Kedy sa plánujete nasťahovať po začatí stavby?

Stavba vyžaduje čas, aby vyzerela, to mi je jasné. O necelý mesiac by sme mali mať hrubú stavbu hotovú komplet. Cez zimu, ak sa bude dať, budeme robiť vo vnútri - rozvody a tak. Ževraj po urobení poterov treba aspoň 4 mesiace čakať, kým potery poriadne vyschnú, až potom dať podlahy. Chcem sa spýtať, ako dlho vám trvalo postavenie komplet domčeka od základov po sťahovanie alebo od hrubej stavby po sťahovanie. Murár tvrdí, že za rok to nebude bohviečo. Ja si myslím, že keď bude hrubá stavba jednu zimu mrznúť, tak to sadne. A ďalšiu zimu, aj keby sme tam už bývali, zateplenie a fasádu spravíme až po ďalšej zime. No neviem. Snažíme sa makať, aby to šlo, ale neviem... nechcem, aby nás potom trápili nejaké vlhké steny, plesne a podobne. Čo vy na to?
Odpovedať
1
2
ja som zacal stavat v marci 2007.. Momentalne mi chyba zvonka fasada a terenne upravy vratane plotov. Vo vnutri by to mohlo aj byt. Chybaju len vnutorne dvere na ktore cakam... Chcem sa stahovat co najskor teda aj ked budem byvat zatial provizorne. Budeme konecne sami a v tom pripade mi nic nevadi... To s tym vymrznutim je v dnesnej dobe vcelku zaujimava teoria.. Myslim ze pri dnesnych materialoch a technologie to uz asi nie je pravda...Je pravda ze stavba potrebuje vyschnut .. omietky , potery a pod .. Zoberme si len priklad montovaneho domu ktory ma zaklady betonove pripadne zaklady nema a je to riesene iba zakladovou platnou... vsetci vieme ze po zaliati tejto platne cca do mesiaca ba este aj skor dovezu hotove projily domu a o dalsie 3 mesiavce sa stahuju ...Ak by to zacalo sadat tak ten montovany dom by mal asi velky problem.. Ak je zaklad poriadne urobeny v podstate to sadanie je takmer nijake ... Urcite ze sa moze objavyt sem tam nejaka ta prasklina ale dnesne technologie su ine a materialy tiez takze skor ide o to aby ta stavba bola riadne vyschnuta
Odpovedať
Profilova fotka
zaujal má tá vec s potermy. Nám by mali robiť podlahu budúci týždeň, a tak o týždeň má nastúpiť krbár, a kachličkár. To čakani esa týka aj prác,alebo len pokládky parkiet a dlažby? :-S
Odpovedať
sandrea tak to sme na tom asi rovnako - tiež máme v pláne dokončiť v septembri hrubú stavbu a Vianoce 2009 už chceme tráviť vo svojom ;-) čo sa týka sadania na jar - prvý rok je najväčšie a preto je dobré robiť omietky až po ňom... a čo sa týka "vyschnutia" - existujú vlhkomery, ktoré používajú podlahári; keď urobíte potery, prídu po istej dobe merať vlhkosť a po istú hranicu sa do toho nepustia - je to však otázka týždňov a nie mesiacov... takže súhlasím s gregom (asi zázrak :-D ), ale v dnešnej dobe by som už určite nečakala roky na nasťahovanie ;-)
Odpovedať
myslim ze pri podlahe je to super dolezite ale pri inej praci to dolezite nie je
Odpovedať
moja kolegyna zacala stavat maj 2008, a november 2008 sa stahuje, neviem ci to je dobre , az tak tomu nerozumiem, ale nema ine vychodisko, lebo predala byt a musi sa vystahovat, my sme tiez zacali teraz v maji a zatial ideme len zalievat strop, nejako nam to ide pomaly
Odpovedať
nam maju prist robit podlahove kurenie prvy septembrovy tyzden a na to ide poter bolo nam povedane ze staci asi 3 tyzdne na vyschnutie a tak mozme davat parkety co vy na to?a budeme mat zapnute kurenie pocas doby schnutia poterov najneskor do zaciatku novembra by sme cheli byvat
Odpovedať
Sandrea, my sme zacali stavat v marci 2008 a stahovanie dufam vianoce 2009. No s tymi potermi, neviem ci je pravda, ale my ich ideme robit o dva tyzdne a hned potom davame dlazbu. Dlazba sa moze davat na poter po 7 dnoch, ale parkety nie /lebo by sa poskrucali/. My budeme davat tu dlazbu asi tak po mesiaci /dufam ze to bude taky akurat casovy odstup. S tym premrznutim stavby suhlasim s greghousom, v dnesnej dobe cakat roky ...., pri stupajucich cenach materialov /a tie tusim stupaju zo dna na den/ A druha vec mam znamych ktory stavali niekolko rokov a steny im aj tak praskaju....
