Kontajnerovy dom, návrhy, nápady rady

Zdravím všetkých nadšencov niečoho nového a netradičného napr. Kontajnerovych domov, viem ze na slovensku to ide ťažšie ale myslím že keď mladí ľudia prídu tomu na chuť tak sa začnú stavať (skladat) vo veľkom, ceny nehnuteľností idú hore a mladí si to nemôžu dovoliť, a bývať celý život u rodičov nieje to pravé poďme si preto poradiť a nie hádať sa. uvítam každý komentár k danej téme a prosím žiadne nedá sa/nepôjde /neviem/nemôžem. Mame neuveriteľne možnosti od internetu až po materiály o ktorých sa našim predkom iba snívalo tak poďme stavať(skladat) kontajnery!
Odpovedať
1
2
@mrtulko myslíš, že to bude lacnejšie ako z iných materiálov?
Odpovedať
@slavoslav myslím že áno, ved poďme len od základov nemusí byť betónová doska napr, mne bude stačiť niečo ako pilier 4ks/kontajner hneď ušetrené nejaké peniažky ktoré sa môžu použiť napr v izolácii a atď dobre hovorím?
Odpovedať
@mrtulko nehovoríš zle, ale na pätkách sa zakladajú aj drevené konštrukcie, bude ich potrebné min. dvojnásobné množstvo, ale to sa bavíme o stovkách €, viac zožerie transport kontajnera. konajnery sú zaujímavá alternatíva ak ich zoženieš vo "výpredaji" za nejakú super cenu. konštrukčný systém, totiž tvorí len od 5 do 20% ceny stavby v závislosti od jej veľkosti a zložitosti.
Odpovedať
@mrtulko nedaleko mna stoji kontajnerovy dom asi tak 3-4roky. Dole maju 4 kontajnery a hore tri. Na stvrtom maju terasu. Stoji na betonovych patkach ktore si robili sami mohli stat tak 200-300€. Takze na zakladoch sa da usetrit vela tisic €, strecha je uz tiez hotova kde je dalsich X tisic €.
Odpovedať
@mackoke no tých x tisíc je v interiéri 😀
Odpovedať
@mackoke vedel by si ten dom prosím odfotil prosím ak sa da?
Odpovedať
Profilova fotka
@mrtulko Za mňa asi toľko, kontajnerové domy nie sú nič nové ako píšeš hore pár krát už aj tu bola o tom téma akurát z ľudí to počiatočné nadšenie skoro vyprchá a zatiaľ som si nevšimol nikoho kto tu vravel že je pre kontajnerový dom rozhodnutý že by sa sem po nejakom čase vrátil a povedal že už v ňom býva. Keď si taký dom porovnáš s obyčajnými domami tak aj úspora je otázna a záleží na komforte čo od bývania požaduješ. Ak ti ide čisto len o úsporu financií bez akéhokoľvek ohľadu na ostatné požiadavky môžeš si kúpiť už hotové obytné kontajnery také čo sa používajú napríklad ako dočasné ubytovanie na stavbách. Máš tam všetko pripravené na bývanie voda elektrika stačí si podľa veľkosti zvoliť koľko ich chceš doviesť a pospájať ( niečo ako ten tvoj obrázok hore akurát interiér nie je taký pekný ) ak sa rozhodneš že použiješ z kontajnerového domu len nosnú časť a dom na prvý pohľad nebude vyzerať ako postavený s kontajnerov ale ako obyčajný murovaný alebo montovaný dom tak ušetríš maximálne tak na tých základoch zvyšné náklady sú rovnaké. Keď si tak zoberieš že základy pod dom takých rozmerov ako si pridal hore by ťa svojpomocne vyšli možno tak do 2500 eur tak ani tá úspora na základoch nieje tak vysoká. A na zaver ešte dizajn je to subjektívna vec ale vieš niekde nájsť na internete fotku ako takýto dom reálne vyzerá v okolitej zástavbe, a nie len takto na vyzualizácii kde je pekne nasvietení postavený v prírode bez akýchkoľvek susedov. PS: všimni si že na prvom obrázku má dom úplne na pravo ( v kuchyni ) veľké okno, ale na spodnom obrázku, asi aby tam mohli nechať tie mechanyzmi na otváranie sú dva malé okienka ;-).
