Montovaný drevodom - ako je to s predajom?

Ahojte, všade čítam výhody a nevýhody tohto domu. Nám sa pozdáva a ideme ho stavať. Mám však otázku: keď sa budeme chcieť náhodou odsťahovať, ako to bude s predajom takéhoto domu? Keď nás výjde dajme tomu na 100000eur, bude sa dať predať za viac? Máte s tým niekto skúsenosť? Poprosím, komentáre len k tejto veci. Ďakujem
Odpovedať
@eewee8888 Drevodom sa tažšie predáva ako murovaná stavba, 75% kupujúcich to berú ako mínus.
Odpovedať
Profilova fotka
@eewee8888 Aj ja si myslím (ako leilak1 ), že montovaný sa na SK predáva trochu ťažšie... Ale je to len 1 z aspektov. Spravidla nikto, kto POCTIVO postaví dom (poctivé izolácie, poctivé nátery, poctivé technológie, napojenia sietí, drenáže....), nemôže očakávať, že investícia sa mu na 100 % vráti, pretože o "návratnosti" rozhoduje množstvo iných hľadísk, ako napr: lokalita, infraštruktúra, dostupnosť ... susedia, región....apod. Ak investuješ 100.000 € do výstavby domu v okrese Veľký Krtíš (alebo Vranov n/Topľou), už v tej chvíli, ako ho postavíš, je jeho predajná cena hlboko pod 75 % investičných nákladov, pretože reflektuje tamojšiu úroveň cien nehnuteľností. A ak to bude v susedstve smetiska, alebo nejakých "neprispôsobivých", nemôžeš čakať, že dostaneš viac, ako 40 % (ak vôbec). Museli by ste ten dom stavať vyslovene "na kšeft", aby ste na tom zarobili (polovičné izolácie, najlacnejšie materiály, batérie za 20 €, dvere za 40....). Alebo: v blízkosti sa otvorí termálne kúpalisko, turistické stredisko... - tiež by sa Vaša investícia mohla zhodnotiť. Ale inak: ŤAŽKO... :-) A nedaj sa pomýliť tým, ako svojho času stúpli na SK nehnuteľnosti - to len klesla hodnota peňazí...
Odpovedať
No ideme stavať 20km od BA a bude sa tam za rok alebo dva stavať R1. Nejdeme to stavať na kšeft, ale skoro nikto z rodiny nie je stotožnený s tým, že my ideme stavať drevodom a tak. Ale my sme rozhodnutí, sú lacné náklady na bývanie, rýchlo sa postaví. Ale len teoreticky ma zaujíma, ako sú ľudia na SK stotožnení s drevodomom, či by bol záujem o kúpu takého domu. To nám dáva celá rodina ako príklad, že bude nepredajný.
Odpovedať
Profilova fotka
@eewee8888 súhlas s leonardom,,, Slováci sú konzervatívny národ a 99,9 % pozná rozprávku ..O troch prasiatkach.. citujem.. vlk jeden krát fúkol a a domček sa rozpadol... :)
Odpovedať
Ja len neviem kde sa vzalo to tvrdenie ze v drevodome je lacne byvanie a v murovanom je drahe ci ako? AK nie si zahojena tak dom je v zivote cloveka obrovska investicia, neviem co spekulujes s predajom ked dom este ani nestoji, to mi pride trochu mimo nie? To ides stavat len tak na skusku? Co sa tyka predaja kazda vec ma svojho kupcu, ked budes mat zaujimavy dom vzdy sa najde niekto kto ho kupi a ak sa niekom,u zapaci a az potom poviez ze je dreveny myslim ze to nebude prvorady problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@eewee8888 Mne to príde ako keby ste ho chceli predať keď našetríte na murovaný. Ste si istý že vám drevený dom neprekáža keď ešte ani nestojí a vy už myslíte na predaj príde mi to ako že nieste na 100% presvedčený o svojej voľbe materiálu keď si za ním nestojíte pri prvej pochybnosti. Napríklad ja by som tiež nevolil drevený dom iba ak z krížom lepeného dreva, nemám nejaké dôkazy že by to boli zlé domy ale pocitovo mi to nesedí. A k cene stavba asi bude lacnejšia ale náklady na bývanie nesúvisia s materiálom domu.
Odpovedať
no rozhodnutí sme nastopro, nad murovaným neuvažujeme. Ako vravím, zaujíma ma to čisto teoreticky, či s tým má niekto už skúsenosť.
Odpovedať
@eewee8888 Tak ak už si rozhodnutá pre drevodom, tak by som veľmi na to dbal aby sa dom páčil väčšine, nie len tebe alebo vám. Zameral by som sa na úžitkovú plochu o veľkosti 90 - 100m2 Dispozícia 4+1 Dobre navrhnutú a peknú kuchyňu a kúpeľňu - využiť architekta. Farebne vonkajšok ako projekt príklad Projekt domu EasyLine Ak niekto si novostavbu vyzdobí červenou kuchyňou , v kúpeľni modré obkladačky , alebo zelené ...tak je len očami gúľam ...a potom to chce predať čo vidím inzeráty .... no komu sa to má páčiť ? Ďalej som videl červenú, zelenú , modrú fasádu ... :-D a kto je ochotný potom dať za to veľké peniaze ? nik ...potom ide cena dolu. Takže máš množstvo nástrojov a rozhodnutí ako môžeš zhodnotiť investované peniaze ...ale aj vyhodiť do vzduchu pri následnom predaji. Alebo aspoň získať vrátenie investovaných prostriedkov .
Odpovedať
no nad takými farbami kúpelky a fasád domov aj ja gúľam očami, ale tak to už je vec vkusu tých, čo v tom dome bývajú. O fasáde som už rozhodnutá a ostatné ešte neviem, pobeháme štúdiá a tak.
Odpovedať
@eewee8888 Uvazujete teraz dobre - pokial mate co i len male pochybnosti o naslednom predaji montovaneho domu, mali by ste urcite stavat murovany. V BA a okoli je na predaj vela murovanych novostavieb, a montovane domy ludia vacsinou obidu. Dajte na radu rodiny, toto nie je o predsudkoch, ale o zdravom rozume. Predstavte si seba v situacii, ze Vam niekto ponuka 20-rocny montovany dom, a vedla je na predaj podobny murovany. Kupili by ste montovany? Montovany sa velmi zle preraba a rekonstruuje. A takto rozmysla drviva vacsina.
Odpovedať
@peto99 mas pocit, ze buranie murovanej steny/priecky je lahsie ako obtrhanievonkajsej izolacie a nejakych osb/sadrokartonov v stene? Sice s tym osobne nemam skusenosti, ale nechce sa mi verit, ze nikde na svete neprerabaju ani nerekonstruuju montovane domy....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?