na materskej a to, že nemám s deťmi kam vyraziť ma troška znechucuje. A sama v záhrade, to je fajn, ale tiež nie každý deň:(
Odpovedať
Profilova fotka
@medirelka Tieto pocity ženy na materskej mala aj moja polovička, tiež tam bol pocit sociálnej izolácie - stále len okolo detí a ja dni a noci v práci, a to sme bývali v meste na činžiaku. Keď manželka nastúpila do práce zlepšilo sa to, aj ked to bolo možno ešte náročnejšie. Teraz dokončujeme RD na dedine resp. v prímestkej časti, 2 min. autom do mesta. Odporúčam ešte vydržať, materská utečie ako voda, pouvažuj, či podobné pocity by si nemala aj na činžiaku. Skúste porozmýšľať aj o malom aute-približovadle, ktoré by slúžilo len tebe s deťmi. Hodila by sa ti možno aj nejaká kamoška-kamošky tiež na MD. Potom ešte pouvažuj o tom, keď deti budú mať tak 7 a viac a budú chcieť behať vonku aj samé, bez stáleho dozoru rodičov, či bude pre ne vhodné sídlisko so všetkými pozitívami aj negatívami alebo dedina a dvor rodinného domu.
Odpovedať
hm, my pojdeme tiez z mesta na ,,dedinu´´ale nie taku tipicku a tesim sa na to..nesuhlasim priliz s nazormi typu (dediny naokolo sa stali iba noclaharnami a podobne)-realne aj keby som isl abyvat rovno do senca tak cesta domov sa mi predlzi o pol, tristvrte hodinu, nez vramci mesta... o co by som bola o tych 40 minut bohatsia na cas ? ono v podstate, noclaharne su pre nas aj byty v centre, aj domy na vidieku..ide o to, aku mas pracu nie o to kde byvas...v podstate vzdy ked prides domov, tak si zariadis cas tak ako treba, ci mas nejaky dany stereotyp kt. ta nebavi, alebo kazdy den nieco ine...ja tipujem ze domov pridem z prace o piatej,max.pol siestej aj s nakupom.. a neviem preco by som mala dom povazovat za svoju noclaharen...kazdopadne, si myslim ze je najmegadolezitejsie v tvojom pripade sa s manzelom porozpravat realne o tom, ze nechces ist do mesta alebo proste niekam inam na ukor jeho stastia, ale tak isto nech aj on nevyzaduje od teba aby si zatala zuby a vydrzala, lebo on to postavil... na svteko ste dvaja, a poznam ten pocit, ked sa na nejakom mieste citis proste nestastna...a je jedno z akeho dovodu..sme tu priliz katko na to, aby si cast zivota stravila nestatsna...je super, ze mate tu sancu, existuje kopec ludi, ktorí naozaj len museli zatat zuby a prijat osud, ci uz z fin.hladiska alebo ineho...takze prve pozitivum je ze sanca tu u vas je..druha dobra sprava je ze si empaticka a uvedomujes si ze je to pre tvojho manzela ,,tazka zalezitost´´, takze si mysilm, ze aj on bude k tebe taký..poznate sa, rozumiete si najlepsie...a tretia dobra sprava je ze ked sa rozhodnete ist do zmeny, je nazaj fkat ze sa nemusite bat ze by ste prerobili, to ze sa vam naklady vratia je iste, a pravdepodobne to naozaj predate lepsie, cize aj tam s avam otvaraju mnove moznosti ako to vyuzit... hlavne s anevzdavat, nepolavovat, a nerezignovat , ak jeden druhemu bude velmi striktne