Odlepenie prisilikonovaneho umyvadla

Zdravim ako bez znicenia odlepit umyvadlo? Musim sa dostat k trubkam pod obkladackami a ten co nam robil kupelnu umyvadlo prisilonoval, takze sa ani nepohne a nemozem ho odtrhnut. Skara na nozik moc nie je. Neni nieco, co by som do skary nalial a by to silikon vyzralo? Vdaka za rady...
Odpovedať
@tribratri Siliokón nič "nevyžerie". Treba to len nožíkom odrezať. Alebo si zožeň tenký oceľový drôtik a tým to urež. Neverím, že by silikón až tak silno držal umývadlo, aby to nešlo odrezať. Radšej sa pozri pod umývadlo, či nie je prichytené na stene ešte nejakými skrutkami. Určite tam budú - umývadlá sa neuchytávajú na stenu iba silikónom. Silikón slúži len ako izolácia proti vode, nie ako primárny spôsob pripevnenia na stenu.
Odpovedať
skrutky su vonku, ale umyvadlo sa ani nepohne. keby islo trosku "ohnut" od steny aby sa tam dal nozik strcit...
Odpovedať
@tribratri treba to odrezat tenkym drotom alebo silonom.
Odpovedať
skusim zohnat tenku strunu do gitary
Odpovedať
@tribratri ak dobre drzi silikon, tak nemas sancu to dat dolu, ak tam mas aspon 1mm sparu, tak nabrus do ostra spachtlu a tu opatrne kladivom kusok po kusku vrazaj dnu a tym odrezes silikon.ak je umyvadlo krehke, tak ti praskne. Skor by som vysekal obklad, ten pojde lahsie dolu.
Odpovedať
@tribratri A určite si vybral všetky skrutky?
Odpovedať
skus ho "nacat" niecim takym https://www.denbraven.sk/produkt/odst... potom rybarsky vlasec namotany na dvod klátikoch a rezat ako lanovou pilou...
Odpovedať
@chrobak7 su tam 2, vybral som 2 :-)
Odpovedať
Kupil som strunu ocelovu, 0.2mm. Dufam, ze to pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
Postupne narezavat a jemnym tlakom tlacit smerom dolu a zas narezavat a hlavne aj z bokov. Je neuveritelne ako len spara zo silikonu dobre drzi ;-)
Odpovedať
tak uz som to odrapil. Rozbil som jednu obkladacku a potom sa trosku zacalo hybat to umyvadlo. A potom som odrapil umyvadlo... Celkovo 4 obkladacky som vymlatil koli kvapkajucej (presakujucej) vode. 3 roky ma kupelka a zrazu mokry strop pod nou. Stava sa to casto, ze nove srobovacie tvarovky al-pex-al presakuju? Nie v spoji, ale cez material, nejaka mikrotrhlina, strieka odtial voda. Uz sa tesim jak budem postupne rozbijat steny koli nekvalitnym materialom 8-(
Odpovedať
Inak, to umydalo som odrapil aj s obkladackami, tie som potom od umyvadla musel spachtlou a kladivom odrazit. Len som trpol, aby sa umyvadlo neprasklo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tribratri To je rarita, bud chyba materialu alebo montazneho postupu.
Odpovedať
@kejsix ako postupu? pripojit trubku, dotiahnut, priklincovat nastenku do porfixu. Trhlinka je tam zospodu, ako je sipka nakreslena. Inak, uz sa mi stalo dole (nastastie nie zamurovane, len volne vo vzduchu), ze zacalo slzit mosazne koleno 1/2 col. Ked som ho chcel vysrobovat, tak sa mi zavitova cast oddelila od tela kolena.
Odpovedať
Tu fotka toho prasknuteho.
Odpovedať
no... to musel dotahovat nejaky bujak vyrysovany lebo podla mna to prasklo ked tam sroboval to predlzenie... podla mna vela loctite/konope a nafest dotiahol tak to prasklo... :)
Odpovedať
@marekjahoda suhlasim, tiez mi takto prasklo a tiez jedno som dotahoval kym to slo ...no a zavitova cast ostala na zavite :D takze s citom na toto treba a sak toto je obycajne koleno na stenu ... ak si davas srobovacie namiesto lisovaneho do steny, nuz moze byt sranda, na alpec su aj priamo taketo kolena ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?