Malinovo - Studené a vaše otázky na developera

Zdravim vas, v blizkom case budem s developerom pozemkov Malinovo-Studene. Kto mate zaujem, napiste otazky, ktore vas ohladom noveho uzemia zaujimaju. Planovane regule, stavebne plany, terminy, cokolvek vam napadne. Odpovede dodam hned ako budu.
Odpovedať
-UP v Malinove je pomerne vagne, bude upresnene pre nasu lokalitu? -kolko bude ulicna ciara? -su na SU ochotni udelovat vinimky na vzdialenosti od susedov? -chceme plan projektu, aby sme videli ako budu vyzerat cesty, osvetlenie, kde budu chodniky -ako bude vyzerat jazero a jeho okolie? -ake obchody budu dostupne v lokalite? -kde bude zastavka autobusu? -kedy bude mozne stavat? -je mozne hlbit studne ci spravit COV? -je mozne pouzit tepelne cerpadlo voda/zem-voda? -robil niekto geologicky prieskum oblasti na zlozenie pody a radon?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, este sa prosim spytaj aky poplatok plati developer. viem ze my kupujuci platime poplatok za vklad na kataster, ale developer mi nieco spominal ze oni budu hradit zameranie alebo nieco take?
Odpovedať
Ja som zatial platil 66€ za klasicky vklad noveho majitela, cize mna. Zameranie pozemkov je v rezii developera, ale kupujuci si to moze na vlastne naklady dat overit cez nejakeho sukromnika. pochopil som spravne otazku?
Odpovedať
Dalsie co mi napadlo: -aka bude rovinnost pozemku? Bude plan pozemku, kde su uvedene vyskove koty a ta rovinnost, aby som mohol dat projektantovi zapracovat dom na pozemok Inak, medzi sviatkami to uz nestihnem, je niekde mimo mesta vraj. Takze v januari urcite.
Odpovedať
-aka je priemerna zimna ci rocna teplota v okoli -prevladajuce vetry
Odpovedať
Kedze ponukaju aj stavbu domu, tak: -ake maju skusenosti s pasivnymi domami (priamo robotnici, nie majitel) -referencie -kolko domov postavili pre nich ludia, ktori by chceli stavat nam, odkial su? -maju vhodneho architekta-projektanta na pasivne domy? -kolko cca vyjde projekt na taky dom od nich? -ak maju skusenosti, je potrebny vykonavaci projekt?
Odpovedať
-s akymi stavebnymi materialmi obvodovych stien maju skusenosti? -najma HIPS, Porfix, Ytong, Durisol -ake su nevyhody ocelovych skeletov (s ktorymi robia najcastejsie)
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy ahoj otazku si pochopil spravne :-) Este by ma zaujimalo ci je uz nejaky predbezny termin dokoncenia sieti lebo v jeseni to este nevedeli upresnit. Daj vediet ako si pochodil.
Odpovedať
Ahoj, zatial som pocul ako realisticky termin ukoncenia leto, uvidime ci to bude pravda. Je vsak mozne stavat aj skor. V podstate sa to uz da teraz, ale pocasie na zakladovku nie je idealne. Ale mozne to je. Naklady na zameranie geodetom (ci ako sa vola) su myslim okolo 200€. Developera to stoji omnoho menej.
Odpovedať
-ake su obmedzenia na nasich pozemkoch: Druh a spôsob využitia pozemku - Ostatné plochy Príslušnosť k ZÚO - Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce Kód chránenej nehnuteľnosti - Chránená vodohospodárska oblasť
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky, nam tiez hovoril ze sa mame skor pripravit na to leto. tak ale dufame ze do zimy dame aspon hrubu stavbu :-) kedze my sme to brali na zalohu, stavat zacneme az ked pozemok bude prepisany na nas, v dnesnej dobe predsa len clovek nikdy nevie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy nasla som tento zakon http://www.urso.gov.sk/doc/legislativ... ktory definuje chranenu vodohospodarsku oblast ( § 31 ) pre nas to bude mat nakoniec aj celkom prinos ( ziadne skladky, chemicke prachovanie a podobne )
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem Ti, pozriem si ho. Ja sa bojim hlavne obmedzeni na studnu, TC voda-voda, COV a tak.
Odpovedať
-ako budu upravene jamy na pozemku? Niektore parcely su polozene o dost nizsie ako ostatne. Budu vyrovnane?
Odpovedať
-existuje vyskove zameranie pozemkov v jame?
