Odskrutkovanie poloplnej peny z pistole

Asi blba otazka, ale hapruje mi na tube pistol a chcel by som ju skusit vycistit, no teraz neviem, ci mozem poloplnu penu z pistole odskrutkovat bez toho aby mi cela vyfucala. Je tam nejaky ventil, alebo po naskrutkovani sa na pene nieco prerazi a hotovo?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Je tam ventil otazne je či sa tiež neprilepil a neodtrhneš ho pri odkrúcaní a ak si nebudeš vedieť poradiť s očistením existujú aj čističe.
Odpovedať
Profilova fotka
Na DenBraven Zwaluw to dole ide, ale musis hned ventil pretriet cisticom, aby to nezaschlo. Idealne to nerobit vobec (az ked je kartusa prazdna). Pistol tiez ihned preplachnut cisticom a nechat 5-10 minut posobit. Zaklad je dobra pistol, idealne kovova :)
Odpovedať
@martosko @mgx cistic mam, uz som tu pistol cistil, len teraz som s nou nejaky cas nerobil a sice este ako tak ide, ale prud je maly... tak neviem ci to nejako nadavajuc dorobit takto kym miniem penu, alebo ci ju obetovat. Ak by sa dalo penu odskrutkovat, pistol vycistit alebo vymenit, bolo by to jednoduchsie :)
Odpovedať
@gashtaan koľko ťa stála ta pena keď ju tak sanuješ? vyber ju, vyčisti a keď pôjde aj potom ušetril si 3 ečka ak nie tak ju zahoď :-)
Odpovedať
@slavoslav naco ju mam cistit, ved to cele mozem vyhodit a kupit novu pistol aj penu, nie?
Odpovedať
@gashtaan slavoslav ma pravdu. Odskutkuj ju ak to pena prezije da sa este pouzit ak sa prilepi k pistoli a poskodi uzaver smola presne ako pise 3 par eur v kosi. Pistol vycistis tam problem neni. Ja som po dlhsom csse vyberal zo 5 pien pokazila sa jedna sanca ze prezije je velka.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ventil tam je, ale este sa mi nestalo, zeby naozaj drzal, ak bola pena na pistoli dlhsie a to pri roznych znackach :). Nikdy to sice "nebuchlo" ale postupne vyfucalo. Inak pistol je najlepsie vycistit cisticom na PUR co sa priamo na nu skrutkuje.
Odpovedať
@sysell @majkoj tak to mate opacne skusenosti :) Vcera som s tym robil, penu som nakonec dole nedaval, ako tak sa to rozbehlo, no objednal som novu pistol, ta co mam uz je na vyhodenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pistol je lepsie vyberat v kamenom obchode. Trik ako spoznat, ze je v poriadku je, ze pri stlaceni spuste vyfuci, vacsina sa dodava sa totiz natlakovana :)
Odpovedať
@majkoj ja som kupoval cez net, v kamennych obchodoch si na tie pistole davaju 150% marzu :) Kazdopadne, natlakovana bola, akurat kvalita jej prevedenia je pochybna, co som ale cakal, kedze stala 8 EUR :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mne sa jedna velmi osvedcila, potiahnuta teflonom (veeeeelmi prakticke :)) za nejakych 15€, ale znacku si neviem teraz spomenut. Ale mas pravdu niekto je to schopny predavat aj za 40€ :)
Odpovedať
@majkoj co som teraz objednal je Den Braven M400, ta je potiahnuta teflonom, za 11EUR. Ta co mam teraz je nejaka Extol, zobral som ju preto, ze je celokovova... co je sice fajn, ale kov je takej kvality, ze tam kde je spust sa mi kus toho kovoveho plechu ohol a vypadol nit :) To je ako tie otvaraky na vino, kde je vsetko kovove akurat tie nity co to drzia pokope su z plastu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Chlapi tolko diskusie okolo vyrobku za 10€s om este nevidel :) ja som kupil plastovu za 9€ spravil som s nou vsetko v dome + lepenie fasady cca 250m a stale zije.
Odpovedať
@sysell vidis, a stale je tej diskusie malo, ked si sa potreboval zapojit :D
Odpovedať
@gashtaan da sa aj tak. keď máš šťastie tak ti rýchlo odíde aj celokovová za 25€. ja mám už asi štvrtú, ale peníme ostošesť :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
ako dlho mozem nechat penu (mam den braven multi kleber) nasrobovanu na pistoly ak snou nerobim ?nezaschne to rychlo ? diki moc za info
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan 3 mesiace by malo byť OK
Odpovedať
@shadowmilan mne vydrzala celu zimu...
Odpovedať
diki moc ja som ju dnes odsroboval, vycistil pistol ale ta pena uz nieje taka ked ju pretrepem ako keby vodova ale natlakovana ako keby sa tam ta pena nafukla :D ale nevystrelilo nic tak uvidim zajtra ked ju znova nasrobujem, znova ju teda uz davat nebude, stat bude vzdy len par dni, max asi tak 4 ...tak uvidim :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?