Nekvalitne spravená fasada

Dobrý deň, na základe mojich fotiek by som sa chcela opýtať, či je naša fasáda spravená v štandarde ako to tvrdí firma, ktorá nám ju robila. Aj obklad nám robili, ktorý nám už postupne odpadáva, je krivo zrezany ako je vidno na fotke, v niektorých miestach chýbajú kúsky obkadu okolo okien a dverí, niekde sú zase strčené malé kúsky čo vyzerá hrozne, a je celkovo krivo spravený ale to sa nedá dobre odfotiť, nie je to obložené v rovine lebo na každom rohu domu začínal iný a potom sa na konci netrafili aby to bolo v rovine. Čo sa týka fasády nič neolepili, všetko čo sa dalo domazali od farby, apolišty okolo okien neni ani vidno lebo ich zahadzali lepidlom a farbou, farbu z okien som musela zoškrabavať, len to má nenapadlo pred tým odfotit, domazali aj podbytie, parapety no niečo hrozné.
Odpovedať
Mrtinka, čo na to povedať, normalne to nie je, apulišta by mala byť viditeľna okolo okna, slúži ako dilatacia medzi oknom a fasadou-špaletou, zacapkane to mate poriadne malo sa to vyčistiť, teraz už veľmi ťažko, ja som si fasadu tobil sam no pozor som daval okna dvakrat preiepal, požiadajte ich ak to nemate esšte doplatené aby si to prišli opraviť prípadne nahradiť škodu ak nejaka vznikla, parapety sa daju zo spodu zatriekať, mali to tam olepiť tiež, no coment.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina3336 Zmluva bola...?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@ignacza ahoj, my sme im všetko nevyplatili povedali sme im aby si to prišli opraviť a potom im to doplatíme ale oni nahnevaný odišli že nám pošlú faktúru a exekúciu, že nemôžeme niečo reklamovať čo nemáme vyplatené. Dnes nám prišiel súdny rozkaz na doplatenie do 10 dní, určite sa odvolame myslíš že máme šancu uspieť? V zmluve sme sa dohodli na sume 5000 ale nebolo tam presne upresnene či to je s DPH alebo bez a teraz žiadajú až vyše 7000.
Odpovedať
@martina3336 za malo penez malo muziky.teraz vam naratali aj DPH to znamena ze ste predtym zmluvu nemali len ustny dohovor.
Odpovedať
tak nech sa sudia... pracu NEDOKONCILI, takn emaju NAROK na vyplatenie v plnej vyske. ziadny sudca im nikdy ziadny rozkaz neodklepne, ak nedokoncili pracu. skor VY ich mozete sudit za USLY ZISK a nedokoncenu pracu. stavim sa, ze na dobreho pravnika nemaju, a sami by sa tazko obhajili, ked nevedia obahit ani svoju robotu. dajte vediet, ako to prebieha, budem zvedavy.
Odpovedať
@gkrivanek myslíš si že to je málo penazi, máme malý dom 8x8 a robili len fasádu bez zateplenia a kamenný obklad sme si my kupovali a oni nám ho zničili lebo to všetko opadáva a musíme ti robiť odznova. Zmluvu sme mali lenže v zmluve bola uvedená len cena bez DPH a kde bolo vyznačené miesto na cenu s DPH tam bolo prázdno. Ale ústne boli dohodnutý na celkovej cene 5000 anie bez DPH lenže oni sú prespekulovany preto to tak napísali a môj muž je hlúpy a podpísal to. Malý sme tu chlapa čo vlastní stavebnú firmu a tiež nám vypočítal cenu na 5200 eur.
Odpovedať
@dusantt mám krstnu právnickú a tiež mi hovorila že sudkyňa musí uznať že to nemáme dorobene a že preto nemajú nárok na celkové vyplatenie, v zmluve je napísané že posledných 20 % bude vyplatených po dokončení a prevzatí prác ale oni to nedokončili a my sme nič neprebrali, my sme im povedali že nech to opravia vyčistia a my nemáme problém im to doplatiť. Veď oni nám narobili veľa škody máme domazane okná, podbytie, strechu na pristresku, parapety, po oknách mám stekance od penetrácie a zničili nám aj kamenný obklad lebo to sme mali my kúpený
Odpovedať
Profilova fotka
No tak 5000€ len za fasadu a obloženie kameňom je teda dosť...My máme 13x10 dom a prišla partia chlapov(5)za 6 hodin bola omietka na dome a zobrali 750€....a ani obed nechceli normalne som im musela jedlo nanútiť.a robota čistá,bez zbytočného neporiadku až som bola prekvapená ako pekne čisto po nich ostalo,asi sme mali šťastie.
