Nedodržanie dodacích podmienok,,, mám právo odstúpiť od zmluvy alebo žiadať kompenzáciu?

Profilova fotka
Ahojt,,, prosím o akukolvek radu.. Už pred 7-mimi týždnami sme objednali z internetového obchodu postel. Doposial ju vraj nemaju na sklade a každý týžden mi odpovedajú že ten další týžden ju už budú mať na sklad. Žiadny pevný termin doteraz nestanovili. Fakt ma to jednanie už prestáva baviť. V obchodných podmienkach majú napísané že bežná dodacia doba je 10 dní, vo výnimočných prípadoch je to 4-6 týždnov. Bohužial aj tie už prešli. Poradte ako by ste to riešili? Odstúpiť od zmluvy?
Odpovedať
@mapeba Pozri v ich obchodných podmienkach, v akých prípadoch môžeš odstúpiť od zmluvy. Ak je tam uvedené, že pri nedodržaní dodacej lehoty, tak uplatni svoje právo a odstúp. Už si zaplatila za tovar?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Obchodné podmienky som už prelúskala ale nič také sa tam nespomína. A nie, za tovar sme ešte neplatili.
Odpovedať
Profilova fotka
Staci napisat email, ze odstupujes od zmluvy. Koniec. nemaju sancu, ked takto dlho cakas. aj keby ti postel poslali, nemusis ju prevziat, alebo mozes ju hned poslat nazad, su na to zakony, ze mas X dni na vratenie tovaru. dobre ze si neplatila.
Odpovedať
Ak nemas s nimi ziadnu dohodu,ani si neposielala zalohu,tak im napis,ze uz nemas zaujem,lebo nedodrzali podmienky,ktore maju uvedene a basta!
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius @majki555 Ďakujem. Písala som im, že bud očakávam od nich zlavu na tovar, alebo ak nie dnešnym dnom odstupujem od zmluvy. Pani mi odpísala že moju požiadavku postúpi majitelovi. Lebo na druhej strane,,, ak by to bolo naozaj tak že buduci tyzden by už bola doma... alebo odstúpim od zmluvy,,, kupime novu, ale znovu budem musieť asi čakať min. 4 tyzdne na novu... Skladom maju malokde tovar.
Odpovedať
@mapeba mali sme podobnu situaciu,cakali sme na tvstolik 2 a pol mesiaca....ked uz dosla vsetka trpezlivost napisali ze este tyzden pockat a ze daju aj kompenzaciu 10 eur...tak ako hovoris z tyzdna by boldalsi mesiac...poslal som ich niekam ajs ich desat eurami.Peniaze co som za tovar zaplatil sice vratili ale silno neodporucam novynabytok.sk !!!
Odpovedať
Je na tebe,ako sa rozhodnes. Ak by si zobrala tuto,tak sa aspon dojednaj,nech ti daju vyraznu zlavu za cakanie
Odpovedať
Profilova fotka
@rasto7764 @majki555 Počkám na vyjadrenie majitela, kolko bude ochotný dať zlavu a potom sa rozhodnem či počkam alebo odstupim. Ďakujem za rady a nazory.
Odpovedať
@mapeba Neziadajte len zlavu ale aj zavazne stanovenie dorucenia tovaru. Lebo pytat len peniaze je tak slovenske a vtedy clovek pretrpi aj mesacne cakanie :-) Ak vam teda prioritne ide o dodanie, ziadajte v prvom rade zavazny termin dorucenia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?