Mám kúpiť materiál na stavbu v roku 2011 alebo 2012?

Profilova fotka
Dobrý deň, oplatí sa kupovať materiál na hrubú stavbu RD ešte v tomto roku alebo až začiatkom budúceho. Začať stavať plánujem až na jar 2012. Čo myslíte, ako to bude s cenami materiálov po Novom roku? /kríza a tak.../ Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj my sme začali stavať tento rok. K 1.11. sme dostali stavabné povolenie a stihli sme spraviť len základy. Ale tento rok sem kúpili aj debniace tvárnice, kari siete a železo na základnú dosku. Ostatný materiál budeme kupovať na jar. Zisťovali sme si ceny, ktoré budú platné na jar 2012 a nemalo by sa nič meniť. Takže zbytočne by nám to stálo až do jari.
Odpovedať
tazko to uplne presne predvidat. my ako stav.firma to riesime tak, ze si vyziadame ponuky uz teraz a ak sa nam pozdavju, tak zaplatime tovar s tym, ze nam bude dodany v 2012. v kupnej zmluve mame klauzulu, ze ak tovar zlacnie, mame pravo kupit ho v zlacnenej sume alebo od kup.zmluvy odstupit. vzdy na jar pred realnym odberom si preverime ceny a zatial len v 2008/2009 nastala taka situacia ze nam museli zlacnovat. myslim ze stavebniny budu na take nieco ochotne pristupit aj v pripade stavebnika - sukr. osoby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?