Nová Dedinka a Rovinka - ako sa tam býva?

Profilova fotka
zdravim Vas priatelia chcem sa Vas opytat na dve lokality v okoli BA. Co si myslite? Nie je tu niekto kto je uz obyvatelom? Hladame si s mojou polovickou byvanie a pohravame sa s tymito dvoma moznostami. V rovinke sme sa zamyslali nad trojdomom, resp. ide o velky bytik s predzahradkou. Dalsie cim sme sa zaoberali je projekt dvojdomu postaveny v Novej dedinke- tuto ide o stvorizbovy domcek uz so zahradkou. Samozrejme kolony a cestovanie, s tym pocitame, ale ja sa chystam na matersku a polovicka moze kludne pracovat z domu. Dakujem za nazory, kludne piste aj IP :) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nová Dedinka je kľudnejšia obec.
Odpovedať
@rencucha1987 dvojdomy a samostatne male domy su aj v bernolakove a malinove. rovinka je zly vyber
Odpovedať
@rencucha1987 z Rovinky rano kolony nebyvaju, ked tak vynimocne, ak sa niekde po ceste stane havaria. Inak je to v pohode. Zle je to len vecer pri navrate z prace, ale to vyriesi pripravovana rychlostna cesta. Skus sa opytat konkretnejsie, takto sa tazko radi. Oproti Novej Dedinke ma Rovinka jednoznacne vyhodu v blizkosti k BA, na druhej strane Rovinka uz nie je ta dedina co byvala pred par rokmi, pride mi to uz skor ako predmestie BA a casom sa nim asi aj naozaj stane. Zalezi na tom, ake su vase priority. Ked len byvat a mat to blizko do mesta, isiel by som do Rovinky. Keby som hladal kludnejsie miesto, ale stale v rozumnej vzdialenosti od BA, isiel by som do Novej Dedinky.
Odpovedať
@rencucha1987 Je to len o tvojich preferenciách a čo sa tebe páči. Z pohľadu veľkosti sú to asi rovnaké obce. Rovinka je bližšie k mestu, ak chceš mať aktívnejší život. Taktiež tam máš lepšiu vybavenosť (nákupy, potraviny). Je tam ale väčší dopravný ruch, je to predsa len hlavný ťah do mesta. Keby som sa mal rozhodnúť medzi týmito lokalitami, tak by som si vybral Rovinku. Možno aj preto, lebo ju lepšie poznám, vyrastal som kúsok odtiaľ. V Novej dedinke zase roky býval môj známy, no už sa odsťahovali späť do BA. Nechcem to rozpisovať, ale nebolo to kvôli tomu, že by mali výhrady voči Novej Dedinke. Čo sa mi ale nepozdáva, je ten dvojdom. Dobre si rozmysli, či do toho pôjdeš. Uvedom si, že nebudeš výhradným majiteľom domu, všekto budeš musieť prejednať s druhým majiteľom. Mal som možnosť kúpiť jeden taký dvojdom na Záhradnej ulici v Rovinke. Bol som aj na obhliadke, ale pre nás bol ten dom malý. Ale najväčšiu výhradu som mal voči tomu spoluvlastníctvu. NEmôžeš si na fasádu umiestniť čo chceš, nemôžeš si ho vymaľovať ako chceš, nemôžeš strechu vymeniť. Navyše cez stenu bolo počuť suseda. ALe je to na tebe, ak sa ti dom páči a vyhovuje...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 no v Bernolakove sme sa boli pozriet na dvojdomy, ale len na nejakej novej ulici a velmi nas to neocarilo
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 akoze v tom dvojdome by sme suseda poznali, su to kamarati. A ta spolocna stena je urobena dobre. Mam sestru architektku, svagra statika a ze mam byt kludna. Skor v sebe riesim take ze obaja mame pracu v petrzalke, ci by predsa len dedinka nebola uz daleko
Odpovedať
@rencucha1987 do petrzalky je daleko odvsadial z druhej strany Dunaja. Zufala dopravna situacia. Najlepsie je Rakusko, do Rajky by som nesiel. Dvojdom by som neodporucal, na Polnej alebo Tri vody su aj samostatne male domy. Rovinka ma vacsi problem so zapchami a smrdi tam Slovnaft.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 tie tri vody sme si boli pozriet, ale to sa nam vobec nepacilo.. to futuristicke cudo co sa tam stavia, to je hrozne :( ja som tomu davala velku sancu, ale bola som sklamana a navyse sa mi to tam zdalo hrozne zastavane a take chaoticke, neusporiadane, neviem mozno som bola len na nespravnom mieste. A tu polnu pozriem :)
Odpovedať
@rencucha1987 dvojdomy na Polnej stavia developer, ktory mne staval bungalov. Kvalita mojho domu je slusna, ludia, ktori v jeho dvojdomoch byvaju oproti mne, su spokojni. Ja by som do dvojdomu nesiel. Ale vyhoda tych na Polnej je velky pozemok, a len jedna spolocna stena, lebo su to bungalovy. Najlacnejsie dvojdomy su v okoli Samorina.
Odpovedať
V teRovinke to nestavali TDI kompleting? Vrele NEdoporučujem!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ahojte, rozmyslame nad kupou domu v novej dedinke, bernolakove, rovinke alebo chorvatsky grob. vedeli by ste nam poradit kde sa dobre byva, kde je dobra obcianska vybavenost. popripade ake su negativa tychto dediniek? dakujeme
Odpovedať
@mufiak a co tak zobrat auto a ist pozistovat aka je vybavenost? Aspon clovek uvidi ako vyzeraju tie dedinky a ako sa v nich bude citit na prvy pohlad!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mufiak zobrať auto hlavne ráno alebo podvečer. Dochádzanie do mesta peklo. Ceny drahšie než veľký byt v BA. Škôlka Skola tam je ale nezoberu Vám dieťa kvôli kapacite. Pošta otvorená možno 2 hodiny denne. Obchod kde nič nemajú. Proste život na dedine :)
Odpovedať
Ešte doplním že tu spomenutej lokalite ulice Poľnej, Jasnej sa v Rovinke pohybujú ceny 4 izbových domov 298000€!!! Plus zariadiť. :)
Odpovedať
@jojor dakujeme za odpoved radi by sme no zijeme v irsku😉 ale chystame sa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?