Kto začína stavať na jar 2011?

Profilova fotka
ahoj kedze tento rok zaciname a neviem sa v ziadnej teme najst zakladam tuto :-) budem vdacna za rady navrhy a tipy ako ste zacinali co vsetko uz mate vybavene aby som na nieco nezabudla ;-)
Odpovedať
1
2
9
Profilova fotka
a hned pripajam svoj postreh mame projekt a rozoslane ziadosti o vyjadrenie od sieti vodarne elektrarne plynarne takze teraz cakam potom chcem ist ziadat o stavebne povolenie a koncom aprila by sme chceli zacat :-)
Odpovedať
tak drzim palce pri stavebnom povoleni a aby to slo co najrychlejsie. :-)
Odpovedať
@antoniab treba vyjadrenie aj od plynární hm?
Odpovedať
@falco2007 treba
Odpovedať
@antoniab Takto ste na tom ako my veru dosť ste toho postíhali a viete o nejakej spoľahlivej partii alebo kto vám ide robiť či sami?
Odpovedať
Profilova fotka
@antoniab tak prajem všetko dobré a hlavne rýchle pri vybavovaní, mi sme kúpili pozemok minulý rok na Petra a Pavla a začiatkom septembra sme spustili prvý výkop do zeme a to sme mali vybavené všetko od elektrikárov po stavebné povolenie a všetko čo treba k začatí stavby, v polke novembra bol domček prikrytý a teraz čakáme na okná a potom hor sa do denno- dennej makačky, ktovie ako sa podarí ale do Vianoc 2011 by sme chceli bývať, takže uvidíme na koľko si staviame svojpomocne hlavne manžel s ockom. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 ak sa napajas tak treba mi sa nenapajame na kanal tak to nam netreba ale ten tam nieje :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 no to je ten problem kedze sme mysleli ze mm bude doma ale nebude tak dumame a shaname ako to urobit zas je dobre tam kde je lebo nemusime riesit hypo no vyhodi i nevyhody :-|
Odpovedať
@antoniab Tak všetko má svoje výhody i nevýhody veru to je pravda. No ja tiež kanal nemám a nebude a treba a plyn o tom mi nič na stav. úrade nevraveli i ked v obci je ale tam kde sa stavia nie je hm Musím si to zistiť veru hm.
Odpovedať
pripajam sa do temy..tiež by me chceli na jar 2011 začat...zatial sme upravovali teren..kupili projekt...
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 no tak mna sa na stavebnom hned pytal ake bude kurenie no a ja plynove tak mi povedal nezabudnite na plynarne ale to som vedela ja som sa bola pytat ohladne zumpy lebo som nevedela ako ale to mi povedal ze staci zakresli to situacie nic ine mi netreba ze z cov by to bolo ine tak som rada a vybavovacky sli pomerne rychlo 3 dni aj to len preto ze som nechcela vsade vlacit malu a vyuzivala som len cas ked ju mohla strazit babka a mala som stastie na ludi dufam ze aj rozhodnutia budu take priaznive :-) a z coho idete staviat my sme sa rozhodli pre tehlu 38 plus zateplenie tak dufam ze dobra volba tyzden si dam pohov potom zacnem zistovat ceny materialov @smejko752 dakujem a vam prajem aby ste stihli termin ;-) unas je tiez dolezita spravna organizacia vsetko musim vybavit sama mm z ocom dojdu len na nejake prace domov v plane je urobit zakladovku svojpomocne a zvisok ukaze cas a ustretovost v manzelovej praci 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 vitaj :-) nam treba este zamerat pozemok ale pod jednim by som si nechala hned osadit aj dom tak pockam na lepsie pocasie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my tiež planujeme geometrak a osadenie až na teplejšie...okrem ineho mame chatku, ktoru musime zdemontovat...a tu tiež až ked nam prestane snežit na hlavy
Odpovedať
@antoniab Tak geometrický mi spravil pri predaji pozemku a osadenie stavby ked mu poviem lebo je to trochu do svahu takže chcem počkať tiež kým trochu upravím terén a hned sa aj osadí. Ja mám v projekte porotherm 38 ešte P+D ale tá sa už ako pozerám nerobí veru, tak uvdím. Ked budete mať dobré ceny na materiál , ked niečo objavíte bolo by fajn dať nejaký kontakt hm
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 co znamena P+D =-) no unas si to robi kazdy sam no a v novembri ked sme kupovali bol uz sneh tak sme to nechali tak mi mame rovinku tiez potrebujem stiahnut ornicu tak rozmyslam ako to urobit aby nechodil 2x no a ked bude info o dobrej cene na tehly dam vediet ale budem obehavat len tu okolie iked znama ma nahovara na polsko ale mm sa to nepozdava :-|
Odpovedať
@antoniab však to stačí aj ked na okolo predsa. Ked bude dobrá cena zas to nie je ďaleko do LM to aj dovezú hihhi
Odpovedať
http://www.lacnestavanie.sk/akcie/ Nasla som takuto stranku s akciami
Odpovedať
Profilova fotka
@antoniab elektrikarov a vodarov by som riesil este skor ako sa zacne samotna stavba... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, prajeme Vam stastlive vybavovanie. My zaciname zajtra, geo. zameranie mame, projekt tiez. Chceme zacat az cez leto, neak nas to nesuri :) budeme poctivo sledovat ak sem pridate nieco co nam pomoze. Mame pozemok v mierne stupajucom svaziku, a od krabic voda, el., plyn si budeme musiet do domu dotiahnut 65m. Pytali sme sa viacerich na skusenosti a nazory. Je to rozne sto ludi sto chuti a skusenosti. Dom by sme radi postavili vacsinou svojpomocne teda aj kable a rury do domu. Cena je uplne ina, velmi dobru radu sme dostali tiez na portale www.e-filip.sk Treba si davat pozor aj na predajcov niektori si tu skutocne nahanaju len ksefty, ale niektori aj pomozu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@antoniab ak mozem radu, vodarov, elekr. a plynarov- Vzala si projekty kazdy indi vindi plus LV a mapku z katastra, zaniesla so ziadostou na kazdy urad? alebo najskor obecny a vypisali ste si neake oznamenie o zacati stavebneho?
