Malý montovaný domček alebo väčší byt s terasou?

co by ste 4 clennej rodine odporucili? Domcek ma 70m2, montovany 4izb. ; byt 97m2 terasa 14m2 balkon 14m2 garaz 19m2. Pozemocek dom 474m2 Marianka proti byt Rovinka
Odpovedať
v marianke mas na mysli tu stavbu nova marianka ci ine? inak 70m na dom je dost malo ;-( my sme teraz v takom byte, tiez 4 osoby a je to tak tak postacujuce, ono v podstate to ako tak staci, ale zasa je to byt, na dom by som chcela urcite o trosku viac, tam sa tie metre akosi viac stracaju toto planujes uz ako definitivne byvanie, ci casom znova zmena?
Odpovedať
diplomaticka odpoved - to zavisi od okolia, dispozicie domu/bytu a celkoveho pocitu po navsteve jedneho ci druheho. Ale 70 m2 pre 4-clennu rodinu sa mi javi tak natesno, takze asi v tomto pripade radsej ten byt.
Odpovedať
@ketinecka no ja to berem takto ze nam ten domcek ostane ked decka vypadnu. Obmedzenie by sme mali my namiesto 16m2 spalne by bola 11 a obyvacka s kuchynou namiesto 33m by bola 27m. No a chodba 16 vs. 4,5 tak isto aj WC a kupelna 9m vs. 5,5. Dom ma tu vyhodu ze je tam pozemok an ktorom clovek tiez zije a moznost nieco tam pristavit je tiez. Pri byte take moznosti niesu. Decka maju teraz 19m2 izbu spolocnu a tam by mali 9 a 9 oddelene. No radte. Vyhoda je ze MHD chodi do Zahorskej a to je 5 min. pesi od novej Marianky. Hej je to tam dole medzi Mariankou a Zahorskou.
Odpovedať
@andrejo ja som za dom. aj ked maly ale lepsie ako byt. deti odrastu a bude vam postacovat. maly pozemok to uplne neni. my mame mensi. a ked budes starx budes rad ze pokosis ten kusok travicky.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za dom, ale nie za každú cenu. Treba zvážiť milión vecí. Najlepšie asi napísať si na papier všetky pozitíva a negatíva jednej aj druhej možnosti a podľa toho, čoho koľko tam bude sa rozhodnúť...
Odpovedať
@andrejo ja som tu marianku tiez pozerala, ale celkovo je poslabsie vybavena ako dedina, vidim to na odkazanie na auto, neviem ci predstavit chodit peso na mhd do inej dediny, i ked to nie je daleko, ale urcite bez chodnika, osvetlenia...... no neviem, neviem ake mate pohlavie deti, ci by v buducnosti ocenili samostatne izby, je pravda, ze sucet dvoch malych dava jednu velku, ale zavriet dieta do 9m je dost brutal, je to strasne malicky priestor a taktiez zalezi ake stare deti su, lebo cakat 20 rokov ze mozno odidu a potom mate dom pre seba..... to dovtedy uz v nom davno nebudete :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jaj toto si chcel poradit, uz chapem... takze :) no... podla mna zalezi, ci si typ na rodinny dom...ci ti nerobi problem aj dom neustale financovat, nieco na nom robit, nespoliehat sa na pohodlie ako na byte, ze je tam spravca , fond oprav a pod.... na druhej strane ci vies aj prilozit ruku k dielu, ked nieco treba urobit... investicie aj dodatocne su isto vyssie( napr. zahrada, plot....) byt je v meste, a poskytuje pohodlie.....ale.... dom je dom.... pre mna osobne v lete nemat zahradu je strasne.... je to pre mna dalsia obyvacka, o detoch ani nehovorim, spanie v kociku na dvore a pod...... takze, asi tak :) inak, Marianku nepoznam..ani Rovinku.... to neviem posudit...
Odpovedať
@mima1 kupim samochod kosacku :) uz mame vysavac tak dovtedy hadam budu v podobnej cene aj kosacky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejo uz suuuu, davno....naozaj :) uz som to videla v TV asi pred 4 rokmi...ale cena bola vtedy ako ten vas kočík :-D daval to Přemek Podlaha v receptari ako tip :)
Odpovedať
no vidis inak Katka ma pravdu spanie v kociku na dvore. lepsie ako balkon v byte :-D
Odpovedať
inak kosacku taku samokosku davali na markize v telerane ;-)
Odpovedať
@katrin21 no byt praveze nemame v meste takze je to jedno. @ketinecka Marianka je slabo vybavena ale tento dom je blizsie k Zahorskej ako k tabuli Marianka. No a Zahorska na tom nieje nejak uzasne ale mala by byt o par rokov vybavena dobre (nakupne centrum a pod.). No neviem ci tych 9m2 je taky brutal´. Moja zena mala taku izbu v dome u rodicov a ti maju 300m2 uzitkovej plochy. Mne sa tych 9 metrov nezda az tak malo. Maly je krpaty ma 1 rok a starsi ma 6 rokov. Na druhej strane kolko som ja bol doma od 14tich to bolo minimum. No a zahrada je k dispozicii. Uvazoval som aj ze ak sa bude dat tak dokupim taky ten domcek v Baumaxe co ma 25m2 a to by sme upravili. Kamos to ma urobene normalne aj s omietkou a vsetkym aj s vodou a kanalizaciou. No a tam by mal starsi izbu sam a mladsi by mal potom 18 metrov izbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 ked bude stat 429 ako nas vysavac tak potom budem nad tym uvazovat.
