Kolko penazi ešte bude treba?

Zdravim, ..s manzelom byvame v byte a chceme s muzom stavat dom, mame pozemok, len ten pozemok je zatial vedeny ako orna poda, a bude tam potrebne natahat aj pripojky..okrem toho ze mame pozemok (cca 1000 metrov stvorcovych ) mame ešte k dispozicii na stavanie hotovost 35 000 eur, moja otazka znie ci mi viete niekto priblizne aspon poradit aku vysku hypoteky bude treba dobrat ak chceme postavit mensi bungalov pre 3-4 osoby ..a ci by sa to oplatilo viac svojpomocne alebo zadat firme..vopred dakujem za kazdu radu, skusenost..
Odpovedať
1
2
doplnenie: pozemok je rovinaty
Odpovedať
@lili1910 tristo krat povedane - pozri na googli definiecie co je svopjpomoc a co frma - cize vam to budu robit firmy = pozri si katalogy domov na internete a tam mas zhruba ceny, orientacne to cca sedi.
Odpovedať
Profilova fotka
@lili1910 pokiaľ máte byt tak ho predajte a netreba žiadne pôžičky. Na pár mesiacov do podnájmu a pri dnešných technológiách do roka bývate.
Odpovedať
@poliacik321 ved tych 35000 bude z predaja toho bytu ..zatial by sme boli u nasich kym by sa postavilo
Odpovedať
To je velky otaznik. Ten isty dom sa da postavit za 80 aj za 120...
Odpovedať
Profilova fotka
@lili1910 To je nezodpovedateľná otázka, málo informácií veď ani sami neviete či to má byť dom pre troch či pre štyroch. Ak tie siete a cestu treba teba vybudovať úplne od nova a samozrejme závisí aj na ich dĺžke ( je rozdiel robiť cestu 7 a 70 metrov ) možno vám tie peniaze z bytu ledva vystačia na to, a samozrejme musíte rátať že vybaviť len všetky povolenia a výstavba tých sietí môže trvať cca aj rok. Jediné na čo sa dá odpovedať je že svojpomoc je výhodnejšia ako stavba firmou, logicky keď niečo urobíte sami stojí to menej ako za tú prácu niekomu platiť.
Odpovedať
@lili1910 Veľmi zhruba ti po poviem takto. Pri stavaní firmami vynásob si plochu cenou. Ak ste naozaj skromní, tak za €700/m2 postavíte. Ak začnete čo i len rozmýšľať že nie najlacnejšie €800. No a za €1000 to už bude celkom na úrovni.
Odpovedať
@somzvedavy Potvrdzujem, že to sedí. Teraz sme na cca 900€/m2 a ešte sme neskončili. Ešte nám chýba preinvestovať do okolia domu tak 20.000 €. Dom má 222 m2
Odpovedať
@lili1910 ak si vyberiete rozumný projekt a budete skromní, dom s plochou 100m2 a svojpomocou sa da postavit za 70-80 000. ťahanie prípojok vám to môže značne predražiť, závisí od vzdialenosti
Odpovedať
Taham pripojky 25 m eletrika a 50m voda. Vykop bagrom a samotna hadica alebo kabel to moc drahe nebolo. Skor projekt poplatky revizia ale tie su rovnake aj pri 2 metroch.
Odpovedať
@chrobak7 to ako ste už 200000 minuli na dom a ešte ho nemáte hotový a ak sa môžem opýtať v akej časti sk bývate
Odpovedať
Joj, aki su tu vsetci "neda sa zodpovedat"... Da. Da sa to postavit aj za 700€/m2... Takze dom o ca 100m2 sa da postavit za 70k€. Bude to vsak jednoduchy dom a bez upravy okolia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lili1910 cena od 800 do 1500 €/m2
Odpovedať
z mojho okolia stavali v BA a prilahlych dedinach tusim desiati ludia: najlacnejsie sa podarilo za 500E/m2, kde isiel najlacnejsi bungalov - montovany a zahrada je vzrastla burina, bez chodnika, parkovania, garaze. Ale pekny a v pohode obyvatelny. Drviva vacsina kalkulovala okolo 700E/m2 ale koncili aj pri 1000E/m2 (najma ked manzelky pritlacili na taky a hentaky dekor a taku a hentaku pergolu/garaz/zimnu zahradu/inu haluz), ale bol aj jeden postarsi nadsenec "svojpomocou", kde stavebny dozor pozoroval po venci a polozeni strechy praskanie murov a deformacie na hranici spadnutia domu a dotlacil k odbornej (nastastie nie smrtelne drahej) oprave stavby firmou, takze sa vlastne stavali prakticky "dva domy v jednom".
Odpovedať
@ado333 Je to dom v Stupave. Do toho som narátal všetky náklady okrem kúpy pozemku. Takže dom, siete, okolie, poplatky, stavebné povolenie, rôzne znalecké posudky atď. Aj interiér, ako nábytok, lampy, ďalej záhradný domček, studňu. Ešte chýba trávnik, 2 pergoly a predný plot s bránou. Keď chceš vidieť veľkosť, pozri môj fotoblog, je tam maketa.