ustupovat a tym utlaci svoje city, je mozne ze vam to zasiahne aj do vztahu ako takeho, jedneho dna pridu vycitky a vykricana nespokojnost a to potom boli viac, ako predane vlatsnorucne postavene tehly jedna na druhej:) velmi velmi Vám drzim palce, nech vam to vyjde k vasej obostrannej spokojnosti... -inak ja osm na mojho priatela tiez musela ist ,,rafinovane´´kedze sme mali podnajom, a ja som jedneho dna prisla s tym ze podme do domu...velmi s aokunal, a vela sme sa rozprvaali, dlhe dva roky...ale ked som mu zacala v rozhovoroch basnit o tom, aky budeme mat pokoj od vsetkych, ako si budeme lebedit v zahradke, co vsteko s ami paci na zivote v dome, zacal si to predstavovat aj on, a teraz o chce mylsim este viac ako ja :) ale nesla som na neho silno, len som mu zivo vyfarbovala, ake to bude, a ako si to predstavujem..predsalen, sme partneri, spolocný vkus a predstavy su evidentne, len to v nom trebalo zobudit :)
Odpovedať
@medirelka aj ja som matersku stravila na dedine, relativne daleko od vsetkych, ale mne pomahalo to, ze ked som chcela, tak som sadla do auta (mame 2ks) a odviezla som sa, kam som chcela. Inak si myslim, ze pre deti je vyrastat na dedine ten najvacsi dar, aky im rodicia mozu dat, je to urcite o inom, ako vyrastat medzi panelakmi. Ale to je len moj nazor. Som mestske dieta, nikdy som netuzila byvat v domceku a uz vobec nie na dedine, ale clovek mieni a okolnosti menia. ... Dnes by som vsak nemenila, uz kvoli dcere to vsetko stoji za to, ten kus vlastnej zeme, kde sa moze vysantit, to je na nezaplatenie. A kamosky z panelakov len zavidia.......... alebo chodia na navstevy ;-) Takze skus zvazit, mozno jedno ojazdene auticko by mohlo vyriesit problem... drzim palce!
Odpovedať
@sefaa suhlas s kazdou vetou ktoru si napisala. Dom , zahrada a cela udrzba vyzaduje omnoho viac casu ako byt. takze ked obyvatelia pridu z prace domov do domu, casto nemaju energiu na akukovek udrzbu. Cele to zostava len na vikendoch a stravit cele / casto naozaj cele/ vikendy udrziavanim zahrady a domu. Mnoho mestskych ludi si neuvedomi tieto suvislosti a ide do domu s idealistickou predstavou kavicky v zahrade / co je super , milujem sedenie v zahrade/ ale neuvedomuju si ze s tym suvisia tiez urcite nevyhnutne cinnosti. mna ako mestskeho cloveka to na stastie vasnivo bavi / v piatok sa napr. chystam skladat 8paliet dreva na kurenie :-D a naozaj sa na to proste tesim. v zime sa vzdy neviem dockat marca aby som mohla zacat rylovat. a zase poznam mnoho ludi ktorych tieto alebo podobné prace nad mieru obtažujú, nechcu sa motat cez vikendy okolo domu, chcu ist na nakupy, chcu ist do divadla atd. a nemozu , lebo cez tyzden sa naozaj len naveceraju a poskladaju do tej postele. A urcite prace proste neutecu. len cakaju a hromadia sa. Cele je to individualne a len a len o prioritach konkretnych ludi. Ja som dievca z mesta a nasu " dzedzinu " by som uz nemenila ani za nic.
