Nespokojnosť s robotou majstra

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Potrebovali sme prerobiť 2 izby, znížiť stropy sadrokartónom, odhlučniť stenu, omietnuť ostatné steny, vymalovať, položiť podlahu atď. Doho0doli sme sa s jedným majstrom, nacenil to (okolo 1300-1400€) a o pár mesiacov sa pustil do roboty. Zaplatili sme mu zálohu za prácu a materiál 650€. Okrem toho, že jedna izba mu trvala vyše dva týždne, lebo raz nemohol, raz toto, raz hento, tak suma, ktorú odhadol na materiál na OBE izby už zrazu nestačila, poslali sme mu ešte 300€ a 30€ dostal na ruku. Prvú izbu dokončil tak, že jednu stenu spravil krivú, nakoľko sa nedržal uhlov, ale robil ju podľa druhej, zlej steny. No pár dní po dokončení nám popraskali všetky steny, okrem tej, ktorá sa odhlučňovala, teda na ňu šiel sadrokartón. Ozvali sme sa mu, nech to príde pozrieť a navrhne riešenie, no výhovorky, že sa sťahuje do nového bytu a musí to dokončiť, pritom je ten byt pár min vzdialený od nášho. Takisto už mal začať robiť druhú izbu, detskú, nakoľko rodím o necelé 2 mesiace,dosť nám to súri a takto nám zbytočne vznikajú stresy. No a teraz k otázke :) Ako by ste to riešili? Dá sa mu pohroziť napr. tresným oznámením? Nemáme s ním zmluvu, nakoľko nie je živnostník, no máme od neho v mailoch cenovú ponuku, takisto sms komunikáciu. Na účet sme mu poslali už 950€ a čo z toho máme? Hotovú jednu izbu s krivou stenou a popukanými ostatnými stenami. Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
@endyslumpfova nemate zmluvu o dielo a chcete mu pohrozit trestnym oznamenim? A co ukazete na policii, aky doklad, ze to mal robit prave on? Ze to vobec zacal robit, alebo prislubil, ze to spravi a dokonci? Nemate nic v rukach. To, ze ste mu poslali na ucet peniaze odargumentuje tym, ze to je vas problem, on o tie peniaze neziadal... Na maily mozete mat aj 1001 cenovych ponuk. Takych si vyrobim, kolko chcem a poposielam na svoj mail. Potom poviem na policii, ze "Aha tieto CP mi poslala tato a tato osoba, ja som jej zaplatil 1 000 000€ a ona nedokoncila pracu"
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Ako som pisala, mame s nim aj sms komunikaciu, o tom, ze kedy ktory den pride pracovat a pod.Takisto mame niekolko svedkov, susedov, ktory vedia, ze to robil, nakolko sa s nim o tom bavili. Takisto nam dal aj blocky od materialu, ktore platil kartou od uctu, na ktory sme mu posielali peniaze a su tam aj polozky rezervivane priamo na jeho meno.
Odpovedať
Profilova fotka
@endyslumpfova obavam sa ze budete tahat za kratsi koniec.. nemate zmluvu, dohodnuty rozsah prac, terminy...ak uz aj nie je zmluva o dielo , urcite vyplacat zalohy postupne a preberat pracu po ciastkach. Nechat si predlozit blocky za material - lahko sa prekontroluje kvalita a kvantita materialu. Inak je mozne ze ste financovali material ktory pouzil nikde inde, alebo potreboval jednoducho viac "zarobit". Napr. "Prvú izbu dokončil tak, že jednu stenu spravil krivú, nakoľko sa nedržal uhlov, ale robil ju podľa druhej, zlej steny. " to ste mali dohodnute ktorej steny sa bude "drzat" ? alebo ste si to len potom uvedomili ze to nespravil tak ako ste si to mysleli ze to spravi.
