Kosenie pozemku

Ahojte strechaci, prosim Vas o radu. Pozemok, 9 majitelov....treba ho pokosit, jeden z majitelov nesuhlasi, ten kt. vlastni najvacsi podiel. Ako sa k tomu postavit? Viem, ze o pozemok sa treba starat, viem aj to, pokial nemam suhlas vsetkych majitelov, nemozem nic robit. No na jednej strane nam je vykrikovane, ze sa nestarame a presne tym istym clovekom nedovolene, ked sa starat chceme 🤦🤦 Co s tym?
Odpovedať
V bežných veciach sa rozhoduje väčšinou podľa podielov.
Odpovedať
Profilova fotka
pokos svoj podiel (percento vymery) a dovi...
Odpovedať
@mgx tzn (napriklad) 1/5-nu z kazdeho stebla travy? 😄
Odpovedať
1/24-tinu 🙊 budem volat starostovi...nech je v obraze a snad poradi on. Chcela som len svoj podiel ale co je moj podiel??
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 - kludne :). len to presne merat, aby si nepokosil vacsinovemu vlastnikovi :). na druhej strane, pokutu za nekosenie mozes tiez poslat dalej :) tvoj podiel v podstate je 1/24 z kazdeho stebla. nemas presne definovane, co je tvoje a co nie. jedine ze by ste si dali spravit vysporiadanie podieloveho spoluvlastnictva. ale ak je tvoj "podiel" pod limitom na delenie pozemkov v extravilane, mas smolu. zajdi za starostom, co navrhuje.
Odpovedať
@mgx dakujem, ako pises, je to pod limitom na delenie. Skusim toho starostu...jooj taketo prieky kvoli trave. Som myslela,ze budu radi ked ich odbremenim...zial mylila som sa.
Odpovedať
@ally99 trosku z ineho konca. Potrebujes ten svoj podiel ked je s tym len tolko starosti? Nechces to predat tomu vacsinovemu alebo tym zvysnym? Asi tam ani nic neriesis ked je taka situacia
Odpovedať
@wivik dedicske konanie prebehlo pred dvoma tyzdnami,co som za ten cas mohla riesit?? Riesim to, ze sa chcem o ten pozemok postarat, no nie je mi dovolene.
Odpovedať
len tak zo srandy otazka: Aky ma vacsinovy vlastnik dovod, ze nechce pokosit pozemok?
Odpovedať
@atak77 netusim 🤷
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 vacsia trava ... viac sena ... vacsi steak 🙂
Odpovedať
ak by mi vadil nepokosený pozemok, ja by som ho pokosil celý, nakoľko som vlastníkom každej 1/24 z metra štvorcového. Ak by sa ozval väčšinový vlastník, prečo som pokosil, tak argumentujem tým, že je povinnosť. Taktiež by som mu vytkol, že vykrikuje o nezáujem pozemku, čo z tvojej strany nie je pravda. Ak by sa príliš rozčuľoval, poslal by som ho do riti a nech ma udá na polícii, nech ma dá na súd za poškodenie stebiel.... Určite nič z tohto neurobí, iba by sa sám strápnil. Možno by išlo urobiť len dohodu medzi vami, aby ste si neformálne rozdelili parcelu na diely a budeš si kosiť len svoju časť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ally99 v tomto pripade ti ostava sa obratit uz len na starostu a uvidis, co tej vymysli. Alebo to nechaj tak, nech si to kosi ten, ktory vlastni najvacsi podiel.
Odpovedať
Dakujem za rady, volala som so starostom, povedal,ze to mam nechat tak. Pozemok nie je v zastavanej casti obce, tak to zatial riesit nebude. Pobavil sa na tom dobre, ze to este nezazil, aby niekto nesuhlasil s takouto vecou 😀😀
Odpovedať
@ally99 este mi napadlo, ze kosenie travy je v podstate staranie sa o pozemok, zveladovanie. teda keby ten vacsinovy majitel mal reci, tak by som mu povedal, ze nadobudol bezdovodne obohatenie - teda ze mu zhodnocujes/spravujes pozemok zadarmo a ze moze byt rad, ze od neho Ty nevymahas naklady na spravu (ktore on odmieta hradit) keby to takto pokracovalo tak neviem ci nie su zakony ktore upravuju vlastnicke vztahy k majetkom o ktore sa niektory z majitelov nestara.
Odpovedať
@igor256 nie, nie, to nie je tak. Pani pokosi pozemok, seno preda (alebo nim nakrmi svoje zajace) a uz sa ona obohatila na ukor druheho... :-D
Odpovedať
@ally99 ludia su rozni, predpokladam, ze seno predavat nebudete, ale mozno ten vacsinovy vlastnik zmysla prave takto...
Odpovedať
@zita19 ja som to malav plane dat pokosit jednemu panovi z dediny, ktory ma vlastne hospodarstvo, takze by seno zuzitkoval on.
Odpovedať
@ally99 aha, tak tam je problem... Vacsinovy vlastnik sa obava, ze sa na tych dvoch kopkach sena neskutocne nabalis... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ally99 takze to znamena, ze to nachavas tak a ze pozemok bude nadalej zarastat, az pokial sa "majitel" neuraci a nepokosi to? ach nechapem tuto logiku. niekomu to mohlo pomoct a takto to tam len bude stat a rast a bude to vyzeraz ako v nejakej dzungli. rozum sa mi pozastavuje
Odpovedať
@magdasvar ano nechavam to tak, nepotrebujem aby mojmu znamemu vynadali, ked to tam pojde pokosit. Rozum sa zastavil aj mne, je mi to luto ale co narobim?
Odpovedať
@ally99 my sme davno kupili pozemok, ze budeme stavat. ale zili sme v zahranici, potom prisla kriza a narodilo sa nam dieta, takze sme riesili ine veci. jeden sused nam pravidelne kosil bez toho, aby sa pytal. chceli to mat v okoli pekne, kedze oni stihli postavit. ked sme dobehli domov a zasli sa tam pozriet, vzdy bolo pokosene. a musim povedat, ze som vdacna, ze to udrziaval aspon niekto, kym sme my nemohli. aj by ho odkupil ale uz konecne staviame. podla mna aj ty by si sa mala tak zachovat, ze kosit, lebo to bude potom jedna dzungla a narobi zrejme problemy aj susedom, napr. diviaky, ktore su na mnohych miestach
Odpovedať
Profilova fotka
@ally99 jasne rozumiem a dobre si sa aj rozhodla. ked su oni hlupy, tak ty s tym jednoducho nic nespravis!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?