Odpovedať
@martina3336 nemohli ste byť ústne dohodnuty na 5000€, keď ste podpísali zmluvu na 5000€bez DPH. Čo je na papieri má prednosť. Podpísali ste sa im na faktúru? Ak áno tak ste práce prebrali - teda sú dokončené. PS: zavolajte im aj im napíšte že máte reklamáciu rozpiste všetky chyby, zo zákona ich musia do 21dni odstrániť.(ak máte v rodine právničku mala Vás nato upozorniť) :-) @dusantt "ušlý zisk" aký ? Za neprebratu prácu, nesranduj. To ako kvôli škaredej fasáde nebude chodiť do roboty :-D
Odpovedať
@tominohorvath ahoj, manžel si tu zmluvu dobre neprečítal dohodli sa na 5000 on tam videl tú sumu napísanú a nevšimol si že za tým je bez DPH, ono to bolo napísané v suvislom texte tak to nebolo ani dobré rozumieť ale tak jasne je to chyba manžela že si to zle prečítal a od nich už to bol podraz že sme sa na takej cene dohodli a oni ju dajú ako bez DPH však nás nezaujíma cena bez DPH ale celková sme není podnikatelia ale FO. Nepodpísali sme im faktúru oni nám ju poslali poštou. My sme to hneď dali právnikovi a on im písal že to reklamujeme chceme to opraviť a dorobiť ale oni nám poslali faktúru a výpoveď zmluvy kde uviedli že odstupuju od zmluvy z dôvodu nespokojnosti zákazníka a právnik im na to odpísal že to nie je zákonný dôvod na odstúpenie od zmluvy. Sumu sme im mali doplatiť po prebratí práce ale my sme nič neprebrali. Oni chceli sa dohodnúť tak že si máme napytat firmu ktorá nám to opravi a dorobi a že oni nám odpočítajú z faktúry maximálne 400 eur ale zničený opklad stal 1300 ďalej zničené okná parapety podbytie opadajuca farba okolo okien to by nás určite nevyšlo len na 400 eur veď to treba robiť všetko odznova.
Odpovedať

Odpovedať
Podali na nás žalobu na súd chcú teda od nás celkovo 6800 eur je možné že nám to súd prisúdi zaplatiť za tak zbabranú robotu kde okrem toho že sa ťa fasada nehodí tak ešte nám toľko toho zničili. Je to na zaplakanie človek si zoberie úver aby si postavil dom musí drieť ako vol v robote aby to mohol splácať a prídu taký debili čo všetko zničia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tominohorvath ano, zakon taky pojem pozna. usly zisk.
Odpovedať
@martina3336 zmluvu ste podpisali v omyle, cena mala byt 5000eur s DPH su platcovia DPH ?
Odpovedať
@dusantt sú platcovia DPH, keď takú zmluvu podpísal to už je manželov problém že si ju dobre neprečítal s tým sa už nebude nič dat zrobit
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Platca neplatcovi nemôže vystaviť faktúru bez započítania DPH. Vždy musí vystaviť faktúru zo započítaním DPH. Ak tak neurobil uviedol vás do omylu ,má smolu je to jeho chyba a strata. Ako investor máte právo nevyplatiť (nepamätám si to presne tuším % z dohodnutej sumy za dielo , a tieto peniaze vyplatiť až po roku. Ďalej . Zhotoviteľ diela je pri odovzdávaní diela s vami spísať preberací protokol o odovzdaní diela ,kde sa zapisujú nedostatky pri odovzdávaní diela. Pokiaľ sú zistené nedostatky tak dielo sa považuje za odovzdané až dňom kedy sú všetky nedostatky odstránené. Pokiaľ nebol vystavený odovzdávací protokol tak dielo sa považuje za nedokončené. Tiež záručná doba začína plynúť až dátumom ktorý je uvedený na odovzdávacom protokole.
Odpovedať
@martina3336 preto netreba zháňať "lacných a dobrých" ako je to tu zvykom. Pýtať referencie. Viac ponúk, viac obhliadku a nikdy nezobral najlacnejšiu ponuku. Este môžte reklamovať všetko. Odfoťte, spíšte a reklamujte. Súd vyhráte. Pod obklad je nutné buď pancier alebo 2x sieťka...lepí sa to lepidlom na dlažbu.
Odpovedať
@dusantt zákon taky pojem pozná . To je pravda. Ale sem to nepatrí !!!!! Tak nezavádzaj ľudí.
Odpovedať
@martina3336 vzdy sa da na sude povedat, ze ustna dohoda bola 5000 eur konecna cena, bez navysenia o DPH, alebo ine poplatky. potom by som povedal, ze zmluva ma mala viest do omylu a teda zvysit cenu o 20% mojou nepozornostou. sudca/sudkyna je clovek - staci im povedat tak ako to bolo, ukazat dokazy (fotografie), hlavne hovorit k veci a stale je sanca, ze vyhrate... a ako pozeram tych chyb je dost vela.. a pokial niekto chce peniaze za svoju sluzbu, musi dokazat ze tu sluzbu vykonal, aspon podla mna, pravnik nie som.. ale isiel by som s nimi do sudneho sporu, lebo co vidim na foto, urobili viac skody, ako uzitku...
