Kamera do auta

Máme taký problém, že v poslednej dobe nám niekto poškodzuje v noci auto. Stojí zaparkované pred bytovkou. Ide o škrabance dosť výrazné a dnes úplne ohnutá ŠPZ. Večer je auto ok a ráno si nájdeme takýto "pozdrav" . Deje sa to len na našom aute. Máme podozrenie, že to robí náš sused. Máme dve malé deti ktoré sú často choré a plačú. Veď to poznáte a viac krát sa vyjadril že mu to vadí. Ale čo mám robiť. Snažím sa a robím aj nemožné len aby bol u nás kľud ale to sa pri deťoch nedá. Napadlo nás teda, že by sme kúpili kameru, ktorá by z nášho okna(bývame na 1.poschodí) auto celú noc natáčala a tým by sme usvedčili aj páchateľa. Oprava laku na aute stojí nemalé peniaze. Viete mi poradiť prosím? Ďakujem
Odpovedať
1
2
Nemozes len tak, zo svojho okna monitorovat a natacat ako sukromna osoba okolie a cudzich ludi ;-) Bolo by to protizakonne
Odpovedať
@salome51 takze nie kamera do auta ale na balkon, kup daco od hikvision http://www.hikvision.sk/produkty.html min full hd radsej viac, sputajbsa podla toho ako si daleko ci treba daku zazumovanu aky si lepsie rozoznala cloveka. Druha vec je ze snimat ulicu a parkovisko podla zakona nemozes tak si ju asi radsej nejako zamaskuj ale neviem ako ho budes potom konfrontovat, asi len pomsta..
Odpovedať
@salome51 na webe je vela pravnych analyz k tomuto. Nie je to take jednoduche, nemozte si snimat cokolvek a kdekolvek, nelegalne ziskany zaznam vam ako dokaz zrejme neprijmu. Celkom pekne je to rozpisane napr. tu http://feminity.zoznam.sk/c/894975/ad... alebo aj tu http://www.najpravo.sk/clanky/pouziva.... Idealne prestudovat konkretne paragrafy v zakonoch uvedenych v 2. clanku.
Odpovedať
@sysell nepotrebujem aby nám škodu zaplatil, len chcem aby vedel že vieme že je to on a aby s tým prestal. Nám auto stojí presbe pod oknom, máme vlastné súkromné parkovacie miesto. Monitorovala by som len auto, nie celú ulicu.
Odpovedať
@kikuleenka nechceme to použiť ako dôkaz na polícii, len jeho konfrontovať. Aby s tým prestal, aby vedel že o ňom vieme
Odpovedať
@salome51 urcite by som to vyskusala, pripadne snimat kamerou z auta, ukazat mu to a pohozit mu, ze ak sa to bude opakovat, podate trestne oznamenie. Podla mna to zaberie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nech si muzik na neho pociha a vysvetli mu to ruckou z krompaca ... to zaberie urcite a lacnejsie ako kamera
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Máš pravdu a nemáš pravdu. Mne pred rokom niekto na mojich troch autách zaparkovaných pred domom rozrezal všetky oneumatiky a tento rok v taký istý čas zase na všetkých troch autách rozbil čekné sklá. Obidva prípady rieši polícia, ako poškodzovanie cudzej veci a škodu vysokého rozsahu. Policajti z kriminálky sa ma pýtali, či ja alebo niekto so susedou nemáme namontované kamery, tak som povedal že nie a aj keby sme mali, tak by monitorovanie verejného priestranstva bolo protizákonné. Policajt mi povedal, že áno, v podstate by bol oprotizákonné, ale v konečnom efekte záleží len na vyšetrovatelovi a následne prokurátorovi, či aj takýto kamerový záznam, alebo fotografie povolí použiť ako dôkazový materiál. A zároveň povedal, že z jeho skúsenosti vo väčšine prípadov sa tieto dôkazy uznávajú. Už som si zaobstaral kamerový systém a čaká na inštaláciu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 A ešte niečo - autokamera je úplne bez problému, ako dôkazový materiál. :-)
Odpovedať
@kikuleenka no vď o toto nam ide. Len mu pohroziť. Viem, že by to ako dôkaz na polícii neuspelo.
Odpovedať
@jamk1 prosím ťa a ibjednsl si si kameru do auta? Potrebujm aby bolo snímané celé auto zo vštkých strán.
