Kupa auta po skonceni operarivneho leasingu

Ahojte,nemate prosim niekto skusenosti s kupou auta po skonceni operativneho leasingu? Oplati sa to??
Odpovedať
1
2
@lenka674 Áno. Alebo možno nie ... (aká otázka, taká odpoveď)
Odpovedať
@lubk0 ..alebo aj medzitým :-D
Odpovedať
Vsetko zalezi od ponuky aku daju. My mame vo firme auta len na operativny leasing a ja som si auto na ktorom som jazdil len ja odkupil. Vedel som celu jeho historiu a ze som ho jazdil len ja, tak som nemal obavy.
Odpovedať
@danculd no ma nabehane 20 000 km a ma rok, nam by sa to pozdavalo,len nas znami odhovara ze on by to nebral kedze nevieme ako majitel s nim zaobchadzal
Odpovedať
@lenka674 tak take auta su vacsinou v dobrom stave. Ale zalezi aj kto ho mal v operativnom lizingu a ako sa auto vyuzivalo. Ale da sa tak kupit podla mna dobre a zachovale, zdrave auticko :)
Odpovedať
@lenka674 tak zmamy nech nekupuje a nech nemudrujtje, auto co ma 20 000km je v podstate ako nove a s menej km sa ani kupi neda, potom uz len nove. Otazka je ze co to stoji
Odpovedať
@sysell cena je super co sa vybavy tyka a tak nissan za 19 000
Odpovedať
@lenka674 tak nisak stoji novy aj 8000 aj 150 000, kedze nepises aky nisan a s akou vybavou, ak vravis ze je dobra tak je dobra bez a neboj sa
Odpovedať
Žiadne nové dnešné auto s 20 tis.km nemá hodnotu 19 litrov :). Obávam sa, že ani nové... Určite to bude dízlik, keďže to je fleetová povinnosť :), ak to bolo referentské vozidlo vo firme, ktoré si vzal každý, kto ho práve potreboval, tak... Aj my máme niekoľko áut na operatívny lízing a možno by som pri veľmi, ale skutočne veľmi dobrej cene zobral jedno... v slabej chvíli...možno... Keď vidím, ako s tým jazdia ostatní..., nie je to moje, nestarám sa... A zabudni na to, že z lízingovky kúpiš výhodne... Ale keďže máš zjavne tie správne "hodnoty" a tak či tak sa pre niečo "rozhodneš", tak si daj bacha na jednu vec, čo lízingovky rady robia - vynechávanie povinných kontrol, na ktoré sa viaže záruka. Keďže ako píšeš, auto je mladé, isto bude v záruke a je to taký šport, volá sa to že znižovanie nákladov a tak sa napr. stane, že predošlý nájomca odovzdal auto v poriadku, ale počas ponúkania auta na predaj mu prepadne jeden z časových termínov servisnej kontroly a tým pádom aj celá záruka, ktorá je týmto podmienená... Už bolo takých prípadov a aj v odborných autíčkarských kruhoch sa už na to upozorňovalo :).
Odpovedať
@beginner7 nejak som nepochopila tu prvu vetu ze ano nove auto nema hodnutu 19 tis nie stare?? https://www.autobazar.sk/17303793/nis...
Odpovedať
@beginner7 a su aj ovela drahsie
Odpovedať
@beginner7 ziadne auto nema hodnotu 19k s 20 tisoc km, ty uz riadne nakladas, najdem ti take auto aj za milion eur. a co je s dizlikom akoze zle? Okrem toho bezne su dnes hociake maoloobjemove benziny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell ja som ti poslala auto o ktore mame zaujem a ze nove v tej vybave stoji nad 25 tis a toto s 20 000km stoji 19 tis tak ci je to zla kupa?
Odpovedať
@lenka674 tak to neviem musela by si dat presne model, cenu, okrem toho nepozeraj na cennikovu cenu, casto v predajni dostanes slusne zlavy, tak isto su zlavy ked konci model a pod, tazko povedat. Zlava 6k za 19 000km neni zas zla ani uzasna, asi skor normalna a primerana, ake stare je to auto?
Odpovedať
@sysell je to rok stare auto
Odpovedať
@lenka674 ak za rok spustili realne 6tisic a chces to auto tak asi ber, je to adekvatne, SUV klesaju na cene pomalasie, ten qaskai je aktualny model je to asi ok.
Odpovedať
@lenka674 podla komentarov mi to pride ok, isla by som do toho, cena mi pride adekvatna, ale musis vediet ci to je v tej istej vybave a tak a za kolko sa asi pohybuju, ale ako pisali, auta po operativnom lizingu su fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
A čo je to vlastne za model? Nejak mi to tu ušlo
Odpovedať
@jan6872 nissan quashai 2018
Odpovedať
@sysell Ja sa vyjadrujem presne, písal som "žiadne dnešné auto", nie "žiadne auto" a za tým si stojím. A hodnota auta nie je to, čo nejaký nešťastník za to vyplázne v showroome, časy, keď sa vyrábali autá ako stroje, ktoré majú slúžiť ľuďom, sú už dávno preč (teda v Európe určite, v tom normálnejšom svete sa ešte dajú nejaké tie ozajstné autá kúpiť).