Odpovedať
@mrtulko mohol by som ho odfotit ale urcite ho tu nebudem davat. Nie je to moj dom a ani netusim ci majitelia by s tym suhlasili .... Vyzera ako poskladane kontajnery na seba a je pekny modry :-)
Odpovedať
ja som ich predaval tak 3 roky dozadu...
Odpovedať
Moj muz sa s tym stretol v izraeli pred 13timi rokmi tam to bolo bezne.a veru ked sa divam na fotky z toho obdobia robili z toho nadherne byvanie.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@mrtulko na obrázkoch je nepodarená montáž, 13 schodov nestačí na 3 m konštrukčnej výšky, izolácia sa nedáva zvnútra ale zvonku, jeden kontajner je vhodný tak na chatku alebo dočasné ubytovanie . A v cene sa to prejaví trochu viac, má to podlahu, strop, parozábranu,netreba preklady....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pluvko zdravím ta a ako to išlo, išlo o hotové (na kluč) alebo surové kontajnery?
Odpovedať
@jan45 v cene sa to prejaví tak ze sa ušetrí? Dobre som to pochopil? Keď vlastne netreba robiť podlahu a aj strop?
Odpovedať
@jan45 výška kontajnera nieje 3m ale okolo 2,6 tuším tak by tých 13 schodov aj stačilo ci nie?
Odpovedať
@mrtulko surove ktore sa potom pouzivali ako sklady alebo sa prerabali na obchody,chaty,domy,prevadzky a podobne...ale predaval som aj hotove obytne kontajnery kde mozes byvat hned...ale malo to daleko od drean house...aby sa ti to pacilo treba kusok kreativity a kompromisov.
Odpovedať
@mrtulko samozrejme že surové kontajnery. Veď na bývanie by to nikto nebral. Teda rozumný. :-) Plechová búda bude stále plechová búda. Náklady na zateplenie z vonka a zateplenie zvnútra + obmedzenie dispozície= neekonomicka minimalistická stavba. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@mrtulko výška je 2895+ podlaha horrného podľa konštrukcie min. 200 takže výsledná je cca 3200, / 200(v.schodu )=16
Odpovedať
@tominohorvath samozrejme na slovensku kde plati prva zakladna hlaska ze tehla je tehla a dom musi dychat je pre vacsinu ludi nepredstavitelne taketo dyvanie. Pre vacsinu je nepriatelny drevodom a kontajnerovy dom je pre nich v kategorii scifi. Treba si uvedomit ze nie kazdy ma 100 000€ a viac alebo nie kazdy je ochotny sa zadlzit na cely zivot, sediet v krasnom dome bez moznosti aktivneho zitia .... lebo hypoteka nepusti ist na dovolenku, vikendovu lyzovacku atd. Preto si zvoli lacne byvanie. V kontajnerovom dome ktory je nedaleko mna som bol raz. Dole maju velku obyvacku, velku kuchynu a dennu kupelnu. Hore 2 izby a kupelnu. Je to NED a myslim si ze vacsina ludi ktora byva v starom neekomomickom dome z tehky by ho brali hned... :-)
Odpovedať
@tominohorvath minimalisticka stavba? Tak to teda nieje, ved len dva spojené kontajnery sa dajú prideliť tak ze sa stredová priečka sa odstráni a vznikne nenormalny maximalisticky priestor výhoda kontajnerov ze steny niesu nosné ale konštrukcia po obvode
Odpovedať
Profilova fotka
Jedna z mnohých stránok o kontajnerových domoch, ktorá stojí za pozretie. http://www.prechlapa.eu/lacne-byvanie... a ešte jedna. https://www.cas.sk/clanok/366349/zivo...
Odpovedať
@mackoke mne sa páčia kontajnerové projekty. Ale v našich zemepisných šírkach treba ten plech riadne zatepliť. Aj zvnútra. A žiť v krabičke o 60m2. To radšej byt.
