Neobjektívna zápisnica z obecného zastupiteľstva

Profilova fotka
Moje problémy so susedovou strechou som tu zverejnila, bol o tom aj príspevok v STV 1 15.1.2017. Zúčastnila som sa 25. 11. 2016 na Obecnom zastupiteľstve obce, kde som informovala o nekonaní starostu (konštatovanie okresného prokurátora), o jeho ignorovaní skutočností, ktoré je povinný riešiť. Kedˇže sa v zápisnici neobjavilo nič, čo som na zasadnutí povedala na adresu starostu, chcela som vedieť, prečo zápisnica obsahuje len selektívne upravené veci. Stanovisko OZ:" Zasadnutie OZ nie je nahrávané, zápisnica zachytáva priebeh rokovania a je overená určenými poslancami". Podpísaný starosta obce. :-D ]-( To naozaj už nežijeme vo feudalizme? ;-)
Odpovedať
@riama276 co na to obecny kontrolor? Alebo aj on je starostovho otca kona brat? A ano, niektori starostovia sa myslia, ze stat im pridelil pašalik, tak si tam neohrozene vladnu
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 To som mala na mysli s tým feudalizmom. Navzájom sa držia a cítia sa byť neohrozenými. Ale na každú dieru sa nájde záplata. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 Už sa veci dali nejako do pohybu, alebo si našla nejaké riešenie? Ak by si potrebovala nejakú informáciu, prípadne radu,tak daj vedieť môžem Ti napísať aj do súkromnej správy. Riešil som rovnaký problém so starostom našej obce a možno by som Ti vedel poradiť. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Z vlastnej skúsenosti viem, že obecný kontrolór (v prípade našej obce - kontrolórka) sa skôr prikloní na stranu starostu, ako na stranu občana. V podstate sa ani nečudujem, však je na výplatnej listine Obecného úradu a nie na mojej. :-(
Odpovedať
@jamk1 to mas pravdu. Koho chleba jes, toho piesen spievaj. To bol len taky nahly zachvat naivity a zetamnenia mysle
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Veľmi rada privítam tvoje rady, čakám na nejaké usmernenie a budem pokračovať. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 http://www.ruskanovaves.sk/userfiles/... V § 13 je, čo má u Vás zápisnica obsahovať. Priebeh rokovania by mal zhrnúť aj Váš príspevok. Požiadajte písomne OZ o doplnenie Vášho príspevku do zápisnice v bode rokovania, v ktorom ste vystupovala .
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 V úvodnom príspevku uvádzam, že som napísala list pre OZ, prečo neuviedli moje vystúpenia. Určite nepomôže ani žiadosť o doplnenie do zápisnice. Sú schopní zaprieť aj nos medzi očami. Hľadám inú cestu.
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 Vážený pán starosta. V zmysle zákona č.211/2000 Z. z. Zákon o slobode informácií Vás týmto žiadam o zmenu zápisneice z OZ zo dňa....zverejnenú na (vývesnej tabuli obce , internetovej stránke obce ) nakoľko jej zverejnený obsah nezodpovedá tomu, čo sa na zaadaní OZ skutočne prejednávalo a v (prípsevku, diskusii) odznelo. Som toho názoru, že zápisnica bola pozmenená účelovo a preto trvám na jej zmenení a zverejnení (výesná tabuľa obce, internetová stránka obce) v zmenenej forme v zákonom stanovenej lehote. Pokiaľ nebude zápisnica zverejnená v takom znení, ktoré bude zodpovedať prejednávanej skutočnosti, budem o tejto skutočnosti, ako aj o našej vzájomnej písomnej komunikácii informova legislatívny odbor ZMOS, Úrad vlády a zároveň podám podnet na okresnú prokuratúru o prešetrenie môjho podnetu. Ďakujem, s pozdravom.... Neverím, že sa veci nedajú do pohybu. Na prípadný telefonát, poprípade pokuso diskusiu (zmier, prípadne reči, že či je toto nutné) nereaguj. Na druhý deň Ti starosta odškriepi nielen to, že s Tebou hovoril, ale aj vlastný nos medzi očami. Všetko písomne a posielať buď doporučene, alebo podať priamo na OÚ ana kópii si nechať potvrdiť prevzatie. Striktne sledovať termíny odpovedí. Netoleruj ani len jeden deň omeškania. Ak sa tak stane - napísať zase doporučene starostovi, že nedodržal termím a zase - podnet na prokuratúru. Nebáť sa ich na úradoch, starostovia sú tu pre občanov a nie občania pre starostov. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?