Lustrovanie parciel na katastri

ak by mi vedel niekto vysvetlit co vsetko obasa lustrovanie parciel na katastri bola by som rada, lebo ujo google je dajaky neinformovany:-)))))
Odpovedať
otvor si portál kataster vyzve Ťa kraj, okres mesto, obec atď. zadaj parcelne číslo, alebo vlastnícky list číslo alebo vlastníka /musíš poznať RČ/ a pozeraj. Zobrazí sa Ti čo chceš.
Odpovedať
@ferka511 nie ferka, nie toto som myslela, lustrovanie parcel koli katastralnej mape, asi som to zle napisala, proste my na LV mame jednu parcelu, ktora ale na kat. mape nie je zakreslena....vraj to treba na katastri vylustrovat...a to je to comu nerozumiem, o com to ma byt toto lustrovanie...
Odpovedať
Lustrovanie parciel je spätné zisťovanie vlastníkov a dokladov ako k týmto parcelám vlastníci prišli. Spätné zisťovanie dokladov na základe, ktorých sa zapisovali vlastnícke listy na ďalších a ďalších vlastníkov. Neviem, či som sa správne vyjadrila, ale asi to pochopiš. Prevody vlastníctva, dedičské konania, darovacie listy, kupné zmluvy atď. spôsob nadobudnutia vlastníctva to je lustrovanie parcieľ, to čo je založené v katastri a v pozemkoknižných vložkách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?