Máte niekto skúsenosti s firmou Sweethome zo Štúrova?

Ahojte, máte niekto skúsenosti s firmou Sweethome zo Štúrova? Je to firma, ktorá stavia nízkoenergetické montované domy. Práve taký chceme aj my. Majú fajn ceny, len už sme raz narazili na prípad, že len na cenu pozerať nemožno...aj žiaľ máme obmedzený rozpočet...máte teda niekto skúsenosti? Veľmi pekne ďakujem ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, aj ja hladam niekoho kto ma skusenosti s touto firmou...chcem si dat postavit Sofiu.. Uz sme mali par sedení, boli sme pozriet aj na dom blizko Senca a vyzera to celkom fajn...aj celkova cena...
Odpovedať
@veniss kde sú na ich stránke ceny, resp. za akú cenu ti ho postavia ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tommi_d ceny majú na stránke skvelydom, tam sú aj projekty a postavia mi ho cca za 60 tis. EUR
Odpovedať
@veniss ktorý ten 3 izbový ? Tá cena je vrátane základov ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tommi_d hej trojizbovy, je to vratane zakladov...akurat par veci sme zo standardu vypustili, lebo si chceme dat svoje a to nam odratali ale praca je stale v cene
Odpovedať
@veniss tá cena je vrátane prípojok IS ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tommi_d myslíš dotiahnutie od domu k existujúcej prípojke? ak ano tak hej
Odpovedať
@veniss Ahoj, som rada, že sa niekto ozval... :-) My chceme tiež Sofiu, ale 4-izbovú a tiež sme boli pozrieť domček pri Senci...my sme asi, teda asi určite rozhodnutí ísť stavať s nimi, tak dúfam, že všetko dobre dopadne...už máte aj zmluvu? Inak hovoríš, že keď niektoré veci nechceš, tak odrátajú (to je samozrejmé) ale aj prácu za tieto veci by mali odrátať, no nie? Lebo aj my nechceme napr. podlahy, obklady, dlažby, int. dvere a pod., tak dúfam, že odrátajú aj cenu za montáž týchto vecí...???
Odpovedať
Profilova fotka
@natty000 Ten v Senci bol super, my este ideme pozriet jeden, kvoli inspiracii a velkosti izieb a predstave celkovej a pre pokoj v dusi :D Este nemame, v maji ideme podpisovat rezervačný formular. A vy máte? Boli ste pozriet aj v Štúrove? Myslim, ze to je na dohode...my sme sa dohodli, ze nam to spravia a materiál si dodáme, hlavne kvoli dlazbe, lebo si dávame podlahovku do niektorých miestnosti :) a kedy chcete zacat stavat?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, nedá mi nepripojiť sa do tejto debaty :) Kto si pozrie môj album pochopí. Spoluprácu s touto firmou by som ohodnotila tak na 2-, alebo ako môj priateľ hovorí 3+. čo sa týka pozitívnych skúseností tak by som spomenula kvalitnú technológiu a jej prevedenie, serióznosť, bohaté skúsenosti, hrubá stavba hotová za 5 pracovných dní. Čo na mňa nepôsobilo veľmi dobre je posun termínu ukončenia (o 3 mesiace - rozhodne trvať na doložke penalizácie za omeškanie) a odporučila by som aj následnú kontrolu stavebným dozorom (najmä remeselníckych prác!!!). Čo sa týka štandardu sanity a obkladov, určite odporúčam nechať to odpočítať z ceny a zaobstarať si vlastné. Celkovo by som hodnotila túto firmu za jednu z tých serióznejších, pretože na Slovensku veľa takých nie je. Každá stavba zo sebou nesie nejaké tie problémy, ale ako som už spomínala, prevencia je lepšia než potom doplácať na následky.
Odpovedať
@veniss ten rezervačný formulár je pre teba nevýhodný právny akt, trvaj na zmluve o budúcej umluve o dielo, kde bude stanovaný i termín zahájenia stavby, samozrejme i skončenia, pri rezervačnom formuláre ťaháš za kratší koniec ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@babulkovo dakujem velmi pekne...penalizácia za omeskanie je uz v zmluve zahrnutá ale pre istotu si to este pozriem, dakujem za radu :-D tebe posunuli dokoncenie o 3 mesiace =-) fuuuhaaa
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tommi_d jojj to fakt, lebo najskor sa podpisuje rezervacny formular sluzi na projekt v podstate na stavbu uz ide zmluva :)
Odpovedať
Profilova fotka
@veniss tak ale vzdy lepsie stavat 9 mesiacov, nez dva roky pri murovanych stavbach :) remeselne prace sa velmi pretiahli, lebo vyzera to tak, ze to nie su ich vlastni ludia, ale zivnostnici, ktori maju popri tom este ine zakazky.
Odpovedať
@veniss My sme v Štúrove neboli, len v tom Senci. My už sme rezervačný formulár podpisovali, ale ešte neuhradili...dúfam, že nás táto firma nesklame a budeme čoskoro bývať a hlavne kvalitne a rýchlo ;-) . Inak aké kúrenie si dávate, píšete, že niekde podlahové a inak?
