Kde kupim 28.6mm rury?

Kde na SK predavaju rury okruhle z priemerom 28.6mm a dlhe 1 meter? Na tejto stranke som nasiel presne take ake chcem aj za dobru cenu ale je to v Anglicku,to by ma postovne stalo viacej ako tie rury. https://www.metalmaniauk.com/steel/tu... Daju sa take rury kupit na Slovensku?
Odpovedať
@racknoob rury kupis vo ferrone, ravene alebo niekde inde kde predavaju hutne polotovary. Ale potrebujes 1 a 1/8´ co je celkom bezny vodarensky sortiment. A standardne su rury 6 metrove, na zakazku ti ich narezu na kratsie https://www.raven.sk/ponuka/hutnicky-...
Odpovedať
Ten link co si mi dala,tam nemaju 28.6mm ,maju len 26.9mm a 30mm.Ja som pozeral Feronu a tam maju 26.9mm,28mm a 30mm.Niesu tie 28mm v skutocnosti 28.6? Neni to to iste?
Odpovedať
@racknoob najprv si ujasni ci hladas vnutorny alebo vonkajsi priemer. Bezne vodarenske sa kupuju podla vnutorneho priemeru (svetlost) bud v milimetroch ale pri vodarenskych rurach su bezne pouzivane colove miery a hrubky steny. Vonkajsi priemer je v pripade rur len informativny rozmer.
Odpovedať
@zita19 Pozor, vodárske miery v palcoch či cóloch sú vnútorné priemery http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... 3/4" rúra má 26,9 vonkajší priemer, cólová 33,7 mm. @racknoob 28,6 bude na čo dobrá? Ak môžem... Ešte ma napadlo kúpiť 29-nu a na sústruhu tie 4 desatinky stiahnuť...
Odpovedať
@dedo758 a co pisem? "Bezne vodarenske sa kupuju podla vnutorneho priemeru (svetlost) bud v milimetroch ale pri vodarenskych rurach su bezne pouzivane colove miery " Tie vodarenske tam mam 2x ;-) Jo a uz ta vidim ako na sustruhu stahujes 0,2 mm zo steny metrovej rurky, hlavne po celej dlzke ;-) Este tak konce by sli
Odpovedať
Ferona aj Raven udavaju vonkajsi priemer,ale ajtak si cenim ze ste ma varovaly pred tym ze niekde davaju vnutorny priemer,to by som necakal,dobre vediet. Co to znamena "colova"? Nasiel som tuto stranku https://m.oceloverury.sk/zelpo/vyrobk... a je tam tabulka a niak mi to nesedi.Maju tam napriklad velkost "3/4",niake "DN" je tam 20 a vonkajsi priemer je 26.9mm.To nedava logiku lebo jeden inch je 25.4mm tak potom tri-stvrte palca je 19.05mm a nie 26.9.Je to chyba alebo neviem nieco dolezite a nerozumiem tomu?
Odpovedať
@zita19 Joooj. Kým som ja na tablete dopísal príspevok, uż si tam mala aj druhý :-D A s tým sústruhom to myslím vážne. Doma dám na malom 300 mm sústruhu aj 0,1 mm po celej dĺžke. Ale len guľatinu, rúra sa už ohýba. Ale s lunetou na veľkom sústruhu to šikovný strojár dá... :-)
Odpovedať
@racknoob Pozri ešte raz môj odkaz a mohol by si pochopiť. 3/4" je DN 20 (zaokrúhlených 19,06)...
Odpovedať
@racknoob napis na co to potrebujes, mozno sa nejak dopatrame k nejakemu pre teba priaznivemu vysledku A 3/4 colka rura je na 3/4 zavit (vodarensky), kde 3/4´ je jeho stredny priemer. Nerozumies? Neries, je to zlozite. Aj mne to chvilu trvalo kym som sa z toho vysomarila, ale nakoniec som z tej pisomky mala 2 :-D Ver nam, s @dedo758 -m sa tej spravnej rury dopatrame ;-)
Odpovedať
Stale to nevychadza,ak 3/4 DN 20 ma vnutorny priemer 19,06mm a oni tam udavaju nominalny vonkajsi priemer 26,9mm,to by ta rura musela mat hrubku steny 3,92mm.Oni tam maju 4 druhy rur z roznymi hrubkami stien,od 2,35mm pre najlahsie,az po 3,35mm pre najtazsie. Ak ich najhrubsia najtazsia rura ma steny hrube 3,35mm tak potom 3,35 x 2 = 6,7 a 6,7 plus 19,06 je 25.76mm a nie 26,9mm,je to rozdiel 1,14mm.Pre tie tensie lahsie rury je rozdiel este vacsi.
