Odlišný prístup obecného úradu

Profilova fotka
Štyri domy, vrátane nášho, sú orientované v oblúku k hlavnej obecnej verejnej komunikácii, od ktorej vedú samostatné cesty k jednotlivým domom. Náš a susedný dom sú prepojené aj spojnicou, ktorou sa dá jedným vstupom od hlavnej cesty k susednému domu prechádzať okolo nášho domu späť na hlavnú cestu. Obecný snehový pluh túto cestu vypluhoval, aby sused mal prístup po celej bočnej ceste z oboch strán. Navŕšený sneh nahrnul tak, že asi polmetrovým násypom odrezal nás a tým znemožnil výjazd našim autám na hlavnú verejnú komunikáciu. Nevšimla som si, žeby takúto "službu" vyfrézovaním prístupovej cesty k domu robili aj k iným súkromným domom. Takýto nerovnaký prístup obecného úradu som už uverejnila na MS aj pri pasivite v riešení absencie odkvapových rúr a rozpadávaní sa susedného domu. Má obecný úrad povinnosť sprejazdňovať aj prístupové cesty, alebo je to vecou majiteľov domov? Poraďte, prosím, ako riešiť diskriminačný prístup obecného úradu k prisťahovalcom oproti starousadlíkom?
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno je to iba vlastna aktivita vodica odhrnaca. Jedine sa spytat jeho ked pojde okolo alebo zajst na OU. Pripadne im napisat, zo zakona su povinni dat odpoved. Ak nebudes spokojna, alebo budes mat pocit "diskriminacie" , preposlat vyssie ;-).
Odpovedať
ked odhrnaju sneh tak to nejde robiť taketo drobnosti - v meste to ludia prekracuju pokial poblíž nebyvaju a na dedine to vyhadžu lopatou a hotovo.... nemyslim že ide o diskriminaciu
Odpovedať
Profilova fotka
cie su tie samostatne cesty ku domom?
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 ak sa jedna o obecnu cestu, musia ju ocistit. Pokial je ta cesta v sukromnom vlastnictve, za jej odpratanie zodpoveda vlastnik... Je uplne bezne, ze ked ide okolo odhrnac a vybehnes von s prosbou, aby zhrnul aj tvojich sukromnych par m, tak sa to spravi bez ohladu na to, ci je ta cesta sukromna alebo nie. Je to len o ludoch a vzajomnom pristupe...
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, je to otázka ústretovosti. Ale nie tak, že mi pluhom ničia makadamovú cestu za 1 200 eur, ktorú sme si dali urobiť a zatarasia očistením cesty pre suseda výjazd nám. Napokon aj mladý sused by mohol polopatisticky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@jankazb Kam vyššie? VÚC alebo prokuratúra?
Odpovedať
on ti nahrnie sneh z obecnej na sukromnu cestu? to musis odpratat ty. to by potom kazdy komu pred garaz ci vjazd nahrnu sneh pri cisteni cesty mohol ziadat odpratanie nahrnuteho snehu. ale ak odhrna sukromnu susedovu cestu asi sa s nim sused dohodol.alebo s obcou za poplatok.
Odpovedať
@riama276 podľa zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných kom. v platnom znení (cestný zákon), štátny odborný dozor na miestnych a účelových komunikáciách vykonáva obec, ktorá sama sebe ma ukladať opatrenia, bohužiaľ taký je zákon. Kontrolu nad činnosťou obce vykonáva prísl. Okresný úrad, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií v zmysle § 3 ods. 5 písm. d) CZ, ktorý znie: riadia a kontrolujú výkon štátnej správy uskutočňovanej obcami ako prenesený výkon štátnej správy a výkon štátneho odborného dozoru vykonávaného obcami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?