Najpoziciavanejsie pristroje/stroje na stavbe.

Aky stroj ci pristroj ste si pozicali na stavbu domu? Co je take najpouzivanejsie, najpotrebnejsie, ale neoplati sa kupit?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ivantausk Asi žabu, alebo ešte veľkú zbíjačku som si požičal pár krát
Odpovedať
Akurat mi kamos volal a bol som mu odniest obycajny horak, lebo mu predali zlu koncovku na flasu :-) Budes potrebovat vsetko a nie raz tak bud si to kupis alebo pozicias ;-) Hovorim o masinach do 200E drahsie samozrejme pozicat na ukon ;-)
Odpovedať
@rkorba mne uz barak stoji :) pytam sa z dovodu, ze si idem spravit poziconu naradia a potrebujem vediet, co sa najviac poziciava... ja som mal zabu, ohrievace a vysusovace.... a horak na plynovu flasu na lepenku...potom rozne vyrezavacky a take tie srandy do tych 200 eur... kupil som si aj bosh laser... avsak rozmyslam, ci si niekto pozical napr miesacku, zbyjacku, jadrovu vrtacku, .... A co este?
Odpovedať
@ivantausk Hlavne je dat prijatelne ceny voci tomu kolko stoji naradie. Ja som si poziciaval zabu, chcel som aj miesacku, ale tu som nezohnal taku ktoru by som strcil do kombika, na vsetky bolo treba vozik co nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk vibrator na beton,
Odpovedať
@ivantausk rezacku na polystyren. To je taka ptakovina, ktora by sa zisla, tazko sa zhana a nie kazdy je elektrikarsky guru aby su ju dokazal spachat sam
Odpovedať
a este mi napadlo, ze dost tazko sme zhanali jednochlapovy aj dvojchlapovy zemny vrtak
Odpovedať
@ivantausk povie nie ? :-) Zaba, vybracna doska mala i velka. Hladicka na beton. Vybracna doska, ponorny vybrator. Rezacka na obklad. Buracie kladivo. Zdvihak a bruska na sadrokarton. Drazkovacka. Odvlhcovac. Plynove ohrievace. Velku miesacku, malu si kupy hocikto. Lesenie Podpery. Salung. Ostatni doplnia ;-)
Odpovedať
Mne bolo treba ohybacku na roxory ale nezohnal som. Iba take, ktore sa pripevnia na nejaku dosku, potreboval som nieco ako klieste na roxory, ibaze to nestriha ale ohyba. Este zhanam vykruhovak priemeru 200mm popripade aj 150mm (na vyrezanie dier do ytongu pre rozvody rekuperacie). Bruska na beton (obcas na platni sa vytvoria kopceky, tak to trochu zbrusit) Zvaracka. Stahovacia lata (kovova). Vodovaha (3m). Miesadlo (nie miesacku) na lepidlove zmesi. Zvysok uz bolo napisane. Samozrejme urcite treba mat viac kuskov z toho naradia. Taka zaba v lete sa nezastavi, vela pozocovni ma iba jednu a to je problem potom zohnat.