Odpovedať
Profilova fotka
@salome51 Nie, ja som si objednal kamerový systém na dom. Ale ak by si chcela kontakt na seriózneho predajcu, čo ponúka dobrý kamerový systém, poradím ochotne do súkromnej správy. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@salome51 prosim ta vies si dat do googla kamera do auta ako vyzera a na co je? Asi ano tak vidis ze neexistuje kamera DO auta co snima auto z vonku. Potrebujes teda nezpecnoatnu kameru na balkon, comu nerozumies
Odpovedať
@sysell rozumiem všetkému. Slušne som sa jamk1 len spýtala. Keďže mu poškodili aj čelné sklá tak by mu pomohla aj kamera z auta a na ostatné ako prepichnuté pneumatiky si zaobstaral bezpecnostnú kameru. Netreba sa hneď rozčuľovať
Odpovedať
@jamk1 ak to nie je problém, porisím do IP kontakt. Ďakujem
Odpovedať
@salome51 aky mas rozpocet, je zbytocne kupovat,aj do auta aj von. On ma von pisal som ti ze kup digitalnu aspon full hd dobra znacka je napr. hikvision. @jamk1 hod sem co mas zas kamery
Odpovedať
@sysell rozpočet 200 € +/-
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell 4x 2Mp full HD kamery, nahrávacie zariadenie s 500GB HD, v prípade narušenia sledovaného priestoru SMS správa na mobil + zaslanie fotky + možnosť sledovania na smartfóne kdekoľvek. :-)
Odpovedať
@salome51 hmm tolko stojo lepsia kamera do auta, vonkajsia kamera s rekorderom a hdd pocitaj aspon 300, iba ak si pouzila pc co mas doma, vtedy by ti stacila len kamera. Za 200 kupis nekvalitnejsie zastarale ale, ak bude kamera od auta par metrov asi sa bude dat,rozoznat ci ke to sused najmabak bude vidno ze vysiel z vchodu a pod.. Edit @jamk1 to je analog? Co to stalo? Ako vyzera obraz si skusal?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Ešte som to neskúšal. dúfam že sa k tomu dostanem cez víkend. Podľa vyjadrenia predajcu, kamery majú veľmi dobré infra prisvietenie a aj v zlých svetelných podmienkach v noci dobré zobrazenie do 30m. Až to namontujem a vyskúšam, podám správu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Toto je popis kamerového systému. Wi-Fi bezpečnostný 4 kamerový systém. 4ks farebné IR CCD kamery s rozlíšením: 2MP + NVR zariadenie s myškou. Videovýstup z NVR pre nastavenie, ovládanie a sledovanie obrazu z kamier: VGA pre pripojenie klasického monitora alebo HDMI pre pripojenie TV vo FULL HD kvalite - max. rozlíšenie 1920 x 1080. Digitálna technológia záznamu: H.264, rozlíšenie záznamu: 960H (1280x960). OSD menu aj v maďarskom jazyku, SK, CZ - NIE ! Všetko potrebné v jednom balení pre vlastnú montáž pre dom, obchod, kanceláriu, chalupu, dielňu pod. Balenie obsahuje: NVR zariadenie (bez HDD), myšku, 4x vonkajšie farebné WI-Fi kamery: pevný objektív 4mm (75 ° uhol záberu), hliníkové telo + 2 veľké infra Led pre nočné videnie, pohybový senzor, vysoké rozlíšenie: 2MP (1280 x 960 / stream: 15fps, 4: 3), min. osvetlenie pre farebné denné snímanie: 0,1 Lux, pre nočné ČB snímanie: 0,01 Lux. Automatické prepínanie medzi denným a nočným videním. 12V / 2A napájací adaptér pre NVR + 12V / 2A napájací adaptér ku každej kamere. NVR je možné pripojiť k internetu a sledovať monitorovaný priestor kdekoľvek na svete cez PC alebo mobilný telefón. NVR má 2x Wi-Fi antény pre kvalitnejší príjem signálu z kamier. Pri slabom alebo žiadnom Wi-Fi signále medzi NVR a kamerami je možné pripojiť NVR k routeru a využiť vlastnú Wi-Fi sieť. 1x USB pre pripojenie myšky, RJ-45 pre pripojenie NVR k internetu (napr. Automatická aktualizácia systému) alebo k routeru. Nahrávanie obrazu zo všetkých 4 kamier alebo len z vybraných, možnosť nastaviť nahrávanie na nepretržitý režim alebo len počas pohybu v priestore alebo časovo ohraničený, možnosť nastaviť automatické mazanie záznamu od najstarších záznamov. Pre každú kameru zvlášť nastavenie jas, kontrast, sýtosť farieb + ďalšie funkcie.
