Na potkany a hraboše je najlepšie...

kúpte si sírne knoty. Zapáľte ich, vložte do myšacej, potkanej, či krtkovej diery a jemne dieru zapchajte, aby plyn neunikal. Vytrvajte v systematickom "ošetrovaní". Ja som sa aspoň na chvíľu totálne zbavila hrabošov, potkanov a krtkov na celom pozemku. Je to za lacné peniaze, neškodí to ŽP, ani mne (nenadýchajte sa) a smrdí to v zemi dostatočne dlho na to, aby sa hneď nevrátili tie potvory. Žiadne el. plašiče nepomáhajú, je to len somarina na vyťahovanie peňazí z vrecka.
Odpovedať
1
2
@ferotoma nuž takýmto spôsobom od teba odídu, avšak ku niekomu prídu :) účinné je milosrdné zničenie potkanov a to tak, že im treba dať vápna do potravy a k tomu vodu a pekne im potrava stvrdne v tráviacom trakte a bude po nich..
Odpovedať
Profilova fotka
Potkanov som sa zbavil tak, že som im do dier a na miesta kde sa zdržovali hádzal pirátov(delobuchy). Syslov a krtkov zlikvidovala mačka.Mám perfektnú mačku .Chytí pohrá sa stým, ale nežerie to.
Odpovedať
Zaobstaraj si macku 😉u nas zabralo iba to
Odpovedať
Prehlasovat kyslicnik siricity za ekologicku zbran, to uz chce naozaj absolutnu neznalost veci alebo totalnu ignoranciu. Este, ze si nenapisala, ze je to humanne, lebo tie odporne stvorenia sa pomaly udusia. To nie je o smrade. Kyslicnik siricity je jedovaty plyn nie len neskodny neprijemny smrad. @janetbla vapno, im rozlepta vnutornosti. Vapno s vodou sa meni na zieravinu. Zatvrdne cement. Netreba si mylit stevebne materialy. ;-) A zaucinkuje to len na prveho. Potkany su nadmieru inteligentne stvorenia, oni poslu ochutnavaca, az ked to jemu nesposobi ziadnu ujmu, tak sa pojdu nazrat aj ostatne. Preto sa ako jedy na potkany pouzivaju take latky, ktore posobia az po dlhom case, ked uz sa potkanom zda, ze sa ochutnavacovi nic nestalo on skape ale medzitym sa jedom nakrmia dalsie.
Odpovedať
@mesarosanton ..+ C-4 šúlky a máš natrvalo potkany preč :-D :-D
Odpovedať
@mesarosanton ..dúfam že ten náš sysel /prispievateľ/ je bez újmy na zdraví!!!! :-D
Odpovedať
@ferotoma tvrdím a mám to odskúšané, že sirny knot v diere nezhori zhasne a teda nie je vôbec ucinný.
Odpovedať
@viktor811 Prečo nezhorí??? Veď keď ho dám do suda / 200,400l/ tak tam zhorí...a v zemi nemá kyslík??? ;-(
Odpovedať
@technik007 no lebo tam ma 200 - 400 l vzduchu, cize ak dobre pocitam a dobre si pamatam tak je tam 40 az 80 litrov pouzitelneho kyslika. V mysacej diere toho kyslika asi tolko nebude, este ked si ta chlpata potvora nedala spravit nutene odvetranie svojho obydlia, tak pruser. :-S Ale napada ma prihanat tam vzduch kovacskymi mechmi. To bo mohlo podporit horenie. ;-) Ale kyslikova bilancia vydymovania mysacich dier mi nenapadla. Nakoniec to pre tie odporne stvorenia bude uplne neskodna metoda. :-D
Odpovedať
:-) samozrejme, že viem, čo je to SO2 - oxid siričitý :-). Samozrejme, že ich to zadusí a nájde v diere, kdekoľvek sú, lebo je ťažší, ako vzduch. O čo je to menej humánne, ako im dať vápno do jedla? Na čo sa tu hráme? Chceme sa ich zbaviť a teda žiedna humanita. Jed je humánny??? A či to v zemi horí? samozrejme, že áno. Ale je to treba vopchať tam opatrne a rozhorené. Keď si nešikovný, nestrkaj :-). A potom dierku upchať opatrne tak, aby sa to nazhasilo. Funguje to zaručene...a čo sa stane s SO2? Nuž naviaže sa s vodou v zemi, vytvorí kyselinu siričitú a tá hneď zreaguje na siričitany. Síra je predsa biogénny prvok a v pôde ju rastliny potrebujú :-). Nesnažte sa ma presvedčiť, že neviem, o čom píšem. Mám chemickotechnologickú fakultu za sebou :-). Papa.
