Nenávidím zimný čas

Toto je fakt blbina... Nenavidim zimny cas.. uplne zbytocne to rozhodi z bezneho zabehnuteho rezimu. Neusestrim ani prd, skor prerobim. Mali by to zrusit! Navrhujem novinku - pretocit rovno celu Nedelu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt :-D :-D :-D :-D :-D Zimný je O.K., priateľu... Letný je pretočený. O 1 hodinu dopredu. ;-) A čo by si robil, keby si bol mladá žena, ktorá niekoľko x v noci vstáva k dieťaťu...? Alebo hokejista KHL, lietajúci hore-dole časovými pásmami na zápasy.... alebo pilot, či iný pracovník, lietajúci pre aerolinky...? 2 x do roka sa to snáď dá prežiť, či....? Ja si večer pretočím hodinky a absolútne ma to neštve. ;-)
Odpovedať
@leonardom dochodca sused mi povedal, ze letny je original. to je dalsi dokaz, ze to zblbne hocikoho.. ako napriklad semafor v Bratislave, ktory si veselo bezi este v nepretocenom case, co sposobuje chaos na ceste. tu ide o princip a nie o pretocenie. co by som robil keby som bol ten a ten? "braceeeek a cooo byyy siii tyyyy rooobiiil keby ti spadne zmrzlina uaaauuuuuu???" a co ty vies kto som a co robim a kedy vstavam? ;) pointa je jednoducha, je to absolutne zbytocna cinnost, pretacat hodiny, aj napriklad preto, ze teraz bude 1 mesaic rano zimsie. cize bude neprijemnejsie zacat skoro rano pracovat. uspora energie je nulova. spat musim tak ci tak 7 hodin, svietit musim tak ci tak rovnaky pocet hodin, pracova tiez, jest tiez.
Odpovedať
@dusantt no nemas pravdu. Svetlo bude dlhsie /lebo su dlhsie dni/, cize svietit budes menej... A tento posun je koli verejnemu osvetleniu obci a miest. Prave koli setreniu na osvetleni... https://sk.wikipedia.org/wiki/Letn%C3... "Cieľom letného času je úspora elektrickej energie, ktorá by bola inak potrebná pre večerné osvetlenie"
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Keby si bol býval mlčal, bol by si býval filozofom... 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
@megdesign to su velmi stare udaje, poviem ti protiargument bude dlhsi den, horuci dlhsi den, budem o hodinu viac pouzivat klimu, co okamzite zotrie usporu zo svietenia. keby chceli setrit, tak preco nemame usporny cas cely rok? usetrili by 2x tolko!
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Ty ešte stále tej blbosti veríš? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt predstav si zimny čac v strede leta, kedy mame svetlo podla letneho do 21. v zimnom čase by to bolo 20. a ráno svitá už okolo 4. a v zimnom čase by to bolo tiež o hodinu skôr.
Odpovedať
@prirodokochac predstav si, ze v zime zapada kvoli zimnemu casu slnko o hodinu skor ! co je lepsie? zapad slnka o 16:30 alebo o 15:30 ? podla zimneho casu je lepsie, ked slnko zapada uz o pol stvrtej. no ale to protireci argumentom z leta. to je psycho aby zapadalo slnko 15:30. vtedy extremne skory zapad uz nevadi ? preco sa snazime oblbnut nieco, co oblbnut nejde? nikdy si nikto nekupi viac svetla, ani energiu zadarmo, len falsovanim casu, resp pretocenim casu na hodinkach. http://www.nytimes.com/roomfordebate/...
Odpovedať
@dusantt stare udaje... stale je letny den dlhsi, ako zimny... Preto ten posun... A pouzivanie klimy? Tak ano, nieco na tom pravdy je, ale ci bude palit slnko od 10:00 do 16:00, alebo od 11:00 do 17:00, je to rovnaky casovy usek a dostanes rovnako tepla, len v inom case. Keby nebol posun o 1 hod v lete vpred, vychadza slnko napr. v Auguste o 04:30 a zapada 19:30, co je podla mna zbytocne skoro. Povacsine ludia pracuju od 06:00, cize aby vyslo slnko o pol piatej je podla mna skoro... A ano, uz dlhsie sa to snazia niektore krajiny zrusit, lebo vyratali, ze je to 0,5% rocnej uspory. Opieraju sa o to, ze ak je dlhsie svetlo, dlhsie jazdia auta, co je samozrejme debilina, lebo ja si vsimam, ze auta maju svetla...