Odpovedať
@babulkovo Som rada, že som tu narazila na niekoho kto má s touto firmou osobné skúsenosti...ten domček pri Senci je Váš, však? Podľa fotiek to sedí...inak domček je super a tá kuchyňa ani nehovorím...aj našu by som si vedela predstaviť podobne :-) Tak hovoríte, že ste s touto firmou spokojní? Síce aj mňa zaráža tá doba výstavby :( No ale nie vždy sa to musí natiahnuť....Vy ste si dávali ako kúrenie len konvektory? Aj ste si zabezpečovali niečo sami? Alebo všetko komplet na kľúč? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Odpovedať
@natty000 Ak nemáte možnosť pripojenia na plyn a/alebo nehodláte kúriť prevažne v krbe, odporúčam izolácie pri kúrení elektrinou čo najviac "prehnať". Tak, aby šlo do podlahy cca 20 cm, do+na steny cca 35 cm a na strop 40 cm izolácie. Trojsklá ako samozrejmosť. ;-)
Odpovedať
@blacksr Dobrý večer, ďakujem za radu...práve plyn určite nemáme k dispozícii a krb chceme riešiť len krbové kachle k príležitostnému kúreniu...ďakujem za tipy na izolácie, určite si dám na to pozor...a inak kúrenie aké doporučujete na tieto montované domky? My sa nevieme rozhodnúť: či infra vykurovanie al. podlahovku al. el. konvektory + k všetkým tie kachle...
Odpovedať
@natty000 Kúrenie čo najlacnejšie, symbolické. Teplovodná podlahovka so zdrojom elektrina + kachle s malinkým výkonom. Prípadne teplovodné kachle, ak niekto chce kúriť hlavne drevom - vyrieši tak aj zimnú TUV. Konvektory za pár kačiek sú tiež riešenie, ale trochu špatia a nedá sa zmeniť zdroj vykurovania. Infra sú zas náročnejšie investične... My sme dali len elektrinu vodnú podlahovku, bez kachlí. Podrobnejšie na stránke.
Odpovedať
Profilova fotka
@natty000 áno, je nas:) dakujem za komplimenty. co sa tyka kurenia, tak tam mame iba tie konvektory, ale zrejme tam este dokupime biokrb. ale ak mozem poradit, tak nasi susedia si nechali do domu instalovat tzv. infraziarice. tie sa montuju do sadrokartonu do stropu. je to celkom zaujimava technologia, oplati sa pozriet na nete, ako to funguje a v com su vyhody. dom bol komplet na kluc, vynimku tvorili len obklady a sanita, ktoru sme si nechali odpocitat od ceny. tie sme kupili a dodali sami, ale iba material, bez lepidiel a sparovaciek. problem s terminom bol dany aj tym, ze sa robili dva domy naraz v tej istej lokalite, a ten prvy bol vacsi, takze ked sa tam pretiahli prace, tak to ovplyvnilo aj nase dokoncenie (okrem ineho sa cez vikendy nepracovalo).
Odpovedať
@babulkovo Koľko kWh ročne miniete vo VT a NT? Predpokladám, že biokrb má byť ako pocitovka a nie ako úspora na kúrení...? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@natty000 my si ideme dávat do kúpelne podlahovku...chceli sme aj v kuchyni a obývačke ale neodporučili nam to, lebo sme chceli plávajúcu... a ze by to nemalo moc velky efekt...a ostatné konvektory...teraz uz majú novšie modernejsie :-) a tiez biokrb...pretoze s drevom sa nám moc nechce babrat :) Aj my sme uz podpisali rezervacny formulár a nezaplatili :) ale dúfam, ze v maji to vybavíme :) A kde budete stavat?
Odpovedať
@veniss Na plávajúcu laminátovú a dokonca aj drevenú SI MOŽETE dať podlahovku. Hento môže zahlásiť len niekto, kto tomu nerozumie. :-| Kúrenie biokrbom vychádza drahšie ako elektrikou - pozor na to! Takže len ako doplnok.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr kedze tam este nebyvam, tak sa k spotrebe elektriky neviem vyjadrit ani len odhadom
Odpovedať
@veniss Mi ideme stavať pri Skalici a vy? Inak s tým kúrením bude mať blacksr asi pravdu, lebo aj my sme chceli podlahovku, ale tiež nám bolo povedané, že pod plávajúcu podlahu by to nemalo ísť, pretože to vykurovanie nebude mať "efekt"....ale už viac ľudí nám zasa povedalo, že je to úplne jedno, že podlahovka môže ísť aj pod plávačku i pod dlažbu...tak asi na tom niečo bude...
Odpovedať
Profilova fotka
@natty000 My ideme stavat pri Modre. Hej hej aj ja som to pocula ze to je uplne jedno, len mozno zalezi na tom, co je pod tými vykurovacími rohozkami, myslím, aký podklad...no neviem..uvidíme... pri najhorsom casom si to dame spravit... uvidime..:)
Odpovedať
@veniss No veľa izolácie tam musí byť, aby ste nekúrili do zeme. Čo sa týka podlahovej krytiny, ona kladie teplu rôzny odpor - drevo a koberec najviac, menej lamino, ešte menej PVC a najmenej dlažba. Povrchová krytina sa zohľadňuje v návrhu kúrenia - ak chcem mať drevenú podlahu, dajú sa rúrky o 2 cm bližšie k sebe, alebo bude vykurovacia voda o pol stupňa teplejšia. Alebo sa to upraví len prietokmi na rozdeľovači. Všetko je to vec návrhu a výpočtu.
Odpovedať
@natty000 & veniss, mozte prosim vas priebezne tu pisat ako vam tato fima Sweethome stavia dom? Ci stavaju na cas, robia kvalitne a podobne? Rad by som pocul dalsie referencie na tuto firmu. Dakujem. ;-)
Odpovedať
cize cez aku firmu staviate?
Odpovedať
@natty000 ..plávajúca podlaha je vlastne taký malý izolant, a bráni vlastne podlahovému kúreniu naplno kúriť. Zjednoduśene vám bude braniť v prieniku tepla do miestnosti
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?