Odpovedať
@ferotoma no, dnes sa dava titul kazdemu, kto ma v riti dierku, tak to, ze niekto ma nejaku fakutlu nieje znakom nicoho.... Davat si do zeme jed, ktory z velkej casti nezreaguje tak, ako je napisane je hlupost.... ja osobne by som pouzil vodu, ked uz nehumanne riesenie, alebo teda macka...
Odpovedať
@ivantausk ..tak Ťa zavolám do mojej záhrady kľudne s hasičskou cisternou a garantujem Ti že padneš na zadok koľko vody minieš a účinok je niekde v...p.....ale to nebudem vypisovať...lebo medveď... :-D ...""no, dnes sa dava titul kazdemu, kto ma v riti dierku, tak to, ze niekto ma nejaku fakutlu nieje znakom nicoho""....tak Tá tvoja odpoveď ma tiež ani neprekvapuje... :-( ..ešte že Ťa tá mačka ako tak zachránila :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 To znamená že ak má rekuperáciu, tak som vedľa ako tá jedľa??? Tak si to myslela??? :-D :-D Ale ja som si myslel že práve opak,rekuperáciou sa k hrabošom dostane skôr..a účinok bude jasný.. ;-) Však aj vo filme keď chcú vykradnúť "VÚB" tak hodia uspávací plyn do klíma kanálu a potom už majú cestu "čistú"...Alebo ako je to??? :-D :-D
Odpovedať
@technik007 robieval som to pred 25-30 rokmi a fungovalo to. Je mozne, ze su oblasti, kde to nebude fungovat, ale skusit moze. A o tych tituloch sa ti co nepaci? Este mi povedz, ze to nieje pravda....
Odpovedať
Profilova fotka
Mne to teda tiez nepride ako uplne neskodne pre zivotne prostredie ale budis, mozno by som to aj vyskusal u nasich lebo ti maju uz dlhsiu dobu problem s krtkom, ktoreho za sa za nic nemozu zbavit. Tiez uz skusali aj vodu a kadeco ine a doteraz nic nezabralo, len pravda je aj to, ze ked uz ho nejako vyzenu tak iba prebehne k niekomu do vedlajsej zahrady. A ked uz ide aj o tie tituly tak ja nahodou nema pocit, ze by sa v takychto "odboroch" davali tituly len tak zadarmo
Odpovedať
@ivantausk ...tak o tituloch, tak choď vrátiť aj Ty titul, alebo choď si vypýtať kačky a husy, pretože aj Ty máš v r.... dierku alebo sa mýlim??? :-D :-D :-D Ostatné ako som písal Ťa zachránilo to posledné a to dobrá mačka...a za tým, si stojím..
Odpovedať
Pre ivanatauska: Môj zlatý, asi nie sme jednej generácie, ja som čerstvá dôchodkyňa. Mala som aj zlých žiakov, asi takých, ako si ty. Za mojich čias sa tituly naozaj nerozdávali za klobásky a víno. To si vyprosujem. Čo som napísala, za tým si stojím a howgh. S holobriadkami sa tu nebudem pinkať o fazuľky. Neučil si sa, holobriadok, ani na základke, pretože SO2 sa preberal už tam.
