Mapy a číslo domu. ako aktualizovať mapu ?

Dobrý deň. V januári tohto roku sme skolaudovali dom. Máme súpisné číslo domu 215. Ide o to že v našej obci bola chatka ktorá mala ČĎ 215 ale podla parciel 215 dali nám a na úrade mi povedali že ta chatka (kt. je v inej lokalite obce) dostane pred 215 - 1 čize 1215 ,že to majú aj ostatné chaty takto. Všetky mapy na internete stále ukazujú adresu 215 k tej chatke a naša stavba na nej zakreslená nieje. Čo sa tu vlastne deje ? Poraďte čo s tým. ĎAKUJEM
Odpovedať
@athloon nic skus nahlasit v google mapach zmenu, da sa to editovat neviem ci to zmenio alebo to musia potvrdit, tiez waze umoznuej daku editaciu, ostatne mapy mozno tiez ponukaju moznost nahlasit chybu
Odpovedať
@athloon Na katastri si nahlásila adresný bod?
Odpovedať
Profilova fotka
@athloon od januara nepreslo ani 6 mesiacov. Predstav si, ze mas databazu (mapu), ktorej obsahom su miliony, mozno miliardy zaznamov (adries). Ako casto by si kontroloval, ci nejaka chatrc v hornej dolnej nahodou nezmenila adresu? Mozno raz za 5-10 rokov, ale velmi pravdepodobne vobec. Ak ti na tom tak masakralne zalezi, vsetkym pre teba zaujimavym mapam tu zmenu nahlas.
Odpovedať
@chrobak7 Ano,,adresny bod tam je,, este aj na mapka.gku co je nieco ako katasterportal to ukazuje pekne tak ako má
Odpovedať
@maslenka47 ide o to,, ak si objednas nejaku sluzbu , pizzu ,kurier a pod ,, nebodaj sanitku alebo hasicov,, ako to najdu oni ?
Odpovedať
@athloon tak ze im to vysvetlis ako kazdy clevekcna svete. Adresny bod mal byt prave pre statne zlozky aby to lahko nasli. Komercne mapy su druha vec, ta mapka nie je cosi ako kataster, to je kataster.
Odpovedať
Asi by som nejaký spôsobom kontaktovala google :-D
Odpovedať
google nepomoze, lebo oni potrebuju vstup z geodezie, ktory zas potrebuju vstup z obce/mesta. chces pikosku? u nas zmenilo mesto nazov nasej ulice este v juni 2014, vtedy to bola len ulica urcena na vystavbu rodinnych domov v uzemnom plane. teraz, ked tu uz realne stoja skolaudovane domy, nazov stale nie je nikde zmeneny - ani kataster, ani geodezia ani mapy, nic. rozny dom ma ale normalne tabulku s novym nazvom vysanu mestom. doteraz mi kurieri volaju, ze taka ulica v nitre nie je a niektori sa ani neobtazuju a baliky rovno vracaju odosielatelovi. slovenska posta uz nastastie trafi. darmo to na meste urgujeme, behame tam ako na klavir. najprv nas posielali od dveri k dveram a do kruhu, ze to riesi niekto iny. teraz tvrdia, ze to uz riesia, no tvrdia to uz vyse polroka a stale nic.
Odpovedať
@maslenka47 aktualizacie sa robia v online mapach a navigaciach kazdych par mesiacov na zaklade udajov z geodezie (nove ulice, zmeny, jednosmerky atd.). nerobi sa to rucne, ale automaticky. ak niekomu nahlasis sama takuto zmenu, vacsinou ani nevedia (a nemozu) reagovat. mozu ti akurat pridat adresu ako “bod zaujmu”, vacsinou za poplatok, rovnako ako ked na google mapach hladas nejaku firmu. takze ak tonie je zmenene v rozmedzi cca polroka, tak niekto nieco niekde zanedbal a geodezii zmenu nenahlasil.
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Obnovím tému. V roku 2016 sme kolaudovali dom. Geodet zameriaval dom - vchod pre bezpečnostné a záchranné zložky, určilo sa súpisné číslo, dalo sa to na kataster. Na katastrálnej mape ZBGIS číslo nášho domu je už niekoľko rokov. Ale do dnešného dňa súpisné číslo nášho domu nie je v žiadnych mapách (google, mapy cz... ) ani v navigáciách. Dá sa súpisné číslo nejak doplniť? Alebo treba niekde požiadať o doplnenie toho súpisného čísla keďže na katastri je už niekoľko rokov? Lebo ma nebaví stále dokola kurierom vysvetľovať kde bývame, aj keď sa to točia dokola traja, stále nevedia kde to je.
Odpovedať
@kajo873 na google sa da cez Upravit mapu, ja som tak pridavala nasu ulicu aj cislo domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj waze sa da pridat adresa... vacsinou ked pridas do google maps a waze tak sa to postupne zacne vsade pridavat...
Odpovedať
potvrdzujem, včera som si pridal číslo domu do Google map, a dnes už tam je, takže ide to vcelku ľahko... snáď už nebudú kuriéri krúžiť o 200metrov ďalej..
Odpovedať
Profilova fotka
@naparapty to som netusil, ze sa to da aj takto svojpomocne do map pridat. Ale dobre vediet, kazdy den sa clovek dozvie nieco nove.
Odpovedať
Neviem, pred dvomi rokmi som pridal adresu a dodnes ju neukazuje keď ju dám vyhľadať. V nastaveniach ukazuje že je pridaná ale vo vyhľadani neukáže
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tak ako je hore písané ako upraviť mapy. Naše číslo bolo v úplne inej uličke a mala byť svadba.. Dal som na google upraviť mapy a asi o tri dni to bolo zmenené. Ja som tú značku praskol rovno do stredu domu a tam ju aj dali....už to nejdem meniť 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?