Na jar začať stavať a na Vianoce už bývať?

Je to vôbec možné???Ideme začať na jar stavať bungalov 4-izbový,keďže sme momentálne v podnájme,tak nás čas dosť súri,čo najrýchlejšie postaviť a ísť bývať,keďže aj nájom niečo stojí a bude treba splácať aj hypotéku na dom,tak to finančne bude ťažko zvládnuteľné a plus k tomu,keď som ja na materskej.Je tu niekto,kto niečím takým prešiel a tak rýchlo aj v dome býval?
Odpovedať
ahoj užívateľka lea-laurova to stihla v krátkom čase neviem presne ale asi tak za 5 mesiacov :-D
Odpovedať
@skaredekacatko uff,no to je viac než rýchlovka :-D
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/l... tu máš kedy sa nasťahovali a bágrovať začali v máji však si to pozri :-D
Odpovedať
@skaredekacatko dakujem,tak šikovní sú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evus jasne ze sa to da... lea mala k dispozicii peniaze na celu stavbu a vynikajuceho stavbyveduceho svagra... ono postavit sa to isto da.. casto su limitujuce peniaze a najma sposob ako to financujes.. ci musis cakat od banky na preplatenie faktury, alebo ohodnotenie postavenej casti.. ci to musis dat zapisat do katastra ako rozostavanu stavbu... atd... a samozrejme papiere.. ako rychlo vybavis.. a potom aj kto ti to stavia.. pri svojpomoci a ak nemozes behat stale na stavbu tak je to nerealne.. nam vymerali stavbu / tie lavicky a tak/ 6.9. a zaciatkom decembra / tusim 2.12 sme mali uzavretu hrubu stavbu /okna dvere komin schody/ a to sme sa nejako nenahanali... a robili nam to partie ziv. teraz ideme pomalsie.. lebo riesime financovanie.. prevadza sa byt a td... a okrem toho chceme sa stahovat az na leto kvoli skole u dcery. ale do 2 mesiacov by sa v pohode to dalo dokoncit... / nemyslim upravu okolia.. len cisto na byvanie/
Odpovedať
Profilova fotka
to sme si aj my mysleli ze to pojde ako po masle.. az kym sa zaclali vybavivat papiere... vsetko bolo vybavene az na jednu asociaciu.... cestari... ti nam robili problem 2mes, kym sme dostali od nich povolenie k stav. povoleniu.. to sa kvoli tomu vsetko posuvalo... tak strata uz 3mes... Priniesli nam tehly... opitemu soferovi padlo par paleit na zem z korby a kym priniesli dalsie na vymenu zase sme museli cakat...a v neposledom rade - strecha, s tou sme mali probelmi pri reklamacii az 1.5mes :((.... Takze ak by slo vsetko ak sme mali napalnovane da sa to za ten rok stihnut... Ale teraz osm aj rad ze si stavba dobre sadne, prezimuje... Tiez sme byvali v podnajme a trebalo riesit tuto otazku,ale snad nebudem platit aj podnajom aj stavbu domu zaroven.. to je sialenstvo :)... Je ine zase ak to stavia firma.. s tou byvate uz aj za 3mes.... len ci je vsetko na 100% dotiahnute v tej rychlosti :) Vela zdaru
Odpovedať
@maznacik007 @andyfoto dakujem vam velmi pekne,papiere na stavebne povolenie uz mame,partiu murarov tiez,peniaze viac menej aspon na hrubu stavbu su,po novom roku budeme financie doberat...ja som sa skor obavala toho,ze ked sa tak rychlo postavi,ci sa v zime nemoze stat nieco take ako napriklad praskanie omietok a pod.
Odpovedať
@evus Pracovať to bude, je aj možné, že sa vyskytne nadmerné rosenie okien či stien.
Odpovedať
@evus my sme mali na jesen len zakladove pasy, bez dosky, nestihli to, lebo zacalo skoro snezit a mrznut. Na jar dokoncili zakladovu dosku, robili az do novembra /dom je z betonovych tvarnic/ a teraz sa dokoncuju vnutrajsky, kupelna a podlaha. /Kuchyna az v januari, pretoze na Vianoce tu aj tak nebudeme, tak zbytocne, ale inak by sa to stihlo/ Firma mala sice mesiac sklz, ale to je este v pohode, vnutrajsky nam robia uz vlastni dodavatelia. Banka nam faktury preplacala v pohode, horsie bolo s tymi odhadmi, to sa vzdycky asi tyzden zdrzalo, kym to vyhotovili. Neviem, ako to bude s vlhkostou, ale dom je betonovy a je tam rekuperacia, tak snad to taka hruza nebude.Podlahy preto nedavame z dreva ale laminat. A vlastne tiez splacame dost vysoky najom, takze sa stahujeme takto v zime a necakame do jari, neutiahli by sme to financne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj.Mam skusenost, ze byvat sa da velmi rychlo. Staval som zakaznikovy dom s podkrovým 4.izbovy z garazou dvaja ludia od murarskych prac +tesari krov, elektrikar, vodar, kurenar svoje za 72 dni aj z vymalovanim. Zakaznik to mal ale perfektne zorganizovane z dovozom materialov .