Odpovedať
az tak? naco tolka nenavist :-D mne skor vadi prechod na letny,ten zle znasam,zimny mi nevadi
Odpovedať
@megdesign to u vas funguje verejne osvetlenie podla casu? U nas svieti ked je tma.
Odpovedať
@megdesign neviem kto pracuej od 6:00, ked vacsian bchodov ma problem otvorit uz az o 8:00 :) vid nakupne centra atd.. viem o tom svoje, sam vstavam cely rok pred 6, zvacsa tak 5:40. aj ked je robota 10 minut cesty. pointa je, je velky problem aj v meste ako BA nakupit si cerstve ranajky skor ako o 7:00 lenze - klimu nemaju ludia zapnutu nonstop, ale skor vtedy, ked pridu domov.. cize to, ze rano by bolo skor oteplenie nezavazi, lebo vtedy sa klima vseobecne pouziva menej, ak tomu dobre chapem. najskor som ti tiez myslel, ze energie je rovnako. zbytocne skoro - ved prave.. to ej ta geografia.. a su krajiny este horsie na tom, ako my :D rovnik, kde je to krasne 12hod svetlo a 12hod tma, resp par stupnov od rovnika este je zas neobyvatelny, pretoze horko. kusok viac na sever zas slnko zapada rozne.. este viac na sever sa ani nemusia trapit s casom, ked maju zopar dni nonstop svetlo a zopar nonstop tmu..... ale tak - polovici ludi by bolo dobre aby v zime vyslo slnko az o 830, lebo by spali, polovici to vadi, lebo chcu pracovat, potom polovici vadi 15:30 zapad a poovici vadi 16:30 zapad... to je blbe... u nas sa svieti casto aj ked je prave poludnie... asi je nadbytok energie vtedy...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan mame sumrakovy spinac. V zime su noci dlhsie a v lete kratsie. Ak by aj posun nebol, v lete svieti osvetlenie kratsie.
Odpovedať
@megdesign ved prave, nech sa cas posunie kam chce, verejne osvetlenie svieti stale rovnaku dobu... ci som nepochopil tvoj argument?
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 neries, to je zas jedna z prinosnych tem na MS, kde chlapci sutazia kto dalej docika. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Môžeš sa pridať... :-D
Odpovedať
@gashtaan ano v tomto mas pravdu. Uz priroda zariadila nejaku usporu. :-) Ale prinos c. 2: je lepsie, ked ti o 20:45 svieti este slnko na terasu, ked na nej v teply letny vecer grillujes s kamosmi steaky, alebo ked uz o 19:45 vytahujes celovku, aby si vedel ci je rare, medium rare, alebo well done? :-)
Odpovedať
Memrncite ako male deti je letny cas a normalny akoze zimny podla slnka. Letny je lepsi lebo je vever viac svetla, chcem viac svetla vecer a nie rano o 3. Ovela viac ludi vyuzije ked je vecer dlhsie svetlo. Ked uz mali by nechat radsej stake letny a srat cele snko. To o setreni je nepodstatne podstatne je ze je dlhsie svetlo.
Odpovedať
@megdesign ..to nemáš stopky na presné upečenie steaku??? že vraj čelovku :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@megdesign ekonomicky je lepsie, ked svieti slnko dlhsie, lebo ludia su vonku a minaju. to beru vyskumy ako fakt, ja len dodam, ze ludia maju aspon v teorii obmedzeny pocet financii, cize tiez to povazujem za "ciernobiele" tak nech zostane neskorsi zapad slnka, aj v lete, aj v zime (?) otazne ale je, akemu biznisu by pomohlo viac slnka medzi 15.30 az 16.30 v zime.. zimnemu sportu... tak ako v lete letnemu sportu :) nehovoriac o tom, ze o hodinu neskor zapadu slnka v zime by znizilo nehodovost (ale najskor by zvysilo rano kvoli tme) tak preco neposunut cas kazdy mesiac, alebo o dve hodiny, ked extra hodina v lete pomoze, ja rad jem aj o 22 45, tiez bysom grilvoal vtedy :) @jankazb mas pravdu - keby niet zmeny casu, niet ani tejto temy, tolko k efektivite zmeny casu.