Odpovedať
@lenka674 :) Už minule som chcel napísať, že dúfam je to aspoň x-trail a teraz pozerám, že kaškaj :). Doteraz mám toto auto vryté v pamäti ako symbol európskej hlúposti, to auto bolo už v 1.generácii predajným hitom, pričom nebolo na ňom absolútne nič, čo by tu už nebolo, resp. bolo tam aj to, čo mnohí nechceli :). Sa pamätám, ako to mnohí objednávali len preto, aby ho čím skôr mali, bez čo i len statickej skúšky a potom nechápali, ako majú nastupovať dozadu :), tam sa proste dalo iba "nasúkať". Ako reakcia na tento nástupný otvor prispôsobený priemernému Japoncovi sa potom začala predávať verzia 2+, kde si zákazník celkom slušne priplatil za to, že vôbec nastúpi na zadné sedadlá :), vnútorný priestor menší ako hocaký bežný hatchback tej doby, jazdné vlastnosti podpriemerné, spoľahlivosť priemer, veď to nebol ani čistý Japonec, ale myslím že to robili vo svojej fabrike v Sunderlande v Anglicku..., takže spoľahlivé ako anglické auto :)... A kupuje sa to vidím dodnes..., ojazdené za 19 klackov..., neuveriteľné. Tak ale žijeme neuveriteľnú dobu :).
Odpovedať
@lenka674 to uz neni ani japonsky nissan, ale komplet francuz renault, ked chces behat po servisoch kazdy mesiac, tak ho kup, ale 19 je za rocne auto vela a vnutri vela priestoru nieje.
Odpovedať
@beginner7 kolko by malo podla teba stat dnesne auto? :-)
Odpovedať
@beginner7 naco tie hkboke filozoficke uvahy, ked zaraba obcanxnalr de 4k mesacne takxdat za auto 5 vyplat neni az tak katastrofalne, vyroba nieco stoji a neni udrzatelne predavat ich za nejake tvoje predstavy o cene. K tomu nisanu alebo akoze mensik suv je pravda ze je to obycajne auto vyssie o 10cm plechu a cena nehorazne vyssia, ale sak ked to ludia zeru a kupuju a priplacaju za nic... tu neni konkurencia nik nespravi prvy suv s normalnou cenou, mozno az nejaka cina. Ale zas aj cena starych klesa pomalsie..
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell mam 150k Leona ST (5r) stal 19.5k, kolega nutne potreboval SUV, kupil Vitaru. Auto o 5k drahsie, daleko mensi kufor a realna spotreba o1l/100km vyssia. Ale ked musis tak musis :) PS: preco nutis ludi pri citani tvojich prispevkov pouzivat ENIGMU ? :)
Odpovedať
@majkoj pisal som po leziacky z mobilu a neprecital som po sebe, mas pravdu asi aktivujem daky autocorect alebo co Ano tie male suv, alebo krosover je predrazena katastrofa.
Odpovedať
Ako za tie peniaze by som si vedel predstavit aj lepsie auto ako quashai, kedze ho povazujem asi za to najhorsie auto, ktore mohol nissan vyrobit. no budete na nom jazdit vy, tak mi to je v podstate jedno
Odpovedať
@jurkoboss To nie je otázka ceny, ale filozofie "konštrukcie" dnešných áut, kúpou dnešných áut si ľudkovia akoby predplácajú vlastné zotročenie... Poviem to asi tak, keby mi niekto postavil zachovalú, aj 20 ročnú toyotu landcruiser rady 70´ a vedľa toho kompletnú naleštenú dnešnú ponuku mercedesu, tak beriem tú toyotu, bez zaváhania. Dnes už sa nevyrábajú žiadne automobilové legendy, ani nič z tých produktov s časovanou životnosťou nemá ani ambíciu niečim takým sa stať, je to unifikovaná produkcia s presným určením, to isté sa stalo aj z potravín, elektrotechniky atď...
Odpovedať
Za tú cenu do pohody nová Corolla sedan poctivá vyskúšaná atmoška 1.6 benzín a neriešil by som nič používané neviem akým vodičom a kde ho používal, ako zabehol atd....
Odpovedať
@beginner7 tak ja som asi tiez uz skazeny :-) Ja auto povazujem cisto za spotrebny artikel. Nemam k tomu ziadny citovy vztah. To co sa paci tebe, nemusi zase niekomu inemu. Preto je na trhu tolko vyrobcov a tolko modelov automobilov. Aby si kazdy mohol vybrat. Mozes nadalej nostalgicky spominat na starsie auta. Bola vsak robena studia, kde sa potvrdilo, ze sucasne auta za sucasnu cenu su v porovnani kvalitnejsie a lepsie ako starsie auta. Mozno sa nam to nezda, lebo vsetci nadavame na downsizeing, turba, filtre PDF, ... Nasi dedovia a otcovia najazdili za cely zivot na svojej skodovke tolko, co mnohi z nas nalietaju v dnesnej dobe za rok. Takze ta kvalita komponentov tam musi byt.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?