Odpovedať
Ahoj,asi by som si pozrel katalogovy projekt podobny tomu co chcete a jeho cenu pri stavbe na kluc + 10 percent min.Radsej o tisicku viac ako menej
Odpovedať
Ono to hlavne zalezi od toho aky jke pozemok, ake na nom bude za potreby spravit upravy a aj od toho aky dom chcete. Niekedy ani ta svojpomocna stavba nie je lacnejsia, ako keby dom stavala firma. Podla mna sa tato tvoja otazka nejak zodpovedat neda. No radsej by som si k vasmu odhadu pripocitala este jednu tretinu, potom by to mohlo byt v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@frina05 Ja nepoznam pripad kedy svojpomocna stavba nebola lacnejsia...cena za pracu proste nepusti, ci tie firmy budu robit zadarmo?
Odpovedať
Svojpomoc material vela krat bez papiera a vela krat za rovnaky nakup ako firma. Plus zadarmo praca. Rovna sa vela usetrenych euro a narobeny jak kon.
Odpovedať
@frina05 pozemok je rovinaty akurat ze tam treba dotiahnut siete..kolko metrov presne neviem, co sa tyka domu uplne nam staci mensi bungalov cca 80 metrov stvorcovych..pozemok ešte treba preklasifikovat na stavebny,,a mame k dispozicii hotovost cca 35 000 plus minus 5000 eur..zalezi za kolko predame byt..samozrejme viem ze to na dom stacit nebude tak ma len zaujimalo ak ma niekto podobnu skusenost aku vysku hypoteky ešte musel doberat..
Odpovedať
@lukas2589 skor sa s manzelom priklaname k tomu zeby sme postavili svojpomocne
Odpovedať
tak takto:..predstavte si ze mate pozemok ktory ale ešte nieje stavebny a ku ktoremu treba dotiahnut siete,( dajme tomu ze par desiatok metrov) chcete na nom postavit mensi bungalov (svojpomocne) o velkosti max 80 metrov stvorcovych a mate k dispozicii vlastnu hotovost 35 000 eur..viete ze to nestaci na stavbu domu tak by ste sli do banky poziadat o uver na dofinancovanie..tak o aku sumu by ste ziadali?..tak aby vam to vyslo ale aby to zas nebolo prehnane..a da sa zobrat vacsia suma uveru a to co neminieme vratit?
Odpovedať
Profilova fotka
@lili1910 A čím by ste ručily na ten úver pozemkom čo nieje stavebný čiže má hodnotu možno tak stovku, bytom čo hodláte predať, alebo stavbou ktorá ešte ani neviete ako bude vyzerať. Na vašom mieste by som najskôr vyriešil prípojky a vyňal pozemok z pôdneho fondu najlepšie celý ak ním budete chcieť ručiť je lepšie keď bude mať väčšiu plochu ako len pod domom. Potom si dať urobiť projekt a začať stavať dokiaľ vám vydržia prostriedky a až keď budú dochádzať začať riešiť úver keď už budete môcť založiť aj budúci dom alebo pozemok a keď budete mať projekt budete aj presne vedieť koľko vám bude treba peňazí ( pri svojpomocnej stavbe stačí spočítať náklady na materiál ).
Odpovedať
Profilova fotka
tak manzelom alebo muzom? :D haaaa moj laicky odhad, kedze dom vies postavit vo velkosti 80-100m2 aj za 50tis aj az 300tis... tak pocitam ze ta hypo bude stacit okolo 30-35tis... kedze mate k dispozicii dalsich 35tis. Moj odhad na svojpomoc. Moj odhad pre firmu , kt. by to stavala cca hypo 50tis+vasich 35tis.... Pisem z mojho pohladu, kedze sme stavali 90% svojpomoc a co to sa na mna nalepilo o tych cenach :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lili1910 keby to bol dom cca 100 m2 tak by Vam stacili aj tie prostriedky co mate,, ale tvrda svojpomoc a laminat + lacna kuchyna :),samozrejme okna iba plastove, a ziadne chodniky a terasy len dom na byvanie,
Odpovedať
myslim, ze okolo tych 50-60 tis. rataj bez debaty. Avsak len co sa tyka svojpomoci. Ak by si to chcela riesit cez firmu, tak plus peknych par tisiciek hore. Ked je rodina, tak sa to skor da zvladnut a za menej penazi. Radsej teda pomaly stavat, postupne, ale aspon ta to vyjde menej.
Odpovedať
Dom bez zateplenia okolia,garaze , plotu, ohrady, terasy je obyvatelny ale raz sa dokoncit musi. Aj ked bude stavat sam aj maly dom na komplet pod 70 nepojde.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak si to date urobit firme tak to mate bez problemov, vsetko za vas vyriesia oni ale samozrejme to stoji o par tisic viac. Ked si to budete stavat svojpomocne tak to bude trvat trochu dlhsie a namakate sa ale vyde vas to o nieco menej. Osobne keby som sa rozhoodol, ze si idem stavat dom tak by som uz do toho poriadne zainvestoval a dal si to postavit firmou nech to je co najrychlejsie a poriadne. Ak by ste to chceli od tej firmy tak este nejakych 80 tisic alebo aj viac sa vam jednoznacne zide
Odpovedať
Profilova fotka
@todo2 My mame opacnu skusenost, pokial sme si robili sami, tak to islo rychlo, akonahle prisli firmy, tak sa to hrozne taha, kazdy do oddialuje, no katastrofa...
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka Tak jasne, ze to zalezi aj od firmy. Niektori maju cas az kym im nemaju dva alebo tri mesiace na dokoncenie stavby a potom to vsetko zbuchaju za tych par mesiacov ale poznam par ludi z firiem co stavaju napriklad aj domy na kluc a ti teda makaju, nezdrziavaju s nicim. Pracovna moralka je v tomto velmi dolezita :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?