Na kolko vas vyslo dokoncenie domu z hrubej stavby do "finalneho" stavu?

Ahojte, staviame 2 poschodovy domcek, zatial mame postavenu zakladovu dosku. Nasa financna situacia je momentalne asi taka ze zvladneme utiahnut uzatvorenu hrubu stavbu. :-D :-D Byvame u svokrovcov uz 3 roky a je tam uz poriadne "veselo" :-D takze by sme velmi radi a co najrychlejsie isli byvat do svojeho. Zaujimalo by ma kolko vas cca stalo dokoncenie z hrubej stavby do finalnej podoby, resp. do stavu ze ste tam vedeli existovat a bolo to "obyvatelne". Viem ze je to u kazdeho individualne, ze niekto ma jedno poschodie, niekto ma velku kuchynu, 2 kupelne, ze niekto setril niekto zase nie ale aspon tak orientacne :) Od podlah, kurenia, sanity, stien (stierok) kuchyne, atd. Dakujem moc :)
Odpovedať
Profilova fotka
kolko stoji auto? asi taku otazku si dala.. je to individualne ako pises, cize tie odpovede budu maximalne skreslovat ak nejake vobec budu.. niekto si da kuchynu za 15.000 iny zariadi cely dom nabytkom. Niekto da podlahy a dlazby za 10.000 iny si kupi iba spotrebice za to... to by ti tu museli pisat polozkovo kto kolko za co zaplatil
Odpovedať
neuvadzate m2, ci ide o svojpomoc, alebo firmu, kolko mate WC, kupelni, co povazujete za finalnu podobu? Neuvadzate aky typ vykurovania budete mat. Napr. len kuch. linka moze byt za 500e, 5000e, alebo aj 15000e. ... Ked Vam tu z toho co uvadzate hodi niekto cifru, tak to bude poriadna blbost :).
Odpovedať
To je taka otazka, hm:-) no zalezi, co a ake drahe tam chcete mat, mozem mat sanitu za par eur, alebo za vela, dvere, podlahy,linku,a pod.........kto to bude robit, kolko pytaju......a pod....ak ti to pomoze nas vyslo 1:1..tvrda svojpomoc..a tato tema tu uz bola:-)
Odpovedať
Profilova fotka
100.000
Odpovedať
Profilova fotka
aj keď máte st. pov. na čo staviate dvojpodlažný dom, keď na to nemáte? budete mať 5 detí? Moje tri vyrástli v byte 80m2, už sú preč a ja potrebujem jednu izbu. Prízemný dom s podkrovím dostanete do obývateľného stavu za 40 tis.€, možno aj za menej, podkrovie dorobíte potom, alebo nikdy. Slovák dá radšej banke 50tis na úrokoch akoby sa uskromnil v bývaní a chodil za tie peniaze na dovolenky a do reštaurácie, Francúz býva v domčeku 8x10, auto má za 30tis, a každý víkend je pri mori, aj keď je to 600km.
Odpovedať
Ahoj. Špatně položená otázka. Když nejsou prachy, tak se staví malý domeček, nebo domeček, který se dá stavět na etapy. Pokud potřebujete rychle vypadnout z dosavadního baráku, tak musíte udělat to nejnutnější, aby jste mohli bydlet sami. O Vašem baráku nepíšete žádné údaje, tak se určitě nic nedovíte. Bude to v nějakém rozpětí od 50.000 do 100.000 Euro, případně i výše. Hodně bude záležet na velikosti domu, na míře svépomocné stavby a ceně všech dílčích materiálů, které použijete. Měla jste zadat diskuzi, ne otázku. :-D
Odpovedať
nam postavili hrubu stavbu za cca 50 000 +-, konecne dokoncenie aj s terennymi upravami, plotom, atd. mnoho veci sme si robili sami vyslo 120 000. Cize dokopy 170 000.
Odpovedať
Tiež som toho názoru, že keď ti tu niekto povie sumu 100 000 Eur ty môžeš skončiť na úplne inej sume. My sme mali v projekte stanovenú celkovú výšku nákladov na dom a dá sa povedať že sa projektantka skoro trafila, tak skús pozrieť či aj ty nemáš. Pekný deň
Odpovedať
Poradie: elektrina, voda, kurenie, stierky, poter, /rozvody rekuperacie/, stropna vata, SDK, malovka, kotol, bojler, sanita, dlazby, linka. Byvat sa da bez podlah, krbu, dveri, zaluzii, so starym nabytkom, starymi spotrebicmi. Docasne sa daju namontovat pouzite dvere a laminatove podlahy, dokonca aj linka. Suma na dokoncenie do obyvatelneho stavu zvykne byt priblizne rovnaka, kolko stala hruba stavba /50 tis + 50 tis a pod/. Menej to nebude, skor viac. Exterier som neratal.
Odpovedať
nečítala som celú diskusiu...už som tu viac x písala,že hruba stavba je asi tretina celkových nákladov. Dá sa síce ušetrit na nábytku ale to už je na každom z nás ako sa rozhodne.
Odpovedať
hruba stavba - pod strechu dat dom bola asi 1/3 vsetkych financii co stavba zozrala. cize neni sa dovod tesit, to "najhorsie" vas este len caka. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak tak.. najhorsie je to pri dokoncovani a zariadovani... to su tie veci co su "vidiet" clovek to chce mat pekne zaroven ho brzdi cena...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Cim viac citam MS tak tym viac sa bojim stavat. Zaciname na jar =-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?