Odpovedať
@zita19 Ja rozumiem co sa snazis povedat,je to vnutorny priemer a nie vonkajsi.Ja si chcem postavit nabytok z toho.
Odpovedať
@racknoob Nie. 26,9 vonkajších berieš ako 3/4 palcovú rúru. Odrátaš hrúbky stien a máš vnútorný priemer, ktorý môže byť rôzny...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@racknoob nominal je deklarovany rozmer Po pravde nikdy, ale naozaj nikdy ho rura nebude mat. Kazdy vyrobca ide na dolnu toleranciu od nominalu (matne netusim aka je pre tuto konkretnu ruru, to by bolo treba precitat normu) lebo ak usetri na kazdom metri rury 2 desatiny hrubky steny, tak pri tych kilometroch co vyrobi su to desattisice ton ocele rocne. Pre ruru je dolezita svetlost (vnutorny priemer) kvoli prietokom a hrubka steny (ta by mala byt taka aby udrzala tlaky na ake je rura dimenzovana). Vonkajsi priemer tak nejak vyjde. Je pre teba dolezitejsi vonkasi priemer alebo vnutorny? Je pre teba dolezita hrubka steny? Na co to potrebujes? Musis ratat aj s pevnostou tej rury?
Odpovedať
@racknoob joj, tak to kup akukolvek vodarensku trubku co maju v kazdom druhom zeleziarstve alebo v OBI. Na nabytok ti bohate postaci 3/4 colka, ked uz chces z toho robit kniznicu na 1000 zvazkov, tak 1a1/2 a nespekuluj o vonkajsich a vnutornach rozmeroch rury. Ak chces robit ten industrial style, tak nakup aj fitingy (kolienka. T-kusy) k danej rure, ale zas potrebujes rezat zavity. Zvarat to asi nebudes. Ci?
Odpovedať
@zita19 Zvarat nebudem,pre mna je dolezity vonkajsi priemer,potrebujem 28,6mm presne.
Odpovedať
@racknoob omg. Ak to chces presne tak kup plne zelezo :-D a daj zamocnikom do dobrej dielne. Alebo objednaj cez amazon. Je to pravdepodobne podla UK normy 1 1/8 inch co ale tiez nemusi byt tebou pozadovanych 28.6. Lebo podla prepoctu to je 28,575 mm a predlokladam, ze aj v ich norme maju nejaku odchylku.
Odpovedať
@racknoob Tých 28,6 musí byť po celej dĺžke? Furt nemám o tom nábytku predstavu...
Odpovedať
@racknoob nechapem preco trvas na tom vonkajsom priemere? Uz si nakupil mufne a teraz potrebujes napasovat ruru? Ale aj to sa da vyriesit, ak ma koleno o nejaku tu desatinku mensiu dieru, tak ho zohrejes a ruru zastrcis. Ked je rura moc tenka, tak to zaletujes alebo pouzijes lepidlo. Na taky nabytok to naozaj staci. Zohriat sa da aj na plynaku v kuchyni, ale zas lepsia je aspon priemerne vybavena dielnicka Na ceskych weboch najdes taky nabytok aj hotovy, a ked som kukala detaily, tak pouzivaju uplne najobycajnejsie vodarske rurky. Niektori dokonca plastove =-) Pochybujem, ze to chodia kupovat niekde do GB. Ked nieco vyrabam, idem do najdostupnejsieho materialu. A teda ja by som nabehla do nejakého zeleziarstva a nakupila. Pripadne do velkoskladu ak by som tych rur potrebovala kilometre
Odpovedať
zita19 Dakujem za tip,ja mam uz kupene take suciastky co presne pasuju len na 28,6mm a nejdu len na konce takze to cele musi byt presny priemer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?