Na čo sa zamerať pri kúpe bytu?

Ahojte. Prosim poradte mi, dajte rady a tipy, na co sa zamerat pri kupe bytu, na co sa pytat, na co si dat pozor. Nemame s kupou bytu ziadnu skusenost. Sme v stadiu, ze pozerame ponuky na internete a dohadujeme obhliadky. Prva obhliadka nas caka buduci tyzden a radi by sme boli pripraveni. Dakujem za vasu pomoc :-)
Odpovedať
Z vlastnej skusenosti radim na susedov :-)
Odpovedať
A tiez si treba vsimat vstupne priestory,pivnice a pod.Podla toho odhadnete,aki ludia v dome byvaju,ci si udrzuju bytovku,ci sa staraju o svoj majetok a pod. A tiez je dolezite popozerat,co je v okoli, ci tam nie su rozne rusive zony,napr.Potraviny,krcmy a pod.
Odpovedať
v prvom rade by som si ak je dostupny pozrela uzemny plan obce-mesta,ci a co sa tam napr. v dohladnej dobe bude diat,aby si potom nebola prekvapena a potom aj to,co pisu nadomnou,a tiez by som sa informovala aj u spravcu bytovky,te snad by mal vediet co sa pripadne bude diat,-prace,obnova atd
Odpovedať
dakujem vam velmi pekne. susedia - ti ma vcera napadli. mam sa "len" pytat, kto v bytovke byva? cize dochodcovia, rodiny s detmi? ano aj buduce naklady ma napadli, ci neplanuju zateplovat bytovku a pod. dalej ma napada - ako daleko je posta, lekaren, detsky lekar, potraviny (mame 6 mesacneho synceka) konkretne byt, na ktory dohadujem obhliadku je po starsich ludoch a pri obhliadke bude komplet zariadeny. myslite, ze ked byt kupime a bude potom bez nabytku, moze nas nieco prekvapit? s cim sme nepocitali? s rekonstrukciou kupelne urcite pocitame, taktiez byt vystierkovat, vymalovat, nove podlahy, mozno bude treba aj nove radiatory alebo okna, elektrika a trubky. co myslite, ze by sa mozno este mohlo na rekonstrukciu vyskytnut?
Odpovedať
lokalita, parkovanie. technicky stav bytovky ochota ludi napredovat (zateplenie, stupacky) platici, neplatici. (od toho obcas zalezi ci su peniaze na zateplenie) v neposlednom rade - ked panujete rodinu, kam dat kocik, da sa s nim pohodlne zist von ? velky pozor na strechu, ak je to na najvyssom poschodi. stav vytahov je aky ak tam su ? ak nebude kazdy byt na prenajom okolo vas,tak sa da, ak by bol, tak je to pruser, lebo budu hlucni mladici hucat furt dookola.. "ti ma vcera napadli" pise sa ti mi vcera napadli - MA znamena napadnut fyzicky, MI znamena myslienka... nevedel som ako to myslis, to pisem len tak pomimo, pre zaujimavost :D
Odpovedať
@dusantt dakujem za opravu :-) ked si cital dalej, tak si sa docital, ze MA nenapadli len susedia, ale dalej ma napada posta, lekaren, detsky lekar, potraviny :-D ano ano myslime aj na kocik, kedze teraz ho nie je kam dat a mam ho v byte. v streche a v suterene urcite byt nechceme - byvali sme tak v najme a bola to hroza vdaka za rady a tipy :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?