Odpovedať
Profilova fotka
Po troch rokoch som sa stretol s majitelom , ziadne praskliny, vlhkost - spokojnost. Stavane z YTONGU.
Odpovedať
@evus Ahoj, My sme zacali 28.aprila 2009 (prve zaborenie lyzice bagra )a 30.novembra 2009 sme sa stahovali do nasho domceka.Vacsinu stavby sme robili 3 chlapi viacmenej vsetko co sa dalo svojpomocne a s cim sme si dokazali dat rady sami.Manzelka bola tiez na materskej- vlastne este stale je a nijako ju to neobchadzalo-co dokazala pomahala.Bolo to narocne,ale da sa to zvladnut.Naviac sme taktiez byvali v najomnom byte,cize dost nas tlacil cas a aj peniaze.Tak Vam drzime prsty,aby Vam to rastlo podla Vasich predstav.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radoqe my ideme tiež stavať z ytongu,tak si ma teraz potešil že to viac-menej pôjde :-) @danulienka7 ďakujem veľmi pekne,dúfam,že počasie bude priať a na tie Vianoce tam naozaj budeme
Odpovedať
Profilova fotka
my sme v maji zalievali zakladovu dosku a vodu,plyn,odpady mame hotovo uz len elektriku dokoncujeme, takze sa da a do roka urcite byvame.a na domceku robime len ja s manzelom a nasi rodicia nam raz do mesiaca pridu na vikend pomoct. a ked sa robili vence a strecha to bola rodinna brigada..ale zato sme obetovali vsetok volny cas a nic ine nerobime len z roboty domov a pracovat na dome a takto vsetko dookola...ale stoji to z to..
Odpovedať
@evus - kamaratka ma pomerne velky dom z ytongu. Zacali stavat v juni a na konci januara sa stahovali. Ale v takmer konecnom stadiu mali pozicane velke odvlhcovace a vylievali vedra a vedra vody, aby proces urychlili.
Odpovedať
@evus my sme začali v máji-stavali sme z ytongu, nie montovaný dom, začiatkom decembra sme položili posledné podlahy a bolo hotovo, ale mali sme k dipozícii včetky peniaze, inak by to nešlo.... takže v dnešnej dobe je to o peniazoch a šikovnej organizácii.....
Odpovedať
My sme zacali vlani koncom augusta a tento rok na Mikulasa sme sa stahovali. (aj ked teda nemame hotove vsetko., ale byvat sa da..) A to sme od januara do cca aprila nic na stavbe nerobili.. Takze za necely rok sa to urcite stihnut da... Zaklady a hrubu stavbu sme si dali urobit, ostatne vacsinou svojpomocne. Ked by bolo viac casu, tak by sme byvali ovela skor, ale aj do prace treba chodit :-D Okna sa nam zacali rosit teraz, ked je vonku -15 a dnu +20. Uvidime, ci sa to zlepsi, ked sa pocasie unormalni, zatial utierame :-|
Odpovedať
Zvládnuť sa to určite dá. My sme začali v marci - bungalov podľa mňa väčšej veľkosti cca 220m2. Stavali sme klasicky z tehál a 2 týždne pred Vianocami sme bývali. Vnútri spravené všetko - dom zateplený. Doteraz - to bývame 5 rokov máme 2 prasklinky ale naozaj minimálne a rosenie okien alebo akékoľvek vlhnutie vnútri v dome nepoznám. ;-)
Odpovedať
@simkova.daniela super
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
oživujem tému, mňa dnes napadlo čo keby sme šli rýchlo bývať, kedže bývame v podkroví s 2 deťmi u svokrovcov, máme postavený bungalov a vnútri máme poťahanú vodu a elektriku aj spojazdnenú, dnes som bola vybaviť prípojku na vodu a kanalizáciu takže môžeme kopať šachtu, tento mesiac nám prídu namontovať okná garážovú bránu a dvere na terasu ktorá ešte nie je , vchodové dvere a dvere do kotolne, len teraz koľko si zobrať úver aby bolo dosť, pôžičku ešte nemáme tak to je super. za koľko sa to dá zvládnuť v tomto štádiu? stačilo by nám aby to bolo obývateľné máme tam 2 kúpelky. 2 krát detská izba, spálna, kuchyňa s obyvačkou, garáž, kotolňa, chodba.
Odpovedať
fakt neviem ako sa rozhodnúť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?