Odpovedať
@technik007 a ci ti ja viem kde si.... :-D mozno aj vedla, ale nepriznas sa aby si pivo platit nemusel :-D
Odpovedať
@zita19 ..no čo už, však vieš že život je pes... ;-) ale to pivo zaplatím :-p
Odpovedať
@technik007 ale tak na rekuperacii v mysacej diere svet nestoji, netrap sa. Nemoze jazdy vediet vsetko, to je vyhradene pre nasho dobrotivehi sydruha uz zas pana premiera. Hlavne, ze sa kablom rozumies. To je setsakramentsky obduvuhodna kvalifikacia. Hlavne pre mna, co o elektrike viem len ze nieco hore-dole poskakuje v drotoch ;-)
Odpovedať
@zita19 ..."" Hlavne pre mna, co o elektrike viem len ze nieco hore-dole poskakuje v drotoch"" a hlavne keď udrie taký pekný blesk do trafa ;-) :-N ,potom vidíš boľšoj teátr :-D ..ako keď sa oslavuje príchod nového roka..samé delobuchy a rakety.. ;-)
Odpovedať
Ale klud, nema to tu byt o tom kto ma aky titul a za co ho dostal, ci pravom ci nepravom :-D Ja si pamatam, ze ked som ako decko byval s nasimi na dedine tak sme mali macky a nikdy sme s takymi vecami nemali problem. Je to najprirodzenejsia cesta ako sa takyhto skodcov zbavit a nemusi sa pouzivat voda ani ziadne "dymenie", ktore teda tiez podla mna nie je priatelske voci zivotnemu prostrediu.
Odpovedať
Mačky nemám rada preto, lebo mi chodia od susedov tri - špinia mi rovno na chodníky a do záhonov zeleniny - e jedzte potom také mrkvy! Mala som napriek tomu jedného kocúrika, ale stratil sa. Najhoršie je, že nie každá mačka je skutočný dravec a čo potom s takou, ktorá sa bude len líškať a nič nechytá? Brat mi povedal, aby som mu nedala žrať, že on si niečo chytí. Možno preto sa stratil. Takže mačka je - vo vreci. Odkiaľ mám vedieť, že som dostala dobrú dravú mačku?
Odpovedať
@technik007 poznam kopec ludi, ktori by tituly mali vratit... ale to je jedno. Vidim, ze par ludi vidi silnu pridanu hodnotu v titule :D @ferotoma no, myslim, ze s citanim budes mat problemy... nepisal som o tom, co bolo pred 30-40 rokmi ale o tom, co je teraz... ale tak skus mi napisat zluceninu siry, ktora je v zemi neskodna. Toto ma celkom zaujima.
Odpovedať
@zita19 och jasne, že CEMENT je správne...píšem viacero vecí, tak som napísala v odpovedi riadnu kravinu. Ešteže som nebola priamo na stavbe, to by takáto moja chyba mala iný účinok.. :D
Odpovedať
@ferotoma ..mačku musíš vééééééľmi nasrať a bude dravá...a hlavne nasraná bude chytať aj hlodavce :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Hrať sa tu na nejak humanitných ľudí je podľa mňa zbytočné. Všetci dobre vieme, že ich len tak niečo nevyplaší natoľko, aby sa už nevrátili na náš pozemok. Bohužiaľ, ale je to tak. Sírou by som to osobne neriešil. Ostane usadená v zemi a no nepotrebujem mať zanesenú zeminu. Radšej klasický jed alebo dobrú mačku, ktorá sa o odchyt postará sama.
Odpovedať
@sebasto to mas pravdu, ze ich len tak nieco nevyplasi ale vzdy lepsie sa o to aspon postarat ako len cakat, ze ponicia cely pozemok a potom nad tym lamentovat. A jed si ty osobne nejaky skusal na potkany a hrabose?
Odpovedať
@ferotoma Naša stará 5 ročná mačka je teda lovec-zabijak nr.1. Tá by si zaslúžila diplom, všetky nou vychované mačiatka sú ako ona. Práve má 5 mladých, tak ti jedno alebo dve dám za príslub dobrej starostlivosti. Problém s hrabošmi, myšami ani potkanmi sme nikdy nemali aj napriek tomu, že žiadne diery netlačíme SO2. Nehrajme sa na ekologov, ked vačšina ludí nemá poblém striekat roundopom.
Odpovedať
@ivantausk Ono je vždy najzábavnejšie, že takto o tituloch hovoria ľudia, čo ich nemajú :D Keď si tým obajuješ vlastnú neschopnosť, kľudne :) @ferotoma = preto sa schválne do domov kupujú mačky ... Tie majú svoje teritórium a moc ďaleko sa nevzďalujú ... Kocúr naopak chodí na výlety a často sa kľudne aj mesiac neukáže, niekedy už nepríde vôbec ... Ak sa raz mačka udomácni, susedná k Vám chodiť nebudú ... A ani Vaša vlastná nebude robiť potrebu na Vašej záhrade :) Je to naozaj najlepšie riešenie, ako sa zbaviť týchto problémov ...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?