Odpovedať
Profilova fotka
@silviavladik vodarov tak tam som trafila strasne zlateho pana isla som sa len pytat ze co mi treba a on mi dal hned ziadost vypisat vzal si celu projektrovu dokumentaciu neviem ci som tam bola 10minut. povedal ze do 2tt mi posle rozhodnutie a zavola aby som si u neho vyzdvihla projektovu dokumentaciu elektrarne ich ziadost plus od projektanta situaciu na pozemku a katastralnu mapu vsetko kopie plynarne tam sa na kancelarsky papier pisala ziadost dali mi predlohu plus vypis z listu vlastnictvaja som si stiahla z netu /alebo kopiu originalu LV/ zas situaciu a katastralnu mapku vsetko kopie tam mi to opeciatkovali skontrolovali ci maju to co chceli a do 30dni mi pride rozhodnutie len na vodarnach mi povedal ze sa bude aj nieco platit mala som stastie na ludi tak dufam ze to tak aj ostane :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silviavladik este som chcela tiez som myslela ze mi treba zvlast projekty na vsetko aj projektant mi to tak vysvetlil tak som sa najprv sla pytat ale kazdemu stacila len ta situacia z predpokladanym napojenim vsetko som vybavovala zvlast nie na obecnom na obecnom o vyjadrenie obce k vystavbe som este nebola pojdem az ked budem mat rozhodnutia @andyfoto neviem co myslis teraz vyjadrenia k vystavbe su uz podane a samotne pripojenie vodu to az ked bude domcek nie a elektrinu tu aj tak by som mala do 3 mesiacov od rozhodnutia aspon tak mi povedala na elektrarnach inak vraj budem musiet podat znova ziadost o vyjadrenie no ale elektriku bude treba tak ci tak a skrina tam uz je treba len hodinu 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
my zaciname s uzemnym rozhodnutim. dnes som si obehla vodarne, elektrarne vsade zvlast ziadosti. Elektrarne poslu pisomne rozhodnutie domov, vodari tak isto so zakreslenim situacnej mapky... zajtra pokracujeme s telekomunikaciami dialkovymi kablami a plynarmi. Zatial sme tiez nemali problem akurat na elektrarnach bol velmi prijemny chlap ktory tam ma toho asi plne zuby :D ale na vodarnach zlaty ujo....vybavujeme to v ziline, zvysok vo varine na stavebnom urade ;-) ....
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam uz za sebou aj navstevu susedov trocha som sa obavala ale je to fajn vzdialenost mame dobru a knim len okno do garaze videli projekt a nemali ziadne namietky a dostala som par uzitocnych rad :-) uz len dufam ze sa nic vynimocne nikde nevyskytne a pojde to takto aj dalej :-)
Odpovedať
ahojte aj my chceme začať tento rok , zatial mame projekt ale na pozemku sme nič nerobili ani el ešte nemame , no už sme si dali žiadosť na stavebné povolenie , Dufam že spravny postup až potom chceme zameranie a osadenie riešiť , tak vam všetkym prajem vela šťastia pri vybavovačkách aj mna to čaká len nech sa oteplí. Chcema začať najskor v maji - juni, tak sa majte budem to tu sledovať a teším sa na vaše skusenosti papa... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme už toto absolvovali a včera som odniesol komplet papiere na obec a taka rada ked budete davat papiere už na stav. povolenie tak ich požiadajte aby vám dali vediet ked stavebne rozhodnutie budu posielat učastnikom stav. konanie (susedom ) a povedzte že im to doručíte sami , urýchlite si tým proces pretože im to dáte skôr ako posta a nebudete musieť čakať na lehotu asi 15 dni ktorú majú oni na odvolanie. Držime palce všetkým spolubojovníkom :-D
Odpovedať
@daluli Aj my by sme chceli začať v máji alebo júni a nech je to do decembra pod strechou. V lokalite, kde máme vyhliadnutý pozemok( dúfam, že sa dohodneme na cene, majiteľ vymýšľa), je len voda a kanalizácia Elektrinu a plyn budú robiť až na jar . :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 nerada Ti beriem ilúzie, ale ak ešte nemáte ani kúpený pozemok, ... vybavenie stavebného povolenia trvá dosť dlho. Projekt asi katalógový, individuálny tiež chce svoj čas.... Plus nevyspytateľné počasie. Neviem či to tak stíhate. Držím palce aby vám to vyšlo. Aj my sme tak začínali, všetko sa to o rok posunulo.
Odpovedať
@jankazb uplne suhlasime s tebou, neskutočne dlho nam trvalo dostat stavebné povolenie, nechceme nikomu brat iluzie. Chceli by sme začat na jar , akonáhle sa oteplí. SP sme si dali vybavit jednej pani, nakolko na to nemáme čas a ani nie sme znalí v tejto sfére.Tým, že sa to tak dlho natahovalo, stratili sme rok, rok 2010, ktorý bol pre investorov najlepší, ale čo už, taký je život, a už to neovplvyníme. Stavat budeme svojpomocne, chceli by sme urobit čo najviac tento rok, a snád na dalšie vianoce budeme v novom. Privitame všetky skusenosti , rady, upozornenia. Bude to naročné , ale tešime sa .
Odpovedať
@skill kolko vam trvalo vybavit stavebne povolenie...nech nam nebereš iluzie
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?