Odpovedať
@ada32 hehe, tiez sa obcas na to rylovanie tesim, ale tohto roku to bol brutaaaaal, strasne sucho bolo, este stale nemam uplne dorylovane :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@medirelka Mne sa minule sťažovala 9 r. dcéra známych.Tiež postavili lacno na dedine a odišli z mesta. Ju nedali do dedinskej školy,lebo ten dedinský satelit je ďaleko a autobus u nich nestojí, tak ju nechali v tej mestskej škole. Bola smutná, že síce ráno idú všetcispolu aona je skamoškami, ale popoludní buď čaká 4-5 hodín na rodičov, alebo na autobus (a potom zo zastávky pešo 2 km domov .-( ). S rodčmi sa vidí len ráno a neskoro večer a cez víkendy by bola najradšej z kamoškami v meste a nemôže, lebo rodičia si chcú užiť nový dom a záhradu :-(
Odpovedať
@matul teraz ja nerylujem , trenujem na to skladanie dreva :-N :-) lebo manzel je presne jeden z tych ktorych to vobec nebavi. On by najradsej drevo ani nepouzil / lebo vsak pohodlie a potom zasne ked otvara obalky s uctami / Ale na stastie on vyrastol v dome a byt bol prenho vzdy len "provizorne riesenie" Dovod preco on ocenuje dom je vsak iny ako u mna. Moze pustat hudbu na plne pecky / ked nie som doma/ a to si v byte dovolit nemohol ani pri akom odhlucneni. Preto vzdy pisem- kazdy z nas je individualita a oceni ine veci. niekto sa taha do mesta, niekto na dedinu a niekto tam kde moze mat hudbu naplno/ked nie som doma/
Odpovedať
poznam asi 2 alebo 3 rodiny, ktoré zistili, že na vidieku to nie je ono, dom predali a vrátili sa do bytu do mesta- každopádne na tom že sa chcú vrátiť sa zhodli obaja, ked máš ty iný názor ako manžel, tak to je asi trochu iné- pre neho je ten dom zrejme trochu ako vlastné dieťa, kedže ho celý staval vlastnoručne ... ak sa ti to dá, tak skús hľadať na tom pozitíva- ak trochu skúsiš zapadnúť medzi starousadlíkov, bude to len dobre, myslím, že ani na dedine sa ľudia nenudia, prežila som tam jednu materskú (predchádzajuce 3 v meste a teraz byvame dokonca na samote) - jednoducho chodiť po dedine, zoznamiť sa s ludmi v školke, na ihrisku, v obchode, dať sa s nimi do reči aj na chodníku, no a potom budeš kukať, akých zaujímavých spolubývajúcich máš- moja dcéra má dodnes najlepšiu kamošku takú, s ktorou sme sa zoznámili len tak v tej dedine na chodníku, potom sme sa začali navštevovať... a kamošky sme boli aj my s maminou, aj naše dcéry... a povedala by som, že príležitostí na zábavu, šport a stretávanie sa tam bolo viac ako v meste, a to bola nie veľká dedina s 1000 obyvateľmi...
Odpovedať
mam podobnu skusenost ako @ve_ki vlastna zahrada je pre deti uplne super, ale asi len do 6 rokov. ked nastupia do skoly, tak uz a) nemaju tolko casu na hry, po skole maju kruzky, potom ulohy... b) nech by tam bolo akokolvek dobre vybavene ihrisko - uz ich to moc nebavi
Odpovedať
@medirelka ako stare mate dietatko? materska ide niekedy fakt na mozog. :-p moj muz tiez nikdy nechapal o com hovorim, ked som mala "depky", ze mame maly byt, ze potrebujem kupit deckam nove topanky, ale ked ich donesiem, tak uz fakt netusim, tak ich ulozim, ze k nam ani jedny rodicia nepridu cez vikend spat, lebo sa tam tolki nepomestime ... on skoro rano odisiel a neskoro vecer prisiel. maximalne hodinu po jeho navrate sli deti spat, takze jemu nas byt pre 2 ludi uplne stacil. :-D teraz sme v dome a vadia mi uuuuplne ine veci. a ano - stale som na MD. :-D :-D :-D uz sa tesim do roboty, nech mam ine problemy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@medirelka presne pre toto sme si kupili radsej byt v centre Mesta aj ked sme predtym si kupili pozemok v dedine kusok od vasej... no namiesto stavania sa konal byt..... a ja si to neviem vynachvalit - obzvlast, kedze som ostala s detmi sama. Ta blizkost vsetkeho je proste na nezaplatenie.
Odpovedať
Ahojte, skúsim nadviazať - ja teraz zvažujem, že by som najradšej išla z mesta na dedinu. Vždy sa mi dedina páčila, som skôr samotársky typ, takže kultúrne vyžitie pre mňa nie je argument. Ale som mestské dieťa, od narodenia som bývala vždy len v byte (ak nerátam internát). ZA hovorí prostredie, priestor, ceny... moja túžba PROTI hovoria možnosti zamestnania/dochádzania, menší výber škôl a dostupnosť zdrav. starostlivosti Ale to tu nechcem riešiť. Zaujíma ma, či môže zvládnuť dom, teda robotu okolo domu aj single žena (+ 2 deti) bez vedomostí o stavbe a technike... resp. na čo nemám zabudnúť? O koľko viac zaplatím za bývanie v dome oproti bytu v Bratislave? Dom - bývanie v dome poznám akurát tak z týždňa prázdnin každoročne u babky, záhradku malinkú sme mali.
