Obutie letných pneumatík

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zdravim vás, omylom som zakupil letné pneu. Rozmeroch 195/55 R15 2kusy. Stare mam všetky štyri letne 195/65 R15. Môžem dať tie nové 195/55 dopredu a staré 195/65 dozadu? Nieje to na zobratie techničáku poprípade pokuta?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@zicher veru ja by som to dal mozno aj ako povinn…
@sousedekovci89 rozmysla som nad darcekom na 50tku muzovu,ze mu dam ako darcek skolu smyku.Stoji okolo 300eur ten kurz a robia ho aj v Trencine.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@sousedekovci89 rozmysla som nad darcekom na 50tk…
@emilia25 ak má pozitívny vzťah k autám, tak ho to určite poteší.
Odpovedať

@emilia25 ja som to tiez dostal od zeny ako darcek. Ten v Trencine nepoznam, tato na ringu bola tusim lacnejsia (okolo 180 ale bolo to v roku 2020) ale bolo to super dokonca som mal moznost zazit, co robi zostarnuta guma (kedze moje gumy vtedy tahali 5 sezonu) a napriek dobremu dezenu bolo miestami poznat ze uz syoja za staru backoru. https://slovakiaring.sk/sk/kurzy-pre-... ja som mal ten auto standard plus. Pozeram ze az tak velmi nezdrazili.
Odpovedať

@emilia25 ja som kúpil manželke cez superdrive školu šmyku INTENSIVE a bolo to super. Bol som tam spolu s ňou celý čas. Vrelo odporúčam. Takýto darček určite poteší a škola šmyku vás veľa naučí👍
Odpovedať

Ak to nemas v technicaku,tak nemozes.Naozaj je to…
@emilia25 ked sme pri tehnických steba si skontrolovať do akého termínu platí , ja mám len na 10rokov, a autá staršie ako 10 rokov majú chodiť na STK a emisnú každý rok, zatiaľ nen návrh
Odpovedať
Ja som si školu šmyku nikdy nekúpil. Robil. Na všetkom, na čom šlo. Najprv ako dieťa na drevených kárach po štrkových cestičkách. Potom v autoškole (jeden inštruktor bol trocha cvok, jazdili sme sa aj vyblázniť po zablatených cestách). Potom na Škodovkách, Žigulákoch, dvojtaktných predohraboch - neskôr na firemných autách. Trochu ma hnevá, že terajšie má nevypínateľný stabilizačný systém tak si nezablbnem ani na ručnej v zime. Tak mám ako hobby predĺženie životnosti, zníženie spotreby :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@emilia25 ked sme pri tehnických steba si skontr…
@duzu dufam,ze to neprejde.Sice toto je r.v.2017,a moje 2016 tak az buduci rok by malo 10r moje.Ale dufam,ze to naozaj neprejde,uz teraz nestihaju,clovek musi mat znamost,aby nam ho urobili do terminu,alebo objednat sa aj o pol roka pomaly dopredu a to do vtedy aj clovek zabudne,ze sa tam objednal.
Odpovedať
Niekde je to inak - menej ofukov hoci ročne. Nehody z 99% nevznikajú "technickým stavom". Brzdy, podvozok (čapy, tlmiče) sú základ no aby vyhodili auto zato, že neide napríklad stiahnuť zadné okno je kreténizmus. Moje autá sú vyše 20ročné, TK+EK nikdy problém no to čo kontrolujú u nás je z môjho pohľadu prehnané.
Odpovedať
Ono by to davalo zmysel, keby sa tie kontroly naozaj robili tak ako sa maju a vsetkym. Ale staci sa pozriet dookola, ake hnile crepy tu normalne jazdia a samozrejme vsetky papiere maju ok...
Odpovedať

@duzu dufam,ze to neprejde.Sice toto je r.v.2017,…
@emilia25 v BA su aj STK kde sa da aj do 2 tyzdnoc dostat
Odpovedať
Mnoho desiatok tisic bez EK, TK - vratane chybajuceho PZP. Nepacia sa mi dymovnice a nadmerny hluk niektorych...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Ja som si školu šmyku nikdy nekúpil. Robil. Na vš…
@starysomar na mojom sa dá niektoré systém obísť , stačí odpojiť kontrolu zavretia kufra, alebo odpojiť meranie rýchlosti, ale vtedy sa správa čudne, normálne sa dá zrušiť štatt-stop, eko, nastavenie rýchlostí,brzdenie na udržanie rovnakej rýchlosti, prešmykovanie zrušiť nejde ,ale ešte som to doteraz nepotreboval, na šmykoch sa dali prejsť zákruty rýchlejšie, tu mi obmedzí výkon, navigácia je kapitola sama o sebe, dopredu určí presnú rýchlosť,odbočenia, takže prekročiť nejde, ak to registruješ,ale pípa prekročenie všetkých rýchlostí , na diaľnici už pri 120 slabo a pri 130 silno, ak niekde vypadne signál všetko nastavenie znuluje a posiela naspäť na poslednej kontrole STK je všetko zaznamenávané kamerovým systémom , takže tam vidieť čo s autom robí, no ked videl že som bol pred na kontrole v servise, nulovali dátum prehliadky, zobral auto poslal ma do reštaurácie a o chvíľu prišiel že auto hotové
Odpovedať