Odpovedať
@ivantausk trocha sa hybem okolo stavebneho biznisu, tak si vsimam aj toto. Napr v tt su dve velke pozicovne ale jedna je naozaj top. Tato vychyrena ma doslova vsetko co treba a na x kusov zo vsetkeho. Zabezpeky neberu, tusim ani od jednorazovych zakaznikov, ale to som si neni isty. Od stalych vobec. Ostatne male pozicovne len vykukaju zakaznikov a ked aj nieco pozicaju tak maju len drobne stroje. Ja osobne najviac vibrator na beton, zbijacky, unc, raz aj svetelny stoziar, zaby, nohy, lesenie, minibager. Na jadrovu vrtacku asi zabudni, to nepatri do kazdej ruky, stoji to jak fabia a velmi malo ludi s tym vie robit. Inak, pozicovna napadla aj mna, len potrebujes obrovsku kopu penazi a hlavne dobry priestor
Odpovedať
@ivantausk minibager
Odpovedať
@ivantausk Rebríkový výťah na škridlu, kliešte na zatváranie falcovaného plechu, zváračku strešnej a bazénovej fólie, termokameru a taký ten prívesný vozík za auto, ktorý vie zamiešať betón a aj ho hadicou dopraví napr. do venca alebo prekladov
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a samozrejme kluc... fajrontovy :-D
Odpovedať
@richard71 ... "Aky stroj ci pristroj ste si pozicali na stavbu domu"... v tomto teplom čase aj výčapný stroj a nejaké občerstvenie :-D :-D
Odpovedať
@technik007 chladnicka s pipou, to je fakt supernapomocny stov pre stavbara. Len tam traba dat sofistikovany obmedzovac spotreby ;-) pre istotu aby niekto sexualne neprejavil na leseni
Odpovedať
To th uz rovno mozete pisat i kombinacky a srobovaky :-. Co stoji do 200 si na stavbu kupim vlastne a co je drahsie a menej casto sa pouziva sa oplati pozicat. Oplatilo sa mi dohodnut v pozicovni na zapozicani na pol dna pricom som si porobil co bolo treba a mal to za polovicu ;-)
Odpovedať
@zita19 .."správny lešenár-pracovník na lešení má mať pás+vestu, aby sa ani náhodou "sexuálne" neprejavil " :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mrkni sem alebo hocikde inde na webe http://www.mbnvercajch.sk/pozicovna-n...
Odpovedať
@technik007 skor myslela "doje...", a nie "zje.." :D
Odpovedať
@topvideo ahoj,nepochopili sme sa. Ja som sa nepytal, ake naradie existuje.... ja som sa pytal, ake je najpouzivanejsie v relanom svete stavby domu. Proste ktory stavitel si pozical ake naradie.
Odpovedať
@ivantausk ja som mal najviac požičaný nivelak. Teraz som si už aj kupil. Výborna vec na stavbe. Neviem si predstaviť stavať bez neho. Potom veľkú karbinu, velkú zbýjačku taká klasika. Pár krát treba aj tieto veci.
Odpovedať
@richard71 a chut do roboty
Odpovedať
@ivantausk Mozno aj privesny vozik - pozicias zabu a rovno aj vozik, na ktorom si to niekto odvezie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk ja som ťa pochopil, len som ti dal odkaz na zabehnutú požičovňu, asi majú skúsenosť, tieto veci aj predávajú a za tie roky, čo prevádzkujú požičovňu, sa im to už vykryštalizovalo. Načo vymýšľať vymyslené, nie?
Odpovedať
@topvideo to ako myslis, ze im mam zavolat a opytat sa ich, co im ide najviac a co malo a co vobec? :)
Odpovedať
@ivantausk znamy ma pozicovnu, ako pisu vibravne veci, velke zbijacky, zemny vrtak, rezacky pily, brusky , laser.. ale bacha presiel na vysoke zalohy aj radovo stovky eur za jednu vec nakolko vzdy najdes supaka co to zobere za par supov na seba a nasledne to preda .... ukradli mu rak vela veci za vela penazi a sud sa so zobrakom co ma 10 exekucii..
Odpovedať
@ivantausk topvideo skor myslel okopirovat ponuku zabehnutej pozicovne.
Odpovedať
@lukas2589 ale zabehnuta pozicovna ma matros za mozno 150k€... Ja mam na to 20k€, kedze zacinam. A tak potrebujem najst tie najpotrebnejsie.....
Odpovedať
@ivantausk Tak mozes poskupovat aj veci z bazosu a tie prenajimat - aj ked je to otazne. Za 20k by som radsej kupil jeden minibager, lebo - priestory, zamestnanci, reklama atd...v NR sa prejdi len po Krskanoch, tam je pozicovna na pozicovni.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk :-D si ma rozosmial, @lukas2589 to pochopil...s 20K € by som do toho nešiel
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?