Kedy sa sťahovať ?

Zdravím potrebujem poradiť minuly rok na jar sme začali stavať dom teraz uz je dom pod strechou s elektrikou kúreniim omietkami podlahami vodou a ideme dávať obklady dlaždice chceli by sme sa nasťahovať do Vianoc ale nie všetci as tym súhlasia vraj mame počkať kým stavba este vyzrie ini zase vravia ze kľudne môžeme sa sťahovať tak neviem co urobít aby bolo dobre poradíte ?
Odpovedať
Vianoce v novom,to má svoje neopakovateľné čaro.
Odpovedať
Profilova fotka
ak nemate zateplene odvonka kludne sa stahujte a dobre kurte :) aj my tak planujeme
Odpovedať
Profilova fotka
kedze ste stavali min. rok uz, tak jeden rok uz predpokladam dom vymrzol :)ˇ. Okrem toho to nie je pravidlo, ze musi... dolezite je, ci mate suche omietky, podlahy a tak.... My sme stavali sice dlhsie, ale stahovali sme sa partner mesiac pred Vianocami a ja s dcerou den pred Vianocami :-D, bola to sranda. Tie Vianoce som sice nevidela az do 27.12 ani televizor, ziadny film, rozpravku, len skatule, handru, veci a veci :-D Ale aj tak to bolo super a kludne sa pred Vianocami nastahujte,ak budete mat vsetko hotove. Ved to su este 2 mesiace... obklady sa dokoncia, tam neni co cakať, treba spojazdniť vodu, kuchynu a hor sa do byvania :)
Odpovedať
@ninula67 Ak chcete bývať na stavenisku, mali by ste mať aspoň hotovú 1 spálnňu, kuchyňu, kúpelňu a záchod. Nové omietky, nábytok... smrdia, za pár mesiacov vypáchnu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vianoce su urcite fajn napad bude o carovne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninula67 nejde o to či stavba vyzrie ale či vyschne... podlahy, omietky a všetky vlhké procesy nechajú vnútri dosť veľkú vlhkosť, takže to treba sledovať a ak máte vlhkosť už permanentne na úrovni 55-65% tak sa sťahovať môžete. Ak máte ešte vysokú vnútornú vlhkosť - 70% a viac, tak si dávajte pozor aby Vám nezačalo niečo plesnivieť (rohy, nábytky pri stenách atď), takže v tom prípade sa zmier s tým, že budeš musieť veľa vetrať a tým pádom aj viac kúriť, keďže viackrát za deň vypustíš teplý vzduch vetraním von.
Odpovedať
no u nás susedia začali stavať pred mesiacom a tiež chcu na Vianoce bývať :-D asi kašlu na vlhkosť....myslím že Vy by ste kludne mohli, len by bolo fajn urobiť ešte zvonka aspon kleber lebo budete musieť vela kuriť.
Odpovedať
@ninula67 Osobne by som určite šiel do sťahovania :-) @polystyren Nové omietky, nábytok akurát tak voňajú novotou.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som sa chcela veeeelmi stahovat na Vianoce. Len stavebko budeme mat az o 2 tyzdne, tak uz to nie je realne... Takze tie buduce Vianoce sme uz urcite v domceku :-) ;-) ! Uz teraz sa tesime :-D !Zatial aspon hadam zacneme etse tento rok...
Odpovedať
... zmerajte si vlhkosť v dome. Keď je vlhkosť vysoká môže sa vám chytiť pleseň a okrem toho vám v tom dome bude zima aj keď teplomer bude ukazovať 25 stupňov. Vlhkosť sa môžete vytiahnuť el. sušičkami dá sa to aj požičať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?