Mnoho desiatok tisic bez EK, TK - vratane chybaju…
@starysomar PZP od začiatku tohto roku už obísť nejde,presvedčíš sa od nového roka, stačí že je raz zeregistrované už vie o aute všetko,zo všetkých poisťovní bonus-malus, aké je, kto je vlasník , aké mal priestupky, či má platný vodický, i zaplatené , zodpovedný je vždy vlastník aj ked stále s ním nejazdí len on
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@emilia25 v BA su aj STK kde sa da aj do 2 tyzdno…
@sousedekovci89 u mňa berú na prehliadku ihned, akurát povie že najvolnejšie je streda,štvrtok, pred obedom , je tam len pár aút, neviem prečo brali niektoré prednostne, či bol dopredu nahlásený
Odpovedať
duzu - Alfa 156 Sportwagon ma (asi jedina z nich) nevypnutelne VDC a po vytiahnuti poistky by neslo viac veci vratane ABS a svietila by palubka ako vianocny stromcek.
Odpovedať
Chalani nechcete kupit jeep limoted,za 3000eur.Syn ho turoval a nieco sa tam stalo,nejde nastartovat,teda chrci tam.Uz sa nam to ozaj nechce riesit,dobry mechanik si ho opravi.My ho uz mame plne zuby,olejova pumpa sa tam menila,starter novy a kopu veci a uz sa nam do toho ozaj nechce vrazat.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Chalani nechcete kupit jeep limoted,za 3000eur.Sy…
@emilia25 aj iní - problémom možno elegantne predísť - včas :) Obávam sa že v tomto prípade môže byť po motore no naozaj to zistí dorý automechanik, ktorý tie autá pozná
Odpovedať

@emilia25 aj iní - problémom možno elegantne pred…
@starysomar ved toto,ze aj po motore moze byt.A to sa nam ozaj nechce uz riesit.Chceli sme ho synovy nechat,ide si robit vodicak ale po tomto,co urobil aj s kamosom sa ho chceme zbavit,uz.Nemame nervy na to uz.
Odpovedať
Podľa mňa racionálne rozhodnutie.
Odpovedať
Tak len sa chcem pochvalit,dnes som objednala ale bez terminu tu skolu smyku pre muza,ale aj pre seba.Pojdeme tam spolu,mame 1 vikend spolocny,tak to vyuzijeme aj ako spolocny vylet bez deti a zazitok pre oboch.
Odpovedať
ked sme pri tom mám na predaj Manet Korado funkčný, červený i s kufrom, cena dohodou , pozeral som na bazare a tam sú ceny za porovnateľný od 350-900 Eur
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

ked sme pri tom mám na predaj Manet Korado funkčn…
@duzu Si si zmýlil fórum s inzerciou nie?
Odpovedať
Profilova fotka

Tak len sa chcem pochvalit,dnes som objednala ale…
@emilia25 Kde si to kupovala? Do toho Trenčína? Potom daj info ako bolo 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:

@emilia25 Kde si to kupovala? Do toho Trenčína? P…
@fillo_kiko ano do toho Trencina,maju v ponuke aj Zilinu aj to Rakusko.Ja som kupila pre uplne zaciatocnikov zatial 120eur na osobu,a trva to iba 3hod.Potom su tam aj dlhsie az 7hod a tie stoja od 220eur na osobu.Muz to chce vyuzit skor cez zimu,len neviem ci to budu robit cez zimu,alebo to dame na jesen.Uvidime je to bez terminu,takze ked sa rozhodneme za zaregistrujeme na presny termin.Inac si zase muz urobil na tu 50tku aj osobnu radost,kufrik s naradim za 320eur,tak snad mu to najstarsi syn kutil 2 v dome nepostraca.
Odpovedať

@fillo_kiko ano do toho Trencina,maju v ponuke aj…
@emilia25 zase si si pomylila modru strechu s modrym konikom? 😂
Odpovedať
Skôr Ty - tu riešia pneumatiky a škola šmyku tomu nie je moc vzdialená
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?