Máte s pánom nejaké skúsenosti?

Ahojte píšem Vám ohľadom jedného pána. Písal mi ze chce kúpiť nábytok starožitný ktorý predávam. Pan je z USA ale je rodák zo Slovenska. Vola sa Radomír Minjarik. Žiada si odomna poslať meno a priezvisko moje, moje iban údaje, telefónne číslo, adresu pre vyzdvihnutie nábytku a celkovú sumu. Myslíte že mu môžem veriť? Ďakujem.
Odpovedať
Teraz pozerám ze mi písal tiež na moje 2 inzeráty, okná mam na predaj. Ale divne mi to príde...
Odpovedať
Asi je to ten vseobecny ofajc, ze sushlasi s akoukolvek cenou a potom akoze peniaze posle ale su v "depozite v jeho banke" a od vas pozaduje zaslanie veci a potvrdenie z posty atd. Vysledok je, ze mu zaslete vec a on ju nezaplati.
Odpovedať
Profilova fotka
@floriankabotosova @ecuk odporúčam na to nereagovať. Preverila som konkrétneho pána, ktorý vám obom reagoval na inzerát a vyzerá to na podvod. Rovno som ho aj zablokovala, aby nemohol reagovať na ďalšie inzeráty. Vo všeobecnosti odporúčam všetky obchody v bazári realizovať na území Slovenskej republiky, keď zareaguje niekto zo zahraničia, väčšinou ide o podvod (aspoň z našich skúseností). Ďalším znakom, ako podvodníka odhaliť je jeho lámavá slovenčina a to, že nechce komunikovať priamo na stránke, ale len cez emaily. Takže nereagovať a odstrániť spomedzi záujemcov :)
Odpovedať
@ecuk áno aj mne je to divne. Vraj je z USA a je rodák zo Slovenska. A kto by už zobral celý nábytok starožitný co je v hodnote ktorú predávam cca 500 eur.
Odpovedať
@janamartish ako ste si ho preverila? Kde sa to dá? No mne je to veľmi divne však niektorým tým jeho správam ani nerozumiem co mi tam píše. A stále žiada odomna bankové údaje ako je iban, cele moje meno, miesto vyzdvihnutia a telefónne číslo. Príde mi to veľmi divne.
Odpovedať
@floriankabotosova ja by som tie údaje dal ,a meno aj janko mrkvička, nemôže s nimi nič viac ako zaplatiť na ten účet,
Odpovedať
To je fakt divne, ze si hned vypytal aj iban a aj vsetky udaje, isto by som ich nikomu takto cez internet nedaval. Nech si pride osobne nabytok zobrat a peniaze na ruku a tak je najlepsie!
Odpovedať
Profilova fotka
@floriankabotosova z ibanu vie zistit v akej banke mate ulozene peniaze,cele meno zase na to aby Vas v najblizsom maily mohol oslovit v mene banky..takze napr.Vam posle aby ste si na stranke banky zmenili svoje udaje,vyziada si na overenie udaje z bankomatovej karty a uz ma pristup k Vasim peniazom..
Odpovedať
No nedala som mu žiadne údaje o sebe a ani nedám. Je divne ze chce kúpiť nábytok starožitný ktorý iba videl na fotkách a nepýtal sa ani na stav ci je nejak poškodený alebo co. On ho chcel hneď kúpiť. A v každej správe mi písal aby som mu poslala údaje.
Odpovedať
Profilova fotka
@floriankabotosova ako admin mám prístup k viacerým údajom :) a s takýmito podvodníkmi máme skúsenosti na sesterskej stránke www.mojasvadba.sk. Tam som k tejto téme napísala aj článok, môžeš si o celom tomto tzv. nigerijskom podvode prečítať viac: https://mojasvadba.zoznam.sk/blog/jan... Úryvok s vysvetlením: V čom nigérijské podvody spočívajú? Nigérijské podvody majú rôzne podoby, u nás sa prejavujú tak, že do bazáru pod inzerát napíše správu neregistrovaný, anglicky hovoriaci záujemca, ktorý chce odkúpiť tovar za vyššiu sumu, ako je uvedené v inzeráte. Podmienky predaja určuje tak, že peniaze odošle na účet až vtedy, keď mu predajca tovar odošle a pošle číslo balíka. Následne sa už neozve a peniaze samozrejme nepošle. Druhý spôsob podvodu spočíva v tom, že záujemca vám pošle akési falošné potvrdenie o tom, že peniaze vložil na váš účet, ale banka tieto peniaze blokuje a pošle ich až vtedy, keď im zašlete naskenovaný podací lístok. Potom napíše, že v banke došlo k chybe a stiahla dvojnásobnú sumu, a vy musíte uhradiť polovicu sumy na účet podvodníka, aby banka peniaze uvoľnila a poslala celú sumu späť. Aj napriek tomu, že ich predajné postupy znejú úplne absurdne, veľa ľudí sa nechalo oklamať a prišli o tovar aj peniaze. U nás sa tieto podvody vyskytujú hlavne pri inzerátoch so svadobnými šatami, no nie je vylúčené, že podvodníci prejavia záujem aj o tovar z iných sekcií bazáru.
Odpovedať
Mne na oba inzeráty poslal rovnakú správu v znení : Ahoj, Máte ešte svoj inzerát zverejnený (https: // https: //www.modrastrecha.sk/) na predaj? Ak áno, láskavo sa vráťte ku mne na môj osobný e-mail: (radomirminjarik@gmail.com) na ďalšiu konverzáciu. Ďakujem mnohokrát Prišlo mi to divne tak som na to nereagovala.
Odpovedať
Mne sa tento pánko ozval včera s tým istým textom na 4 najdrahšie veci v mojich inzerátoch. Už to mi bolo podozrivé a okrem toho ma vytočilo slovo "láskavo" a štýl písania ma presvedčil, že je to podvod. URČITE TO IGNORUJTE A NEODPISUJTE MU!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ecuk presne toto iste poslal aj mne a tiež ma vytočilo to láskavo. Už mu neodpisujem na žiadne spravy a ani nebudem odpisovať.
Odpovedať
@jatoma už mu neodpisujem hneď mi to prišlo také divne no budem ho ignorovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Všetkých takých ignorovať, tiež by som takto nepredala mimo SK a ak z CZ tak nech príde osobne si pre veci a vyplatí na mieste :)
Odpovedať
@floriankabotosova to sa najdu kde jaky spekulanti, uz by som ho videl ako by platil take postovne do usa ci kam :D by musel mat vela prachov...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?