Obojzivelny bojler

ahojte mam taky problem a potrebovala by som poradit.ked sa mi nahreje voda v bojlery 180l tak tecie asi tak pol minuty normalne tepla a potom sa schladi na taku letnu a potom uz ide len letna.musim vodu zastavit asi tak na minutu a potom ide opet tepla zas pol minutky a potom zas letna.bojler mam len jeden tak nikde nic neodobera teplu vodu.neviete mi prosim vas poradit co s tym robit.uz sme s toho na nervy.dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj tip, bud zmiesavaci ventil, ak ho mas, alebo ti nieco miesa vodu v bojleri.
Odpovedať
No podla toho co tu pises mi vychadza iba jedna vec a to ze mas opacne zapojene rury na vodu a rury na ohrev zo sustavy. To sposobuje ze odpustis vodu z vymennika ktora je tepla, do vymenika sa dostane studena ta ti ide dalej do tocky. Nasledne po nejakom case sa vo vymenniku ohreje a zas ti odtecie male mnozstvo teplej.
Odpovedať
@emilia25 Chcelo by to foto pripojenia toho bojlera, naozaj to vyzerá na opačné pripojenie SV a TUV...
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym pojdem to odfotit a dam foto tych trubiek.
Odpovedať
Je to tmave snad tam nieco uvidite
Odpovedať
Podla foto sa mi nezda ako obojzivelny.
Odpovedať
@martinztt je to bojzivelnik len na elektriku ho nepouzivame.
Odpovedať
no ale problem bude vo vnutri neviete ako sa da opravit.aka si spirala ci co tam bude prasknuta.
Odpovedať
Ak ho nepouzivate na elektriku tak nafot aj dalsie 2 trubky. Ak si pisala ze ho nepouzivate na elektrinu, to znamena ze ohrievate cez kotol. Ak je to takto urcite to nebude problem v spirale. To nemas v okoli nejakeho znameho aby ti to pozrel. Ono Vam takto fungoval od zaciatku, alebo ste nieco prerabali, vidim tam plastove trubky.
Odpovedať
@martinztt no uz sme prisli na to ked sme rozobrali spiralu teda dali ju von a pustili vodu sme zistili ze tam kde mala byt radiatorova bola pitna a tam kde mala byt pitna bola radiatorova.takze sme zistili ze je to opacne napojene vo vnutri toho bojlera.
Odpovedať
To som pisal uz 14.9, ale aspon Vam to funguje.
Odpovedať
@martinztt no este nefunguje je len rozobraty to pride kurenar a opravy to ale mame v hornej kupelni elektricky bojler iba ten pouzivame na teplu vodu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
bojler uz na novo napojeny no krutil kurenar hlavou ze teraz uz moze povedat ze zazil vsetko.no koho by to napadlo ze vnutro bude prehodene.ale snad uz bude dole tepla voda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?