Odpovedať
Profilova fotka
@ria_zuzolova no ked je dom dobre navrhnuty a postaveny, tak by si mala platit menej ako za byt (nizkoenergeticky, pasivny) :-) Ak chces kupit starsi, zalezi, ci ho chces zateplit, menit okna atd. napr. svokrovci v 110m2 "stvorci", vymenene okna a maju kachle, platia cca 150 eur komplet plyn, elektrina, voda. Myslim, ze aj bez znalosti techniky a stavebnictva, by si mohla zvladnut zivot v dome, ak mas aspon trocha zrucnosti a chut to skusit... dnes je vsetko na webe, staci vyguglit "ako sa opravuje/robi...?" a uz to je :-D zahrada - kosacka, ryl, hrable, motyka, lopata a ostatne pride casom. Nie je to nic hrozne, len co by som viac na tvojom mieste zvazila, je cas... ci ho mas dostatok, aby si ho mohla rozdelit medzi deti, domace prace + starostlivost o zahradu, ci dom ako taky... aj ked nebudes nic sadit, tak travnik treba aspon raz za 2 tyzdne pokosit. Cize nejaky 600 m2 pozemok s mensim domcekom by sa dal v pohode zvladnut ;-)
Odpovedať
@ria_zuzolova myslim si ze ked to neprezenies so zahradkou tak sa to da, a ked neprezenies ani velkost domu tak financne by to malo byt naozaj menej nez v byte, avsak treba si v tej konkretnej dedine pozriet ake su napr.dane (niekde su malicke a niekde si veru aj odkladas mesacne aby si na rok zaplatila) a vsteko to, co nieje v bytovom najme si musis rieist sama..ale nieje toho vela, mna napada iba smetie...co nieje az taka polozka(tiez ako ktora dedina/obec), odpadavaju ti rozne fondy, spolocny upratovacka, udrzba spolocnych priestorov, spravca, elektrika a vytah, pivica...takze tie naklady by si mala mat naozaj nizsie....a co sa tyka toho ci to zvladnes...je aj otazne aku mas predstavu, chces napr.sadit vela zeleninky a ovocia ? to ti zabije skutocne kazdu volnu chvilu, ked netreb apolievat tak okopavat, cistit, striekat,oberat,prikrivat a neviem co este..ale to asi sama uz budes vediet kedze hovoris ze zahradku trosku poznas...cize nasad si iba to, co by si naozaj rada vyuzila, a bez coho ,,nebudes chciet zit´´ :) raz za dva tyzdne ked pokosis je v pohode, ja napriklad koli tomu tiez planujem iba travnik, mozno dva stromceky a v jednom vacsom kochliku na terase si dopestukjem iba bylinky a krickove paradajky...lebo viem ze robot av zahradke ako ked ideme ku babke je ,,prča´´ si to vyskusat tiez som z mesta, ale kazdy jeden den by s ami toto nechceo robit, nieto este si najst cas....dalej v zime aj kazdy den niekedy aj viac krat treba odhrabavat sneh, aj zo strechx aby to nebolo nebezpecne...ale ak by si naozaj bola niekde na samote, tak to asi neberu ludia tak prisne ako keby si neodhrabala niekde v obci..to uz neviem...a mozno by som ti este poradila, ze ked budes napr.stavat ten domcek, alebo rperbat , to je jedno, popros stryka, kamarat, otca, brata to je jedno, nech sa sem tam pri tom pomota aj nejaka ,,muzska ruka´´..zena zvladne v dome sama podla mna vsteko, sme v tomto dokonale bytosti, ale niektorí robosi kym nevidia v dome aj chlapa, sa spravaju jaak idioti, nerobia co maju, lebo vedia ze ich nekontroluje muz...niesi v tom technicky zbehla, ako pises, takze nechaj si aspon sem tam neico kontrolovat chlapovi, aj ked sa chlap do toho tiez nevyzna, je aspon lepsie ked sa tam postavi a sem tam sa na to kukne akoby rozumel...ti robosi vacsinou aspon robia lepsie, a boja sa kradnut sidit a podvadzat...niet nad chlapsku vlastnost vstekych a vsetko podozrievat , v tejto situacii naplno vyuzitelnej..ale neboj sa toho, ked po tom tuzis , urob vsteko pre to aby si domcek mala,...lepsie malicky, kompaktny, utulny, ktory lahsie zaplatis, lahsie upraces,lahsie najdes deti :) urcite to zvladnes, si zena...to mas v rodnom liste ze to zvladnes :) drzim palce :-)
Odpovedať
Pred presvedcenim manzela, aby ste sa do toho mesta vratili porozmyslaj, ci ho o 5- 6 rokov nebudes presviedcat, aby ste kupili, ci postavili chatu.
