Odvetranie kupelne, WC a technickej miestnosti

Ahojte, nakolko nemam este zatepleny dom, rozmyslam, co by sa dalo spravit inak. Aktualne mam z troch miestnosti vyvedenu ruru cez obvodovu stenu na odvetranie (WC - 100mm rura, Technicka - 125mm rura, Kupelna - 125mm rura). Rura je jemne spadovana smerom von kvoli pripadnemu kondenzu. V kazdej rure je vlozena spatna klapka s magnetom (typ KPK). Problem nastava, ked silno fuka vietor (Kupelna a technicka su na severnu stranu), potom je klapku vyrazne pocut + vietor fukne aj naspat do miestnosti. Skusal som nasledovne veci: - povolit srobik na klapke a tym zosilnit magnet, ale potom ventilator klapku nepretlacil - namontovat nakoniec rury este jednu klapku so strieskou, ale to tiez nepomohlo Uvazujem, ze by som vonkajskom kazdu ruru po obvodvom murive vytiahol cez podhlad pod strechu, kde by som rury navzajom prepojil a cez jednu skridlu vytiahol nad strechu. Nasledne by som pod kazdou rurou spravil T-cko s redukciou na mensiu ruru kvoli kondenzu. A tu vznika otazka, je mozne spravit taketo riesenie? Neznizili by kolena, T-cka, ... efektivitu ventilatora? Alebo ako inak by sa to dalo spravit? Este som rozmyslal iba vymenit klapky za KZK, ale neviem ci by to vyriesilo spatne prudenie vzduchu. V prilohe prikladam fotku, ako je to aktualne riesene + fotku, ako by som to potencialne prepojil. Obvodovy mur: Ytong 375mm Buduce zateplenie: Fasadny polystyren 160mm Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Mas na rure zvonku mriezku??? Ta tiez brani naporu vetra.
Odpovedať
vymen klapku za silikonovu s tesnenim, nebude klapotat, ale pri velkom vetre ju bude tak ci tak otvarat, tomu nezabranis... Na to druhe riesenie odporucam silny axialny ventilator do potrubia, ovladany z kazdej miestnosti, tie tvoje ventilatory to nepretlacia... A kotlik na zachytavenie kondeznzu s odvodom do kanalizacie, nie nejake amaterske redukcie, ked uz je to vymyslene a spolahlivo to funguje
Odpovedať
wolodymyr: Zvonku na rure mam aktualne vetraciu mriezku so strieskou, ale to nepomohlo. zita19: teraz mam namontovane ventilatory Cata E125 GT (Technicka a kupelna) a Cata E100 GT (WC). Myslis, ze su tie ventilatory slabe na riesenie, keby som trubky vyviedol vonkajsou stenou pod povalu a prepojil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?