Odpovedať
Profilova fotka
@endyslumpfova ale policia toto nebude riesit..mozte na neho dat trestne oznamenie, bude to riesit sud .bude to vtrdenie proti tvrdeniu....dokazovanie blablabla..
Odpovedať
Profilova fotka
@endyslumpfova a ten material podla blockov sedi?
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Blocky nam dal, nakolko ten material platil kartou z uctu, na ktory sme mu posielali peniaze. Lenze ako mame vediet, kolko materialu je potrebneho na aky rozsah prac. Samozrejme, uvedomujem si, ze sme vo velkej nevyhode, preto zistujem, ci je vobec nejaka moznost to riesit, ak by sa nedajboze neozval alebo vykrucal. O tej stene vedel a uznal, ze spravil chybu.
Odpovedať
Profilova fotka
@endyslumpfova aspon struktura materialu odpoveda pracam?omietka, farba..atd..ci tam nie su veci ktore nepouzil..
Odpovedať
@endyslumpfova nemate ziadnu zmluvu o tom, ze to robil, bude robit on. To, ze mate blocky od materialu este nic neznamena. Povie, ze ste sa ustne dohodli, ze mu poslete peniaze na ucet a on kupi material, lebo vie zohnat lacnejsie. Proste pokial nemate nic na papieri, a to vy nemate, stale je to slovo proti slovu. Zial bohu.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Podľa všetkého áno, len popri nás si prerába aj svoj byt, do ktorého sa teraz sťahuje, tak je možné, že si aj tam zobral z toho materiálu, to však nemáme šancu zistiť. Ide nám hlavne o to, aby opravil alebo navrhol riešenie popraskaných stien v prvej izbe (pri tej krivej stene uznal, že to spravil zle a ževraj sa to premietne do zníženia ceny za prácu). A samozrejme aby spravil detskú izbu, nakoľko neverím, že by sme teraz niekoho iného zohnali, kto by nám to spravil do mesiaca.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Rozumiem, vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@endyslumpfova tak z jeho pristupu to vyzera ze nema zaujem to dokoncit v termine a kvalite.. drzim palce..a hlavne mysli na babatko :)
Odpovedať
Podla mna ak ste posielali peniaze na ucet tak nemusi byt vsetko marne. Pretoze musi preukazat dovod tohoto obohatenia. Ak sa jedna o bezdovodne obohatenie, musi to vratit. Ak by povedal, ze to je iba za to co vam urobil = OK, ale mozete ho nahlasit na danovy urad kedze to asi nebude mat v papieroch, nedal vam fakturu atd. Ked vam da fakturu, mozete reklamovat, inak obchodna inspekcia. Jedine sa moze vyhovorit, ze vam za presne tu sumu co ste mu poslali kupil material, teda ze nerobil ziadnu pracu. Ale to by nebolo take lahke. Mozno by som mu pohrozil tym bernakom a SOI-kou. Prizvukoval by som, ze to neslo na ruku ale na ucet, teda je o tom zaznam. Ale uz by som od neho asi nechcel na vasom mieste aby to dokoncil alebo opravil. Skor si zozente nejaku serioznu firmu, resp. zivnostnika, ktory vam to dokonci a henten nech vam uhradi ako odskodne nejaku cast...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@richard71 Bohuzial, s manzelom sme spravili chybu a boli sme dovercivi. Dakujem, tak tak, myslim a preto sa uz nechcem stresovat, snad sa to nejak dotiahne :)
Odpovedať
Profilova fotka
treba sa mu trocha povyhrážať a bude to. neboj sa on isto o ziadnu kontrolu nestoji
Odpovedať
Aj ste sa s nim niekam pohli, ci stale hra mrveho chrobaka. Ja neviem ci by so sa v takom to pripade ovladol a nesiel mu to vysvetlit tak povediac rucne strucne. Na vsetko treba mat zmluvu, bez nej je clovek strateny a v takomto pripade sa nema ani o co opriet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?