Odpovedať
myslím, že v názoroch sa zhodujeme všetci - za rok a pol sa dá nasťahovať, keď sa všetko robí postupne, potery sa v podstate robia ako posledná časť pred samotným maľovaním stien, takže po poteroch "už len" podlahy, aby sa dalo zariaďovať. A pri podlahovom kúrení je to iné - potery vyschnú oveľa rýchlejšie, ale to my nedávame... fleuerette - to čakanie dúfam platí len pre parkety, dlažba asi čosi menej kattulka - časový plán máme rovnaký, omietky budeme robiť určite až na jar, dovtedy nás čaká ešte koooopec roboty. A o tých vlhkomeroch som ešte nepočula, dlažby a obklady bude robiť brat - on určite nič také nemá, ale skúsime zohnať na tú chvíľu.
Odpovedať
sandrea skús sa informovať vo firme, čo robí plávajúce podlahy, či už laminátové alebo drevené... u našich boli asi trikrát merať a začali až keď bola vlhkosť dostatočne nízka, ale neviem aká... :-|
Odpovedať
oukey, díky za radu, dúfam, že nám to potom prídu zmerať, aj keď si budeme podlahy pokladať samy. Ale to sa vyrieši, toho sa nebojím. :)
Odpovedať
to stymi potermi je blbost |-| ziadne mesiace ;-) suhlasim so zojicou..tiez poznam dom , ktory nechali stat cez zimu a aj tak maju popraskane steny..my sme sa stahovali po 4 mesiacoch a v pohode :-) a teraz to tiez chceme stihnut bez "prezimovania"
Odpovedať
lesnavila a mate podlahove kurenie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme začali tento týžden kopať základy, do zimy chceme stihnuť hrubu stavbu komplet, aby sa dalo v zime robiť vo vnútri a do leta dokončiť. Ale kedy sa budeme sťahovať, to ešte nevieme. Možno už v lete a možno to necháme až na zimu.
Odpovedať
dominika11 tak to budete mať dosť nahustený program do zimy :), ale dá sa, jasné. My ideme zajtra pre krov, o dva týždne nám ho majú prísť spraviť, tak sa modlíme, aby bolo počasie. Aj tak sa mi zdá dosť neskoro teraz začať... z čoho idete robiť múry? svojpomocne? a v ktorom kraji (kvôli počasiu, aká býva zima)?
Odpovedať
no my sme začali tento týždeň s elektrinou, staviame malí bungalov a chceli by sme sa dio vianoc 2008 nasťahovať, ale či to stihneme je vo hviezdach :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zacali v jari 2007, chceme sa stahovat na konci oktobra 2008. Potery sadrove sme liali pred cca mesiacom, a kurenim bude finska pec, ktora je v priebehu stavania. Momentalne zaciname zateplovat strop, kedze mame vsetko otvorene a vykurovane az po strop a dufame, ze to stihame. Vystahuvavame sa z prenajmu domu, a zima je tu velmi draha, a tak chceme byt vo svojom cim skor.