Odpovedať
Vidim tam usporu mozno na zakladoch, ak mam kupit kontajner povedzme za 1500 a potrebujem aspon 3 ks tak to mam 4500 + doprava, tak za tolo kupim steny aj z porobetonu. Neviem tak isto ako sa robia to plasta otvory na okna, dvere, trba tak robit konstrukicena sadrokarton, treba tam aj tak izolovat podlahy, vonklasjie steny, vyrisit rozne detaily, na stechu aj tak treba fatrafil alebo daly plech. Fakt nevidim nejaku extra usporu voci murovanemu, alebo drevenemu. A tiez som si nie isty konstrukciu, 12m dlzka - ak sa zhodi z boku plech neviuem ci ten nosnik nieco udrzi ... ak ma drzat strechu asi tazko ked si na lodi tam drzia zatas zvisle nosniky, nie vodorovne. Na dome trea aby drzali aj vodorovne, tazke nejake extra velke priestory sa nekonaju, misa tam byt stojky.
Odpovedať
@mrtulko koľko m2 majú 2kontajnery? Môj 1izbovy byt má 53m2. A 2izbak mám o ploche 63m2. Keď mám kúpiť pozemok a platiť 4kontajnery a dopravu a žeriav....základy a strecha a všetko ako normálny dom.....tak v čom je výhoda? Vo financiách? Samozrejme E kontajnerovy 🏠 o ploche 70m2 je lacnejší ako 160m2 murovaný.
Odpovedať
@tominohorvath pisal som ze ten dom pri mne ma dole 4 a hore 3 kontajnery ... Netusim aky ma presny rozmer kontajner odhadom asi 6x3m co je cca 18m2 .... Pri siedmich to je cca 120m2 a to nie je mala krabicka ....
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke Na slovensku by malo hlavne ako prvé platiť prikrývaj sa takou perinou na akú máš, a ďalej si myslím že to je už len o osobných preferenciách čomu dá človek pri bývaní prednosť. Keď si bol v tom kontajnerovom dome nemáš fotku alebo ho aspoň popíš ako vyzeral prípadne by ma zaujímala cena @mrtulko Podľa toho čo píšeš ty si ešte v kontajnerovom dome nebol a nemáš moc skúseností v oblasti stavebníctva či. Napríklad už viac krát si tu písal že nemusíš robiť strechu, aby si na slovensku splnil normu do strechy potrebuješ dať cca 350 mm izolácie a máš dve možnosti tá horšia je z vnútra dáš izoláciu plus nejaký podhľad a znížiš si kontajner o cca 450 mm alebo ju dáš z vonka ale tam už musíš urobiť aj novú strechu a tak isto aj keď chceš spojiť dva kontajnery k sebe ti bude treba novú strechu, to isté aj podlaha keď dáš do nej 100 mm izolácie plus poter aká ti zostane svetlá výška toho kontajnera.
Odpovedať
kontajner ma rozmer 20x20x8 stop... ja som ich predaval ak chcete rady rad pomozem..okrem predaja so ich aj opravoval takze o konstrukcii viem vsetko...rad poradim ak ma niekto zaujem...co sa tyka rozmeru jedneho kontajnera je to cca 13m2,daju sa spajat k sebe na seba od seba apodobne...fantazii sa medze nekladu...cena jedneho(v ramci svk) je 1350eur bez dph za slusny kontajner..sanozrejme ho treba zateplit..ale existuji aj obytne kontajnery ktore spojis za 3 hodiny a vies v nich rovno byvat..je tam izolacia,klimatizacia,plastpve okna,rolzety,bezpecnostne dvere,zateplenie a radiator..cena jedneho je cca 4500 eur s tym ze ked kupis viac dostanes zlavu...4 takych buniek vas vijde v zlave cca 14000 eur/52m2....ale samozrejme uznto niejeno luxuse a ani o vybere tapiet,ci farbe interieru atd..pre krasu treban investovat...
Odpovedať
Profilova fotka
tu je spuuuuusta inspirativnych foto ku kontajnerovym domom: https://sk.pinterest.com/search/pins/...
Odpovedať
Profilova fotka
kontajnerovy dom ma hlavne vyhody do buducna, ked chcete zvacsit objem.... o stavani domu z kontajnerov, by som osobne netrvdil ze to je jednoduche.... poriesit izolaciu ako celok, je pri takomto projekte velka vyzva...
Odpovedať
predstava je to zaujímavá, no podľa mňa sa v celkovej rovine až tak neušetrí. čo sa týka nie len izolácie, no aj iných vecí, nebude to najlacnejšia záležitosť. môžno by pomohlo, keby u nás vznikla nejaká taká dedinka z takýchto domkov
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?