Odpovedať
@andrejo - domcek s rozmermi 70 m2 mi pride strasne maly :-( , tam sa podla mna budete tlacit... ty si tusim bol v nejakom takom dome, nepripadal ti maly? Este si k tomu prirataj nabytok, ktory tiez zaberie nejake miesto... Nasa najmensia izba ma 12 m2 a to je fakt taka mini izba (hostovska), vela veci a nabytku sa do nej nezmesti. Ja by som isla do rodinneho domu, ale troska vacsej velkosti lebo vyhody rodinneho domu oproti bytu su velke... takze je to na zvazeni ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejo ja len , ze si napisal, ze ho chces ked bude vymysleny :) tak , reku, uz je :) ale mozno to slo uz aj dole :) inak, ten vysavac chcem aj ja :) ale zatial musim pockat.....
Odpovedať
Profilova fotka
@tara2 kmotrovci maju domcek z durisolu, 68m2.. vzdy lepsie ako cinzak... maju tam spajzu aspon....kupelnu len jednu, aj WC len jedno....ale chyba tam rarohareň, to ano.... davaju na povalu.... a decka su zatial spolu a druha izba sluzi na odkladanie a na pracu..... :) da sa,,,, je to chutny domcek :)
Odpovedať
@tara2 diki! Ja mam skusenost s takou 9 m2 izbou u svokrovcov a tam mi to pripadalo v pohode. No ale uvidime. Ja za kazdu cenu neriesim dom lebo v tomto byte je to fajn ale ak by sme vedeli vymenit byt za dom v tej istej cene a vzdialenosti od BA tak by som to zvazoval. Okrme toho svokrovci maju na Liptove dom 10x12m a 3 podlazny takze tam je roboty dost :) .. Ale sme typy ktore aj na terase pestuju cherry paradajky a podobne.
Odpovedať
@katrin21 - vsak ja som tiez za dom ;-) . A kolky tam byvaju? Ja som v takom malom dome este nebola, preto si to neviem predstavit
Odpovedať
@katrin21 raroharen by sme mali mimo domu .. taky ten domcek popri. Hej a je tam pristresok pri dome pre auto a ten by som uzavrel a mal ako raroharen a dielnu. No a auto by malo pristresok hned za branou.
Odpovedať
Profilova fotka
4 :) ma 4 izby, neposobi malo, ked si tam... obyvacka a kuchyna su polu na sirku domu napravo a potom nalavo je tak na 2/3 vsetko ostatne :)
Odpovedať
@andrejo - ak ti vyhovuje taka izba, tak je to potom v pohode ;-) , ja si myslim ze ta zahrada vam to vynahradi... ja sa uz neviem dockat kedy budem pit kavicku na vlastnom dome... @katrin21 - tak potom je to v pohode, ja som si myslela ze len dvaja su tam. A 4 izby je dost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ma cca. takyto podorys.. sorry, načrt narychlo....
Odpovedať
katrin to je podobne nieco ako ten v Marianke.
Odpovedať
Profilova fotka
zvonku vyzera takto.. este nie je omietnuty :) snad sa nenahnevaju, ze zverejnim.. to lomene vedla kuchyne je spajza, chladnicka je vedla toho po koniec steny.... kupelna je vedla vchodu napravo...
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejo tak potom odporucam :)
Odpovedať
@katrin21 - v pohode to vyzera :-) . Akurat moj muz by mal z 9 m2 izby klaustrofobiu :-D
Odpovedať
Takyto sice biedny ale predsa akoze nakres tam je.
Odpovedať
@tara2 tak vymen muza ne? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
aha.. no.... ten ich sa mi zda lepsi.-.. ad 1) ma vacsie izby, hlavne ta dole napravo je tu lenn sližik :-p kuchyna - nema spajzu, nevyhnutnost je ju mat........ cele to zuzit v casti kuchyne a obyvacky , alebo kupelne a mas viac cm na tu izbu napr. :) neviem, aky maju oni projekt, asi tiez katalogovy nejaky,ale mozem sa opytat... toto ma malu tu druhu izbu...
Odpovedať
@andrejo - :-D :-D :-D neee vsak kde najdem noveho s dvomi detmi :-D . Sa mi paci na tom nakrese, ze kuchyna je v pohode (vzhladom na velkost domu) :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?