Navrh prerabky lacno

Ahojte. Prosim, viete mi poradit lacneho architekta, mozno i studenta arch. na navrh prerabky? Byvame v uz prerobenom dome, ale az casom vidime nedostatky a moc nam to nevyhovuje. Preto premyslame trosku si to postupne prerobit v ramci moznosti a len postupne kvoli financiam. Stacil by mi len navrh pripadne rada o moznych moznostiach :-D Ci to nechat tak alebo nieco skusit poriesit. Dakujem.
Odpovedať
Este ma napadlo. Ze, ak by bol niekto ochotny poradit takto tu na fore, mozem skusit sem hodit nacrt terajsieho stavu. A potom za kwzdy navrh, radu, budem vdacna. Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budete lepiť, to čo sa Vám predtým nepodarilo znovu lacným riešením, nedopracujete sa k lepšiemu. To "lacným" nemyslím finančne ale kvalitatívne. Máte skúsenosti, čo Vám nevyhovuje, zhrňte si to, a zosumarizujte svoje potreby. Keď to predložíte, budete čítať množstvo názorov, výber je na Vás. Ta sa to má robiť na začiatku, architekt (konštruktér) má získať poznatky o potrebách zákazníka, jeho modus vivendi, a na ten navrhnúť dom. Stavať sa dá úplne lacno, ale netreba šetriť na nesprávnom mieste.
Odpovedať
Dakujem za radu. Nechceme vsak lepit, co sa nam nepodarilo. Don je prerobeny byvalym majitelom. Spociatku to vyzeralo fajn, ale ako byvame, teraz vnimame, co nie je pre nas vyhovujuce. Keby som mala financne moznosti, viem, co by som dala ""prekopat"" ... Ide o to, ze dole mame otvoreny priestor a kuchyna je vedla jedalne a obyvacka je na opacnej strane cez chodbu. Aj vchod nemame. Vstup je rovno do obytneho priestoru. To by sme vsak ako tak vedeli poriesit. Dom je velky. V obyvacke je krb, ktory nema prieduchy do kazdej miestnosti. Ja uz by som krb nechcela. Jedine, ak by slo kurenie do radiatorov alebo radsej kotol na drevo, ktory by sme vsak v tomto sucasnom stave nemali moc kde umiestnit a napojit. Dala by sa z jedalne urobit mensia obyvacka. Ale co s kurenim a brzdia nas trochu nosne steny. Este by som dodala, ze okrem krbu, kurenie je ustredne plynovym kotlom. A tymto kurit, by sme sa nedoplatili ... Chcela by som to usporiadat a trochu uzavret ... no neviem si moc rady teda kvoli kureniu a nosnym stenam, terajsej obyvacke s krbom ....
Odpovedať
@ada_k archac musi vychadzat z penazi, teda kolko do toho chcete dat, to je asi podstata veci.. Samozrejme ze Vam bude radit tak a tak ale u mna je architekt ten co daokaze vybrat aj z lacnych materialov. A samozrejme ze sa da splasit aj lacny architekt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?