Odpovedať
@technik007 mam taky teplomer, co pipa, ked dosiahne nadstavenu teplotu :-)
Odpovedať
@jankazb "kto dalej docika" by som pochopil skor pri hadke kto ma zelensi travnik, tuto mi zmysel toho prirovnania nejako unika...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám letný čas rada..... teším sa, keď je večer dlhšie svetlo, lebo ráno o štvrtej je mi šumifuk, či je tma alebo svetlo. Len to dnešné vstávanie, len to dnešné vstávanie ....... to bola katastrofa :)
Odpovedať
@megdesign ..aha tak si na vyššom leveli ako ja ;-) ...ja to beriem podľa hrúbky a tak si zvolím čas..nie je dobré do mäsa pichať snímače kvôli vytečeniu šťavy...ja som mal sobotu steaky+šalát ako aj k tomu niečo "tekuté" aby máso lepšie išlo do žalúdka... :-p ale verím že ani Ty si nezahálal :-D :-D
Odpovedať
@lifelike no mne sa stalo to, ze som v zo vcera na dnes ale vobec nespal.. ale mozno je to len obycajna nahoda, zhoda okolnosti, nehadzem to cele na zmenu casu, a kedze som nespal tak, ako by som chcel, co bezne spim ako chcem, tak nejdem na stavbu makat, lebo fyzicky oslabeny to nema vyznam. inkedy som to nepocitoval, lebo inokedy som nikdy nemal ziadnu povinnost prvy pondelok po zmene casu.. nezamestnanemu to moze byt naozaj šumifuk :D ale uz len ten pocit, bezne chodim spat o 22:00 - vcera som vlastne isiel o 21:00 a to uz je citit, tu hodinu skor.. upravi sa, ale este ma caka hadam aj 100 zmien casu tam a spat v mojom zivote.. pricom som mlady, vykonny, par dovoleniek v inom pasme a nikdy mi nerobilo tahat aj 60 hodin nonstop... vcera ked som mal spat ma to ale fakt nastvalo. kto urobi za mna stity a ostenia, neviem. @technik007 @megdesign vidite, maso je udajnen ezdrave, vegetariani by mohli oponovat.. ;D oni taky problem nemaju :D alebo aj rawisti... ale zas, potom nevidiet cervikov ked zbieraju mrkvu neskoro vecer...
Odpovedať
@technik007 ja som nemal cas grilovat steaky cez vikend. Bol len gulas... "Bavkal" som sa s tymto :-) :
Odpovedať
@megdesign ,,veď ani guláš nie je zlý..a steaky budú ako odmena pre kolegov za dobre odvedenú prácu nakoniec alebo "priebežne"..veľa zdaru k stavbe a k šťastnému dokončeniu hlavne bez újmy na zdraví.... :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt ... aj zajtra vyjde slnko ..... je to na 99,99999999999999999% isté. Ja som víkend strávila v záhrade a tak som večer v pohode zaspala o pol jedenástej ...čo je pol desiatej starého času. Ale ráno je jedno, koľko v noci spím ..... moje biologické hodiny prikazujú vstávať o siedmej. Takže ja mám problém so vstávaním každý pracovný deň ....akurát dnes o celú hodinu väčšie :)
Odpovedať
:-p pridávam sa do klubu - cucám už druhú kávu, som grogy. Neznášam prechod na letný čas! Basta! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba Druhu? Ja zatial len prvu, ale vidim to dnes asi aj na styri. Kiezby aspon pocasie, slnko vydrzalo. Nech mozem aspon dnes okolo domu nieco porobit. Sobota, nedela som sa dal na upratovanie garaze, co mam kusok od domu a samozrejme davam tam vsetky haraburdy a furt som mal pocit, ze tam nieco smrdi. A objavil som tam tri male mysi. Take cely vikend som mal o zabavu postarane a to co som chcel povodne urobit sa mi nepodarilo ;-(
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?