Materiály pohlcujúce elektrické alebo magnetické pole

Dobrý deň Ktoré stavebné materiály pohlcujú eleketromagnetické žiarenie, elektrické alebo magnetické pole? Viem že v podzemných pivniciach nemajú signál mobilné telefóny.
Odpovedať
Profilova fotka
Faradayova klietka je celouzatvorená klietka vytvorená z elektricky vodivého materiálu (napr. drôtené pletivo). Vnútorný priestor klietky je chránený (krytý) voči účinkom vonkajších elektrických, elektrostatických a elektromagnetických polí a vĺn. Princíp spočíva vo vlastnosti elektrického náboja ktorý sa sústreďuje len na povrchu vodiča, nie však v jeho objeme. Klietka ako celok pôsobí ako vodič, preto sa v jej vnútornom objeme náboj nenachádza. Elektromagnetické žiarenie je pohlcované povrchom klietky.
Odpovedať
tomasforgacs Ďakujem, ale wifiny a elektrické káble sú aj vo vnútri domu. Kovové sieťky potom fungujú ako antény a môžu signál zosilniť. Poznáš niečo čo POHLCUJE žiarenie? Existujú medenoniklové farby, ale to sa mi nechce dávať na steny.
Odpovedať
olovo
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejstodola robia sa specialne materialy, ktore sa pouzivaju v meracich komorach ale to by si jednak nezaplatil a asi by sa ti steny z ihlanov moc nepacili :). Naco konkretne to potrebujes ?
Odpovedať
@majkoj Potrebujem to na pokojný spánok. Nemám rád elektrické polia. Možno by stačilo tieniť káble a nepoužívať wifiny. Ale wifi majú aj susedia, takže to nepôjde.
Odpovedať
@ondrejstodola Mozno by bolo riesenim pouzit barytove omietky, pri hrubke omietky 20 mm je tato omietka podla vyrobcu nahradou za olovo hrubky 2,25mm...Pridat na hrubke (najlepsie) betonovych stien a odtienit co sa bude dat.
Odpovedať
@catscan Baritové omietky pohlcujú WIFI signál alebo tietia elektrické a magnetické polia?
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejstodola mozno by stacilo umiestnit postel do klietky. Je to ekonomicke a celkom originalne. Co mas proti elektrickym poliam, ak sa smiem spytat?
Odpovedať
@ondrejstodola Pouzivaju sa na odtienenie RTG pracovisk, pointa toho co som chcel napisat je ta, ze sluzi ako nahrada olova a olovo dokaze pohltit velke mnozstvo, najma ionizujuceho ziarenia. Na to WiFi by podla mojho nazoru bolo potrebne este pouzit alobal. Alebo nejaku odolnejsiu formu hlinikovej folie, ale tuto instalaciu si neviem predstavit. Tuto problematiku nemam prestudovanu do hlbky, ale pokial ma pamat neklame, tak stavebne na kardiochirurgii boli miestnosti upravovane kompletnym oplechovanim...Financne si to nedokazem predstavit :-/
Odpovedať
@milotaa Niektori ludia s tymto ziarenim mavaju neprekonatelne problemi a bolesti, pre vacsinu ludi nepredstavitelne.
Odpovedať
@catscan Co si hmlisto pamatam, tak EM žiarenie pohlcuju drobne castice kovu (alebo oxidov kovov?). Na tom su zalozene medenoniklové farby. Niečo o elektrosmogu: http://www.voxo.eu/elektrosmog/ .
Odpovedať
Ahoj nevyznám sa v tejto problematike, ale v tomto období som zachytil niečo v televízii o tapetách ktoré neprepúšťajú wifi signál. vraj nejaká novinka Tak skús googliť niečo také.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@milotaa dokonca niektore postele v klietkach su preplacane zdravotnou poistovnou :)
Odpovedať
@richard71 Bodaj ti postavili zakladnovu mobilnu stanicu nad bytom, zapojili transformator vedla domu a natiahli vedenie vysokeho napatia cez zahradu...
