Olej do krovinorezu ci motorovej pily a minusove teploty.

Vadia olejom pre 2-taktne motory alebo olejom na mazanie retaze motorovej pily minusove teploty? Skladujem to v zahradnej bude, tak neviem ci je ok, ked to tam necham cez zimu. Na obale pisu "chranit pred poveternostnymi podmienkami".
Odpovedať
@gashtaan Bez obáv 8-) ...Ja tiež nechávam na záhrade,je zabalená v krabici-kartón..Skladujem to už viac ako 4rok a nemal som problém na jar naštartovať pílu..A nielen pílu, aj centrálu,benz.Wap... ;-)
Odpovedať
@technik007 tak teda dobre :)
Odpovedať
@gashtaan trabanty a warburgy nechodili v zime? :-p
Odpovedať
@sysell pokial viem, motory trabantov netocili cez 7000rpm ako dnesne krovinorezy, netusim ci olej co sa do nich daval je porovnatelny s tym co mam v bude. A ten olej na retaz co davam do pily je zase nejaky biologicky odburatelny, tak ze sa radsej popytam...
Odpovedať
@gashtaan ..zabudol som..ak vieš tak benzín z píly vytiahni-jednoducho spotrebuj...nie je dobré ho nechať, ale ak ho necháš nič sa nestane, len horšie Ti bude štartovať.. ;-)
Odpovedať
@technik007 pilu mam na elektrinu, ale v krovinoreze benzin nenechavam. Ten dnesny benzin krovinorezu aj tak nechuti ked ho dlhsie skladujem, musim kupovat novy po zime.
Odpovedať
@gashtaan Oleju to nevadi ale neviem ci je lepsie nechat alebo nenechat. casom sa benzin usadza moze tam daco polepit pod. ale jednu zimu by to nemalo mat problem prezit. Ked vypustit a nechas suche zas neviem ci to nevadi dakym gumkam a pod... Kosacka u mna cez zimu prezije, na jar brnk a ide. Je sice dnu ale bola uz nejaku zimu aj von.
Odpovedať
@sysell mne krovinorez skapinal s benzinom, co bol nejakych 6-9 mesiacov skladovany. Ked som natankoval novy, isiel v pohode. Ja tieto spalovacie motory nemusim, neviem sa dockat kedy sa zbavim buriny na pozemku a tym padom aj krovinorezu :)
Odpovedať
@gashtaan ja prave musim kupit vyzinac na okraje benzinovy, kabel nebudem tahat ani bohovi. Ine veci na kabel mi nevadia ale kosacky hej.
Odpovedať
@sysell ja idem travnik robit tak, aby som nemal ziadne take problemove okraje, ale kabel v tomto pripade je fakt otravny... lutujem, ze som nekupil aku kosacku.
Odpovedať
aj doporučenie výrobcov je starý benzín na jeseň z kosačky, píly, vysávača, mot. nožníc vyliať, a na jar dať nový. Aj všetci predajcovia ma na to upozorňovali, nechápem o čom tu diskutujete či hej alebo nie. Jasné že to treba vypustiť. :-)
Odpovedať
@erytro ja dávam do valca trochu oleja
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?