Odpovedať
Bol som na stretnuti s panom od developera mam niektore odpovede. -autobusova zastavka je oproti Slnecnici a tam aj ostane -stavebne povolenie pre domy bude mozne ziskat cca od februara 2012 -geologicky prieskum developer nebude robit, je to na vlastnikovi pozemku -mnozstvo radonu v oblasti nie je zmerane, takze neviem ci bude nutna folia proti radonu -rovinnost pozemku ostane zhruba ako je, verejne priestory sa upravia podla potreby -rovinnost nebude zamerana, geodeta si musi platit kazdy sam -kedze bude dovedena kanalizacia, nie je mozne robit COV -studne su mozne a pravdepodobne aj tepelne cerpadla voda-voda -zavedene IS budu: elektrika, voda, plyn, kanalizacia a trubky pre optokable, cize bude mozne neskor zaviest aj optiku lacno a rychlo nafuknutim kablov -skusenosti so stavbou aj pasivnych domov maju, dostal som aj kontakt na projektanta co s nimi spolupracuje -referencie overia -stavaju najma s tehlou a Ytongom -ceny vyzeraju velmi dobre, uz na prvy nastrel blizke cene za svojpomoc (cize samostatne particky na ciastkove prace) -velka ochota a schopnost vyjst v ustrety v mnohych veciach Zatial tolko, kopec dalsich infosiek je este neoverenych alebo este neodsuhlasenych, takze doplnim, ked budem moct.
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka za nove info a ochotu! :-) mna napadlo s tym geodetickym zameranim, pripadne geolog. prieskumom, ze by sme sa mohli viaceri spojit a vybavit to spolocne, urcite by to vyslo vyhodnejsie. studne a hlavne optika su super! ta tusim ani nebola standardne v zmluve :-)
Odpovedať
studne vravel Oravec uz na prvom stretnuti, dufal som aj v TC a COV, ale bohuzial ked je kanalizacia, tak to bude velky problem vybavit. skor to asi nepojde. optika ma tesi, resp. trubky pre nu, ale to uz dava kazdy, nestoji to vela a nasledne zavedenie kablov je potom skoro zadarmo a rychle (nafukanie). kable uz nie su drahe, strasne peniaze stoji vykop, ktory teraz aj tak robia pre ostatne IS, takze je to idealny cas.
Odpovedať
cast novych info uz mam potvrdene, ze su schvalene nimi aj obcou, cize platia. Napr. regulativy pre nasu lokalitu. Niektorych potesia, mna moc nie.
Odpovedať
Par faktov: -ulicna ciara pre pozemky do hlbky 23m je 3,5m -ulicna ciara pre pozemky nad 23m je 5,5m -zadna hranica pozemku, min. 3,5m -oplotenie dobrovolne, ale priehladne a max. vyska 1,5m -zastavanost max 30% -zelene plochy min. 40% -ak je garaz samostatne stojaca, odstupove vzdialenosti od hranic pozemkov neplatia -nutne min. 2 parkovacie miesta na pozemku -mozu byt aj ploche strechy -viacero odporucanych regulativ, ktore ktovie ci sa este zmenia, tak nepisem vsetko -vizualizacia planov developera je velmi pekna (podla mna) a zaistuje nadstandardnu kvalitu zivota v lokalite, samozrejme, kym to nebude stat, tak sa moze vselico zmenit
Odpovedať
dakujeme krasne za tvoje cenne info. ja sa v tom az tak neorientujem, tak ak mozes tak prosim ta, co znamena ..pre pozemky do hlbky... Oplotenie predpokladam priehladne myslia z predu. Parkovacim miestom sa mysli aj garaz, ze? to si chcem len overit, aby som si bola ista. Skoda, ze tu vizualizaciu nevidime. Lebo zial, na stranke to nemaju bohvie ako porobene. DAKUJEM!
Odpovedať
uz mi doslo to ...pre pozemky do hlby ... :)
Odpovedať
Takze hlbku uz mas jasno, garaz je samozrejme tiez parkovacie miesto, dvojgaraz mas hned vyriesene regule..., Oplotenie som nikde nevidel, ze by bolo specifikovane, ze je to iba pre ulicnu stranu, ale beriem to tiez tak automaticky. Co si dame medzi sebou, do toho nikoho nic. Ide o vzhlad lokality, nech to nie je natlacene a neprehladne. Urcite je aj bezpecnejsie, ked vidis uz z pozemku, ci nieco neprichadza, kym vstupis na cestu a pod. Doporucenych regul je viac, ale je otazne kolki sa nimi budu riadit, ked su iba doporucene, tak to nema cenu pisat.
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy uvažujem do akej hĺbky spadá náš pozemok, keď z jednej strany mám 22m od jedného suseda spoločnú hranicu niečo a z druhej 28 :-o
Odpovedať
osobny nazor: ak si pri malych pozemkoch, tak mozno uhras 3,5. Inak by som povedal, ze 5,5.
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy vdaka pekne za info! no celkom sa da vyjst s tymi regulami. mohol by developer zavesit tie vizualizacie na net veru :-) inak ten napad s plotmi sa mi paci - aspon nebude stvrt vyzerat ze tam je kazdy "zabarikadovany" ako na Ciernej vode a podobne :-)
Odpovedať
pravda, mam uz aj nejake dalsie materialy, preluskam ich a napisem, je toho vela, neviem zatial co tam vsetko je
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy super! to ti developer poskytol alebo si riesil nieco aj so stavebnym uradom?
Odpovedať
Durco toho vela neda, ja s nim este nekomunikujem, coskoro tam pojde bracho, kedze uz ma projekt a vsetko pre stavbu pripravene.
Odpovedať
tak este som nic nepozeral, nemam AutoCAD a dnes ani cas. Len chvilu v praci. Tak zajtra alebo cez vikend mozno zozeniem nejaky prehliadac a juknem.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?