Odpovedať
@ondrejstodola ok, ja sa vzdavam, nevenujem sa tejto problematike. Napisal som, co som vedel, ak budes mat riesenie, uved ho sem, pomoze aj inym :-)
Odpovedať
@ondrejstodola postav dom alebo aspon spalnu z materialu s co najvacsou objemovou hmotnostou..takisto hlina vyborne absorbuje elektromagneticky smog. Dalsia moznost je umiestnit v priestoroch co najviac zelene, niektore druhy rastlin (napr. svokrin jazyk) dokazu zachytit EM ziarenie. V miestnosti kde spis sa uplne vyhni akejkolvek elektronike, takisto wifi by malo byt pre teba tabu. Definitivne riesenie je len Faradayova klietka, v praxi bohuzial asi nerealizovatelna.
Odpovedať
@benco Počul som, že hlina ma mikrokristali Si-Al ktore pohlcuju EM. Beton to robi tiez? Svokrin jazyk beriem ako zart. :-) Faradyova klietka pohlcuju ziarenie, neodráža ho?
Odpovedať
@catscan Neboj, ja vykecam vsetko :-)
Odpovedať
@ondrejstodola pohlcuje ho povrch klientky, je to nejak tak ako pise na zaciatku tejto debaty @tomasforgacs. beton neviem, myslim si ze ide skor o hustotu materialu, resp. objemovu hmotnost. A aj rastliny maju schopnost viac ci menej pohltit EM ziarenie, aj ked to moze vyzerat ako alchymia:)
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejstodola ako vidim dobroprajny ludia este nevymreli...:)
Odpovedať
@richard71 Nie je nad vlastnú skúsenosť.
Odpovedať
@catscan Zločiny s mikrovlnými zbraňami http://www.mikrovlna.wg.am/ sú tiež zaujímavé.
Odpovedať
@catscan Ochrana domácnosti: http://www.blockemf.com/catalog/index... Meranie poľa: Acousticom 2 EMF: http://www.blockemf.com/catalog/produ... Prostriedky na ochranu tela: http://www.7protect.com/cz http://www.lessemf.com/personal.html http://shop.wireless-protection.org/c... http://www.rockyflatsgear.com/womans-... http://www.profiambau.cz/press/?id=544 Zdroj: http://www.manifestor.cz/kazdodenni_m...
Odpovedať
@ondrejstodola v tych linkoch co si sem dal su teda riadne kraviny. Viac ako tie veci z linku pomoze len macaci chvost namoceny za mesacneho splnu v panenskom moci. Podobna volovia je aj to co si napisal vyssie, ze kovove sietky a armatura v betone funguje ako antena a zosilnuje elmg ziarenie. Tusimtu mama dalsieho Duvsany-ho.
Odpovedať
@hop377 Na stránke http://www.voxo.eu/elektrosmog sa píše, že faradayova klietka prepúšťa časť žiarenia, v závislosti na pomeru vlnovej dĺžky a otvorov v klietke, a táto malá časť sa odráža vo vnútri klietky, čím sa zas zosilní. Preto má faradayova klietka útlm povezme 10 dB, čo je rovnaká hodnota ako pri tieniacich náteroch. Poobné je na tom aj oblečenie s votkanými striebornými vláknami. Výrobcom udávané hodnoty 30 dB sú iba laboratórne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejstodola to s tym oblecenim je dobre. Sak ked si kupis nejake pyzamko husto pretkane kovovymi vlaknami.. :-D A capicu k tomu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chcela by som vediet co by na tuto diskusiu povedal odbornik ;-) . Myslim nejaky Mudr, specializacia psychiater :-D .
Odpovedať
@milotaa To oblečené je myslené napríklad pre tehotné ženy čo sa dlhodobo zdržiavajú blízko základňovej mobilnej stanice, do 500 m. Asi by bolo dobré si pod to niečo obliecť, lebo striebro na koži nieje zdravé. @jankazb Čo by na to mal povedať psychiater? Že útlm nie je 10 dB? Skús sa držať témy.
Odpovedať
@ondrejstodola nerob si iluzie, ak vobec nejake striebro je v tom obleceni, tak by muselo byt tkane tak aby sa vsetky strieborne vlakna velmi husto a hlavne vodivo krizovali a na dovazok by si sa dotycny musel aj uzemnit, aby to malo aspon nejaku funkciu. to sa uz kludne mozes obalit tzv. karlicim pletivom a ucinok bude urcite lepsi.
Odpovedať
@hop377 Kovová klietka vraj nemusí byť uzemnená aby odrážala EM žiarenie. Králičie pletivo je lacný nápad pod omietku obvovového muriva. Nezhrdzavie tam? Ale opakujem že je tu riziko odrazu a zosilnenia vnútorného EM žiarenia.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?