Kotva s vnútorným závitom ⚓

Kde a ako sa používa táto kotva s vnútorným závitom. Je to do betónu? Videl som to v regály, len nemal som okuliare a páčilo sa mi to, tak som si to kúpil na domáce preskúmanie. Ja som niečo také hľadal na opravu závitu.
Odpovedať
@viktor811 tvoje nakupy bez okuliarov musia byt celkom dobrodruzstvo. Kazdopadne odpovedal si si sam, je to kotva do betonu Fischer EA II ci nieco podobne.
Odpovedať
@viktor811 zavity sa rezu zavitnikom alebo zavitovym ockom... A ak je raz zavit strhnuty, uz ho neopravis...
Odpovedať
@viktor811 mam pocit ze ti am cyhba v strede skrutka..
Odpovedať
@zita19 veru som už aj ten závit opravil a nebolo to hocičo, ale závit strmeňa čo drží brzdové platničky na Fábii. Musel som tam zachovať priemer M9x1.25. Totiž existuje opravná sada špeciálne na tento závit a skrutkuje a lepí sa tam strunka. Je to overené a hovoria, že je to lepšie ako pôvodne.
Odpovedať
@zita19 ..ale dá sa...prerežem ho na menší...také ľahké a Ty to nevieš??? :-D :-D A najlepšie ho prerezávať tam kde OZAJ potrebuješ mať "istú" silu na ťah... :-N
Odpovedať
@viktor811 ..ozaj existuje sada na opravu závitov napr. ak sa Ti zalomí skrutka v hlave motora...Vyvŕtaš ho a ak sa Ti podarí ho dostať komplet von tak si vyhral, ale sa môže stať že špatne vyvŕtaš a "zdeformuješ" otvor... Tak je na trhu špec.lepidlo kde vyleješ do čistého otvoru vložíš doň novú skrutku namočenú do oleja a po istom čase ju vyskrutkuješ a máš takto opravený závit.. ;-) Verím tomu že aj v prípade vonkajšieho závitu je niečo podobné... Ja som to ale osobne nerobil a tak Ti nebudem dávať rady že je to na 100%.. Vnútorné závity tak ako som opísal... ;-)
Odpovedať
@viktor811 ..otázka na Teba, nebolo lepšie zohnať na Fábiu origo skrutku strmeňa M9x1.25??? Myslím si že by Ťa to asi nezrujnovalo...Ja na Mazde mám podobnú skrutku na spodku závesu a ver mi že ako výrobca predpisuje že pri manipulácií s touto skrutkou / napr. pri výmene poloosi manžety/ JU máš vymeniť za novú tak isto ako aj MATICU...Ver mi že v živote by ma nenapadlo ju opravovať hoci dve skrutky s 10maticami stojí u mňa cca 20€ nešpekuloval som nad tým nejako ju dať znova do prevádzky!!!! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 opravis :), navrtas vacsiu dieru narezes vacsi zavit a das tam zavitovu vlozku :-p https://www.youtube.com/watch?v=OrjlN...
Odpovedať
@majkoj ..vidíš na to som zabudol...ale to ide len tam kde stena dovolí na závitovú vložku... ;-)
Odpovedať
@majkoj no vzhladom, ze mam maturu zo strojariny (ktora ma mimochodm celkom bavila a bavi) tak technologicky postup ovladam, aj ked dnes uz by som niektore detaily musela dohladat v Cernochovi ;-)
Odpovedať
@technik007 no vidíš a ja som dal za opravnú sadu 30 €. Bol by som ušetril ak by som kúpil nový čap, ten stojí len 6€. Ale čo keď ten som mal . Ja som písal o vnútornom závite, oko to aj niektorí správne pochopili.
Odpovedať
@viktor811 "oko to aj niektorí správne pochopili" no teda prepáč ja som to zle pochopil... ;-) :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?