Odpovedať
My sme zacali v jari toho roku a momentalne mame hotovu hrubu stavbu len tak tak...este musime urobit stity na streche, dotiahnut vodu a elektriku, okna a este vela, vela veci :-N...nikam sa vsak neponahlame, vsetko ma svoj cas 8-) takze predpoklad na stahovanie je September 2009 a kolaudaciu si asi netrufnem odhadnut :-D
Odpovedať
sandrea: ked sa chce, všetko sa dá ;-) nám idú robiť krov nabudúci týžden. Je to nitrianskom kraji, nerobíme svojpomocne, neni času.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
ahojte tak mi to ešte túto zimu chceme dať pod strechu a potom sa piplať v nútry, ale len niejaké neodmontovatelné veci, lebo okná plánujeme až na jar dávať, tiež by som sa už budúcu zimu sťahovala ale uvidím ako nám to pôjde robíme svojpomocne a ščasti firma :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zacali v marci 2008, mysleli sme si, ze sa nastahujeme tuto jesen, ale, zial, bude z toho az jar buduceho roka. Hruba stavba "vymrzla", no nemame este vsetko dorobene, potery momentalne schnu, podlaha sa bude klast az po podbiti podkrovia, takze malo by to byt preschnute.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. my sme zacali v auguste 08 a cez vikend 12.9. 09 sa stahujeme. hruba stavba bola hotova v decembri a strecha v januari. od marca mame spravene vnutorne omietky a stavba ma od cca aprila otvorene okna, teda je "slusne" vetrana. potery sa robili niekedy v maji. podla mna, ak si to dobre zorganizujete pokojne sa do roka mozete nastahovat ;-) . samozrejme, toto nebolo svojpomocne. PS. aj ked odkedy sme riesili vnutro bola som denne aj 3 x na stavbe....
Odpovedať
vau, Daniela, tak to je už tento víkend... všetko už mate hotove? Držím palce pri sťahovaní
Odpovedať
Profilova fotka
fra ďakujem :- ) dnes sme dostali lekciu nastavenia kotla a už máme aj teplú vodu a vykurujeme :-) je to super pocit. čakáme len na dvere, tie by mali byť hotové o ca 2 týždne a manžel už nechcel čakať ;-) ale linka je plne funkčná a čiastočne už aj presťahované kuch. náradie :- ) tento týždeň tam chceme preniesť oblečenie a kvety a v sobotu sťahovák "ťažšie veci" posteľ je vo výrobe a tak si asi niekoľko týžďňov počkáme. našťastie spať máme na čom. inak, pošlem ti IP, mala by som jednu otázku ;-) dík
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme zacali stavat 8.5 2009 a tak za tyzden sa stahujeme. Lea
Odpovedať
ahoj lea laurová staviate ten istý bungalov ako my len nám sa to zdalo byť malé tak sme niečo zmenšili, môžem vedieť koľko vás vyšiel?
Odpovedať
my sme začali 10. 5. 2008, hrubú stavbu sme mali zavretú už na zimu, priečky na jar, potery v júli, voda a elektrika hotové, teraz sme začali s omietkami tak uvidíme. Plánujeme stráviť v domčeku tohtoročné vianoce, ale všetko je vo hviezdach...staviame svojpomocne, takže ide to pomaličky-pomaly.
Odpovedať
tak my sme zacali v 26.8. 2008 a stahovanie je velky otaznik. sice hruba stavba uz stala v decembri, strecha januar09 a potom sa to zacalo vliect. uz mame okna, elektriku, vodu, sadrokartony, podlahovka je zaliata a tento tyzden by mali dorobit omietky. este chyba kotolna ktora bude je planovana na oktober a mozeme zacat klast podlahy, kupelne ... a to bude na dlho - minaju sa peniaze a treba este pozhanat aj dobrych odbornikov a hlavne dat dokopy navrhy - co bude pri nasom vytazenom zivotnom programe a mojej nerozhodnosti problem. ale snad buduce leto si uz budeme vychutnavat terasu s vyhladom v plnom prude. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre skaredekacatko: my sme si dom o niekolko metrov este zvacsili. Stavali sme z Ytongu, mame uz aj zateplene 10 cm polystyrenom + fasada, atd. Dom nas komplet uz aj s kuchynou + parkety + krb s prieduchmy + dlazba + okna Incon, komplet kupelna zariadena, stoji cca 2500000,-skk. Nemame v tom jedine interierove dvere. Lea
Odpovedať
pre lea laurova my staviama s porobetónu a plánujeme hrubú stavbu dokončiť do zimi a potom uvidíme my si väčšina veci robíme svojpomocne, akurát teraz na deku a krov sme si zohnali ľudí :-)
Odpovedať
lea čo ste zväčšovali? my kuchyňu detské a počítačovú detské o meter a kuchyňu o meter a pol :-) zatial sme zaplatili za hrubú stavbu okolo 850000 sk
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?