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem čo sa presne medzi vami stalo, ale väčšina tých závad je pomerne jednoducho a rýchlo odstrániteľná.
Odpovedať
@mesarosanton Len reklamovať sa nedá niečo čo nie je zaplatené. V zmluve majú uvedené že posledných 20 % bude vyplatených po prevzatí diela.
Odpovedať
@tominohorvath zial. Na slovensku sa jednoducho neda riadit tym ze zaplatim viac=dostanem nieco kvalitnejsie. Je to skoda, lebo logika napoveda ze by to tak malo byt avsak je to len klamstvo a zavadzanie. V jednom pripade to tak je a v deviatich nie. Pre cloveka mimo stavebnictva je to zo zaciatku sok ale zvykneme si ;-)
Odpovedať
@dusantt na súde môže podať čo chce....aj. Že ústna dohoda bola na 1000€. Sudca nie je človek ! Sudca je v práci a musí sa riadiť zákonom.Ak je zmluva uzatvorená podľa obchodného zákona , musí sa týmto zákonom riadiť. Sudca sa opýta máte dôkaz o ústnej dohode? Nie nemáme. Ale protistrana má písomný dôkaz (ktorý je súčasťou návrhu na vydanie platobného rozkazu). Týmto argumentom nevyhrá. Vyhrá len keď bude tvrdiť že zhotoviteľ nedokončil dielo a porušil zmluvu. Ohľadne diela a termínu. Taktiež by mali byť v zmluve zmluvné pokuty za prekročenie termínu. Pokiaľ bola uzavretá zmluva a nie len objednávka.
Odpovedať
@tominohorvath tak to nebola najlacnejšia ponuka, lenže manžel je strašne rýchly a spytal si prvých za ktorymi bol. Nám ich totižto odporučil kolega z roboty tak ich vychvalil ako mu to dobre spravili a keď nám to spravili zle tak potom už na nich nadával že ako všetko musia po nich čistiť ale že on je rád že mu to spravili a zdiaľky to vyzerá dobre. Ja by som ich neodporučili ani najhoršiemu nepriateľovi.
Odpovedať
@mesarosanton my sme im normálne povedali že aby nám to opravili a vyčistili a že nemáme problém im to doplatiť, ale oni že nič čistiť a opravovať nejdú že nám spustia z ceny 100 eur aby sme si to dali niekomu spravit, ale my sme trvali na tom že to majú urobiť oni veď kto by nám to už išiel po nich opravovať a za 100 eur, ale oni sa nasrali vykricali nám že nám pošlú faktúru a exekúciu a už sa viac s nami nebavili. Proste aj počas ich prác im manžel hovoril čo majú opraviť lebo nám aj zle nalepili okvapovy plech na balkóne ale oni nič opraviť nechceli manžel im hovoril aby ten balkón riadne spravili lebo tam zateká ale oni stále len že vymýšľa a nič neopravili okná sme pýtali aby olepili ale oni povedali že oni nemusia olepovat že oni čisto robia
Odpovedať
Profilova fotka
Písomná výzva (doporučene) na odstránenie závad. Musia to odstrániť do 2 týždňov. Potom to môžete dať odstrániť inej firme na ich náklady.Tie termíny a zákony sa schválne menia tak aby si to nemal šancu nikto pamätať a nikto sa v tom okrem nenažraných právnikov nevyznal. Preto ani ja po 30 rokoch praxe v stvebníctve neviem dať 100% odpoveď. Každý rok sa mení a upravuje stavebný zákon.Je v tom totálny bordel nikto to už poriadne neovláda.
Odpovedať
@martina3336 v kazdom pripade, co sa tyka ceny bez dph, to by som napadla s tym, ze ste boli uvedeny do omylu. V zmluve by mala byt uvadzana konecna cena alebo teda aspon aj vycislena dph, nejake info napr. tu: http://www.epi.sk/odborny-clanok/Uvad.... Myslim, ze z ich strany islo o zamer s cielom uviest vas do omylu.
Odpovedať
@mesarosanton výzvu dostali od nášho právnika oni odpísali že si to máme dať opraviť inej firme a že nám odpisu maximálne 400 eur z faktúry ale veď do 400 eur by sme sa určite nevpratali veď pod ten obklad použili zle úchyty alebo ako sa to volá dali umelé a majú byť železné a majú byť hustejšie a ten obklad odpadáva takže to treba všetko na novo robiť a ten obklad sme si my kupovali a stal 1300 eur však to máme im doplatiť a zaplatiť si ešte ďalšiu firmu a nakoniec by sme od nich určite nič nedostali
Odpovedať
@kikuleenka pochopila som z toho že mala by tam byť uvedená výška dane
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?