Konektor na CAT7 kábel

V dome mam natahane ethernetove kable CAT7/AWG23, prave som sa to chystal pozapajat do routra, no zistil som, ze na ten kabel klasicky RJ45 konektor nenakrimpujem - zily su prilis hrube :\ Daju sa niekde zohnat konektory, ktore sa daju na takyto kabel nakrimpovat klasickymi kliestami? Co som zatial nasiel, vyzadovali specialne klieste...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@gashtaan daju ale musis kupit cat6. ta ma taku istu velkost zil ako 7. ono rozdiel medzi tymi konektormi je ten ze cat5 ma vsetky zili v rade a 6a7 ma tak cickakovo. tu je to asi najlepsie vidit http://www.kanclservis.cz/_obchody/ha... a pouzit sa daju obycajne krympovacky
Odpovedať
@psychx super, dakujem za navedenie :)
Odpovedať
Tiez mam kabel cat 7 ale konektory som este nanahadzoval. Skus mozno odizolovat konce tych kablov, samotna med by tam u mohla ist celkom lahko ale nie zas aby sa to skratovalo v konekte.
Odpovedať
@psychx a nahodou nevies kde take zohnat na mensie mnozstva ako 100ks? Nejaky e-shop. Potrebujem verziu pre drot, na kusy som videl len verziu pre lanko.
Odpovedať
@sysell skusim, ale je to problem tam vobec v spravnom poradi strcit, tych 8 zil je moc hrubych na to, aby sa po sirke zmestili do konektora :\ Mozno nejako po jednom, bude to trening pre oci...
Odpovedať
nasiel som 10pack CAT6 konektorov v alza.sk, lenze tam zase len pisu, ze na to treba specialne klieste...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan odkial si? lebo mam navyse a nepotrebujem ich tolko a stacia obycajne klieste.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan teraz som to pozeral na alze a pod pojmom specialne klieste bude myslene klasicke krympovacky.
Odpovedať
@psychx vidis, to mi nenapadlo, ze tym su myslene klasicke klieste... skusim kupit a uvidim. Som z BA, Piestany su daleko :)
Odpovedať
@gashtaan myslis, ze by bol problem pouzit konektor urceny na lanko? vraj to moze cvaknut zily, ale mozno by sa to dalo nejako...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan na lanko vyzera prave ta zakusovacia cast mierne inak a je mozne ze by ti mohla odcvaknut prave drot. cize toto by som asi moc neskusal. resp skusit to vies ale neodporuca sa.
Odpovedať
To je o tom, ze sa snazis dat na pevny kabel konektor urceny na lanko. Pevny kabel sluzi na instalaciu do stien atd. a ukoncuje sa zasuvkou, resp. patchpanelom. Lanko je urcene na pohyblive privody, a ukoncuje sa konektorom - samcom. Na pevny kabel sa to da dat, ale chce to skusenosti a najst vhodny konektor. Na krimpovanie RJ45 konektorov su urcene konkretne klieste, ktore zabezpecia, aby sa vsetky piny (kontakty) zarezali do jednotlivych zil. Uz som videl borcov, ktori to zatlacali postupne skrutkovacom a potom to aj tak vyzeralo...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@voodoo ten kabel, na ktory sa to snazim dat je v stenach... na jednej strane mam zasuvky, tam to nie je problem pripojit, na druhej strane kable koncia v nike v stene, kde je umiestneny mimo inych veci router... tam chcem dat klasicke RJ45, bez patchpanelu. Objednal som konektory na CAT6 v alze, zajtra by mali byt na vyzdvihnutie... tak uvidim. Krimpovacky mam, srobovakom to zatlacat musi byt zverina :) Specialne klieste som tu riesil preto, lebo na konektoroch na ten AWG23 kabel bolo pisane, ze na to treba upravene krimpovacky, alebo nejake specialne.
Odpovedať
@gashtaan Na RJ45 su len jedny klieste, nerozlisuju sa podla kategorii. Ak mas take, tak je to ok. Ak by ti to neslo, tak este je moznost pouzit keystone konektory (samica zo zasuviek) na kabel a do toho dat nejaky kratsi patchcord (prepojovaci kabel).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Na RJ45 CAT6a a CAT7 su trosku ine krimpovacie klieste ako na RJ45 CAT5e napr. Klieste pre CAT7 musia mat funkciu pre zalizovanie tienenia. U CAT5e to nie je potrebne.
Odpovedať
@mrmary blbosť.
Odpovedať
Chcel by som vediet kto z vas realne vyuzije cat6 alebo cat7.
Odpovedať
@megdesign ak myslite.... :)
Odpovedať
@mrmary viem. Nezapájal som prvý a posledný... :-)
Odpovedať
Tak urcite viete vsetko a teda nema zmysel diskutovat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tu je riesenie: http://www.schrack.sk/eshop/konektor-...
Odpovedať
nakoniec som pouzival konektory https://www.alza.sk/10-pack-oem-rj45-... Klasicke krimpovacie klieste nie su na to idealne, lebo zdeformuju "oplechovanie" z jednej strany konektora, ale nemyslim, ze to ma nejaky vplyv na funkcnost.
Odpovedať
@gashtaan jj tiez som to pozuil, ten plech nevadi, nakoniec som sa ale rozhodoil ze to zapojim do patchpanelu takze zbytocna robota.
Odpovedať
Nechapem preco na take jednoduche zapojenie (priamo do router-a ) ste pouzili instalacny kabel CAT7 bez zasuviek na jednej strane a na druhej bez zapojenia do patch panelu ?! Kupili ste si drahy mercedes a obuli ste ho gumami, ktore zvladaju rychlost max 90km/h. :-)
Odpovedať
@igmo Ako bez zasuviek na jednej stranem? nechapem.. Lespie je mat lepsi kabel a keby nahodov nestacila koncovka kupis novu. Aj tak mam len gigabitovy switch a gigabit zvladne aj cat 5e. Chcel som 6 nemali mali 7 dal som 7 aj ked je to dost hruba klada,
Odpovedať
@igmo tiez nechapem ako to myslis, na jednom konci mam tieneny RJ45 konektor v routri, na druhom v zasuvke tieneny keystone jack. Tiez som chcel povodne cat6 ale mali len cat7. Vzhladom na rozdiel v cene tychto kablov je trochu prehnane to porovnavat s drahym mercedesom.
Odpovedať
Mate pouzity tzv. instalacny kabel, ktory sa ukoncuje zasuvkami na jednej strane a patch panelom na druhej. Potom zariadenia sa pripajaju k nim patch kablom. Alternativa je ze na instalacny kabel date ten konektor co som uviedol. Vsetko ostatne je bastliaren a fuserina. :-) ak ma niekto na kabel CAT7 tak uz by mal mat aj na zasuvky.
Odpovedať
@igmo vsak kabel je kabel., ukoncit ho mozes ako chces, ja mam v stene zasuvky a an povale som chcel dat priamo do doutera (switcha) ale som to zmenil a bude tam patch panel. nemyslim ze je to zle ak tozapojis napriamo. Nevidkm v tom fuserinu, je to jadnoduchie a patch zabera dost miesta a v malych, jednoduchych instalaciach nie je az tak potrebny.. @gashtaan
Odpovedať
@igmo nuz co ti poviem, vidis nejako ciernobielo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?