Odpovedať
Ono, to ze v meste vsetko poruke myslim zalezi od mesta ... Pochadzam z maleho mesta, 35 000 cca, tam to este funguje, do 20 minut som pesi asi hocikde. Byvam ale uz dlhe roky v BA, tu to ale silno zalezi od lokality. Teraz mame vsetko uplne v prdeli, bez auta sa neda pomaly nic a to je akoze hohe stvrt na kopci ... Hocikedy sa stava, ze idem niekam autom 40 50 minut ... ci uz pojdem dalsich 15 minut niekam na dedinu je uplne fuk. Tiez som pocul dost reci o tom, ako vela rodin slo z mesta na dedinu a po roku dvoch utekali naspat ... poznam vela ludi, co sli z mesta na dedinu, ale nikoho co by sa chcel vratit ... Ako ano, ak je niekto zvyknuty, ze kazdy vecer vyrazi do mesta za zabavou, tak to na dedine nehrozi, ale ono sa to vekom meni a tato potreba znacne klesa ... Kazdopadne, kazdy nech byva tam kde je mu dobre.
Odpovedať
@ria_zuzolova mozno este k tomu ci to zvladnes ako zena, uplne suhlasim so @sefaa dorabame dom, ktory mam v podstate sama na pleciach , moj manzel je pomerne zaneprazdneny ale naozaj treba aby sa tam aspon cas od casu ukazoval. inteligentnejsi chlapi ktori tam pracuju vedia normalne a v pohode komunikovat aj so mnou, ale mnohi to nedokazu. takze pri stavani by si mala mat po ruke niekoho kto je chlap uz aj kvoli sebe a svojim nervom / ja mam muzov velmi rada ale naozaj mnohi ktori tam niekedy pracuju nepresahuju rozmer komunikacie s muzmi/ tazko povedat co ako zena v uz postavenom dome zvladnes sama. mame aj dom uz postaveny, a moj manzel sa nechyta absolutne nicoho. ale absolutne vobec. / nie preto lebo by bol lenivy ale je velmi vytazeny pracou/ takze aj v dome v ktorom zijeme vsetko objednavam a zariadujem v podstate sama / na stastie som sa v tom nasla/ s nim konzultujem svoje plany a napady / aj pohlad druheho je dolezity a vela krat som sa vdaka nemu neobabrala, casto vidi suvisloti ktore ja nevidim a zase naopak, doplname sa / V byte by sme nemohli byt aj preto lebo nas z velkej casti zivi hudba a neviem si predstavit ze by nas mali susedia za stenou :-N obcas je u nas hluk. V pripade ze budes na vsetko sama, na niektore prace bud budes potrebovat muzsku silu - ja urobim cokolvek ale silu chlapa proste nemam a to si musim uvedomovat. Alebo za take prace budes musiet platit. A treba mat trosku technicke videnie a myslenie ked uz zijes v dome- netreba byt velky lumen ale aspon si vediet predstavit urcite suvislosti a navaznost cinnosti ked budes chciet robit nejake prace a upravy. A potom budes v domceku velmi velmi spokojna. Nakladov na samotne byvanie by som sa nebala ak je cela stavba spravne ponata.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?