Odpovedať
Nejak mi nejde do hlavy preco to oznacuju ako FullHD ked to ma len 2Mp kamery a zaznam je 1280x960 ? Co je tam teda FullHD ?
Odpovedať
Najlepšie sa proti takýmto vandolom obrániš autokamerou :) Zvnútra pekne vidno keď máš dobrú kameru aj do tváre a je to úplne legálne čo teda klasická kamera na dome nemusí byť ako to tu už rozoberali. My sme mali podobný problém (viac krát sa nám stalo že na parkovisku o nás oprela auto susedka ktorá vôbec nemala dostať vodičák a samozrjeme sa k tomu nikdy nepriznala ) a autokamera pomohla so záznamom odhaliť vinníka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mathew112 Všetko treba brať s rezervou a hlavne čítať medzi riadkami.Nikde nie je napísané, že kamery poskytujú obraz vo FULL HD kvalite. Tam sa len píše, že ... VGA pre pripojenie klasického monitora alebo HDMI pre pripojenie TV vo FULL HD kvalite - max. rozlíšenie 1920 x 1080 Takže nie ZOBRAZENIE, ale PRIPOJENIE. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlasticka15 Problém s autokamerou je však ten, že sníma obraz iba v jednom smere. Načo Ti je autokamera, ktorá sníma napríklad v smere jazdy cez čelné sklo a niekto príde k auto od zadu a prepichne Ti pneumatiky. Alebo si ju nastavíš tak, že Ti bude snímať cez spolujazdcove okkno, ale ostatné miesta nemáš v zornom uhla kamery. Vždy budeš mať tri strany nechránené. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@vlasticka15 len ako je to s autokamerou? Nevypne sa po nejakej dobe sama? Nie je to nejako prepojene s tym, ci je auto nastartovane alebo nie? Pretoze v takom pripade by to moc zmysel nemalo. Ale je to podla mna vhodnejsi sposob ako natacat z balkona alebo nieco take. :-)
Odpovedať
Asi to zalezi od toho ako to je vymyslene, mozu byt aj kamery, ktore sa iba dobijaju a potom vydrzia fungovat aj ked nie je auto nastartovane alebo tak nejako. Bolo by to asi rozumnejsie lebo tiez neviem ci si mozes len tak niekoho natacat z okna alebo balkona. Ja by som ale dala prednost tomu, ze sa jeden den alebo teda vecer obetujete a budete nanho cakat a ked pride tak vtedy ho natocite alebo nafotite a pojdete si to s nim vyriesit a ak by sa chcel vyhovarat tak mu ukazete, ze mate dokaz a musel by s tym prestat
Odpovedať
@kikuleenka nic v zlom, ale srat na prava pachatela. uz len identifikacia pachatela znamena, ze sa mu mozem tiez pmstit, a aj sam seba natocit a ved to bude nelegalny zaznam, lebo som si nedal povolenie :D a sam seba predsa nemozem usvedcit, nemozem svedcit sam proti sebe, mam pravo to nerobit :D @wolodymyr co krompac, 16mm roxor ma svoje caro :D @majki555 protizakone je v prvom rade PACHAT umyselnu MAJETKOVU UJMU inym osobam!!! ved ma pravo robit blbiny, ale ma aj povinnost znasat trest, ak ho chytia. su krajiny, kde by sekali ruky. ale u nas sa sekaju ruky obetiam.
Odpovedať
Profilova fotka
No mňa by v takomto prípade tiež nezaujímalo či ho môžem alebo nemôžem natáčať. Možno keby ste mu iba tak oznámili, že máte niečo takéto v pláne tak by s tým prestal. Alebo neprestal ale mali by ste proti nemu dôkaz. To treba riešiť lebo sa to môže zhoršovať a potom si už môžete nájsť aj prepichnuté gumy a podobne
Odpovedať
Len aby ste sa s tym snimanim verejneho priestranstva so zaznamom nedostali do este vacsieho pruseru ako poskrabane auto. Ak je sused taka svina ako sa z tvojho popisu zda, moze vam v ramci svojej pomstychtivosti narobit problemy. Ak sa dozvie, ze mate zaznamy z verejneho priestranstva a kamerovy system nerigistrovany na urade pre ochranu osobnych udajov, tak vam to moze celkom slusne osladit. A vy s tym nenarobite nic, len zacvakate pokutu, ktora moze byt celkom "stavnata". A aj ked by bol v tomto smere nevzdelany, tak ani vas zaznam s nim nic nespravi. Najde si iny sposob ako vam dat vyzrat, to ze mu vase deti "narusaju klud".
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?