Kde sa stala chyba?

Zdravim strechaci, vytvaram tuto diskusiu, nenasla som podobnu, aby som zistila, ci som len ja ta, ktora nieje spokojna s byvanim, ktore som mala vysnivane. Alebo, jednoducho..."Kde sa stala chyba?" Cela stavba domu prebiehala v pohode, aj ked sme mnohe preplatili, lebo nam stavala firma, boli sme s nimi spokojni a velmi sme to neriesili (teraz by to bolo uz ine, skusenost). Ale ide o ine, moja nespokojnost je v tom, ze aj ked sme sa snazili nesetrit na materialoch, s vysledkom niesom spokojna. Zateplovali sme 15 sivym a teplota v dome, 20C. Malo - vela? Podla mna malo, krasne svieti slniecko, byvame pri Ba. Krb, ktory som odmietala, nam robi teraz kazdy vecer atmosferu (je super a stal sa zo mna pyroman). B-) Ale co ma najviac vytaca, je ze mame nove spotrebice a uz nam 3 odisli a vcera rekuperacia. Mame smolu? Zmudreli sme pocas vystavby, mnohe by sme riesili inak, ale... Najde sa niekto, kto tiez nieje s niecim spokojni... Nechcem vytvarat nejaku negativnu energiu na MS, ale aj ked som registrovana dnes, ako citatel na MS som uz velmi dlho.
Odpovedať
No ja mám známu, ktorá stavala pred 3 rokmi , oni stavali svojpomocne, ale na vela veci mali smolu - škridly reklamovali, okná reklamovali, ked už bývali, 2 krat im preskla rura v stene, teraz najnovšie sa im pokazil kotol,lebo sa im tam dostala voda cez komin,tak mi bolo povedané...no dufam, že naozaj nie všetky domy budu taketo, lebo potom ma aj prejde chuť stavať :-|
Odpovedať
@cernula s domom je stale roboty s tym clovek musi ratat.. ci si postavis novy alebo opravujes stary.. s tym druhym este viac.. a pri dnesnej kvalite veci je to este horsie.... setri sa vsade na materialoch, robia sa materialy ktore vydrzia len urcity bud cas alebo urcity pocet pouziti... atd.. je to komplexnejsi problem..ale urcite by som to nevidel tak cierno.. treba sa tesit z veci co mate.. a brat to pozitivnejsie.. kazdy kto tu je a stavia/preraba/zariaduje ma/mal s niecim problem ktory sa v tom momente javil ako najvaksi na svete.. staci si precitat ci uz forum alebo fotoblogy a tych "stazovacich" prispevkov je dost.. a ako sa hovori problemy su na to aby sa riesili.. cize hlavu hore zajtra je tiez den a slnko zas vyjde.. k tomu ze mate 20stupnov na BA je to fakt malo..ale to nie je len o stenach zateplenych ale aj o zatepleni strechy/podlahy, o presklenych plochach, o vnutornych ziskoch a o dalsich milion veciach.. ale to ti vysvetli @pivec on je odbornik na nekurenie v septembry pri BA.. jaj uz je oktober;) (pivec ironia..)
Odpovedať
@bodka4 pivec ma iba biely 15cm eps a stale nekuri. Ten kto uz musi pri BA kurit, ten postavil zly dom. Nie je dovod na kurenie. Dnes svietilo krasne slniecko a my mame vo vnutri 24.5C. Ja som spokojny ... (bez ironie) @cernula Zateplenie nie je iba o izolacii murov. Napisala si sice vela textu, ale technicke informacie absolutne ziadne. Urob si fotoalbum, pozrieme co ste postavili. A taktiez treba zvazit, ci je uz dom suchy. Lebo vlhky dom neizoluje. Mozno by som otazku kurenia a spotreby riesil az o rok ...
Odpovedať
Dnes uz bolo 21,5 ;-) Penove sklo, zaklad, strecha 44 vata @pivec
Odpovedať
Profilova fotka
@cernula ako to spravne chapem, nepaci sa ti, ze mas doma zimsie. To moze ale suvisiet z vela vecami. Napriklad aj s vetranim. Ak ta rekuperacia bezi naplno, moze to zavazit. Ale ako sa tu spomina, prvy rok by som nerobil vazne zavery. V energetickom certifikate mas orientacnu hodnotu kolko by mal dom rocne spotrebovat na kurenie. Ak sa to bude vyrazne lisit od reality, potom by som sa nad tym zamyslal a hladal priciny. Co sa tyka spotrebicov, vitaj v klube :). U nas dnes rano von -1,2C, brrr. Dnu sa teplota pohybuje od 21C rano po 25C vecer podla toho ako svieti slniecko. Manzelka je samozrejme teplomilna ako takmer kazda zena. Ale ma prekvapila, ked minule rano pri 21C otvorila okno :)
Odpovedať
@majkoj mozno to ma suvis s cerstvou stavbou, rekuperaciu som este len chcela spustit, bezala len niekedy. Nic extra. My sme dost otuzili, teraz mame 21 a je nam dost teplo 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec to máš super teplotu, ako dlho už bývaš, akú si mal teplotu v dome v lete? ked boli tie najvyššie teploty
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec Celkom by ma zaujimalo, kolko si mal stupnov v dome v lete, lebo na toto obdobie sa mi zda 24 stupnov akosi vela. Mozno si to spominal v nejakej inej diskusii... A este sa spytam, kolko m2 ma vas dom a kolki v nom byvate?
Odpovedať
@lucinka33 @mom3 V lete maximum vystupalo na 28C v ten najhorsi den. Inak to stupalo pomaly, z tych 25C na 28C sa to zdvihlo az po niekolkych dnoch ... Mame 140m2 na dvoch podlaziach. Na prizemi je dnes 23C, na poschodi uz len 21C, ale tam sa ani nezdrzujeme, takze vnutorne zisky su tam male. Aj malo okien je na poschodi. Inak byvame styria, 2+2deti.
Odpovedať
inak toto je fakt zaujimave.mame tu novu stvrt mame tu montovane domy tehlove a neviem ake rozne zateplenia a niektore sedym zateplene niektore vlnou a niekdo bielym polys.a nikdo nema v tejto zime viac ako 23 C.jedine vtedy 23,5 ak pekne svieti slniecko a to povadsine vsetci mame otocene domy na juh .
Odpovedať
@cernula Dobrý den. Základní chyba je v tom, že jste postavili dům. :-D :-D :-D :-D :-D Postavili jste dům a měli jste nějaké očekávání. :-) :-) :-) :-) :-) :-) Očekávání se nedostavila. :-p :-p :-p :-p :-p Očekávání se třeba ( :-S ) dostaví, až barák vyschne. :-) :-) :-) :-) :-) :-) Nebo se nedostaví a platí první věta. :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?