Jed na mravce okolo základov

Dobrý deň Poradíte mi nejaký ekologický jed na mravce okolo základov, aby mi neliezli do polystyrénu na stenách?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ekologicky a jed???
Odpovedať
@jankazb Napríklad vápno, ale to časom prestane účinkovať. Alebo antikoncepciu, ale poznám len pre ľudí..
Odpovedať
Profilova fotka
Obcas poliat? Vodu neznasaju,odidu.
Odpovedať
@jankazb chudak nejaka kobra so svojim neekologickym jedom v papuli...
Odpovedať
Profilova fotka
Zabi bobra - zachrániš strom... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mne radit nemusis :-D
Odpovedať
@jamk1 Zabi bobra dostane ťa kobra
Odpovedať
Jed ti nepomoze.Par ich vyhubis,ostatne nasledne pridu. V obchodoch dostat pripravky,ktore zabranuju rozmnozovaniu mravcov,tie su ucinnejsie. Ale rataj s tym, ze mravcov na pozemku sa nikdy nezbavis uplne.Je to celozivotny boj!
Odpovedať
@clovek100 vraj na mravce pomáha kriedový prášok. Prípadne skús prírodné repelenty ako levandula, mäta. Do postrekovača vodu s pár kvapkami a postriekať. toľko k ekológii. Potom už len chémia, čo by som veľmi neradila. :-p Čo Ti vlastne spravia s tým polystyrénom? Hádam ho nežerú ako termiti drevo?
Odpovedať
@majki555 Ďakujem, takže antikoncepcia je zbraň hromadného ničenia mravcov? Nespôsobí to zdravotné problémy deťom, ktoré sa mi hrajú okolo domu?
Odpovedať
@jabadaba Mám okolo domu vysadiť levaduľu a mätu? Keď sa mravce nasťahujú pod izoláciu, nalezú do strechy a potom do domu. Tebe mravce v kuchyni nevadia? Krieda obsahuje vápno, ale myslím že hasené vápo alebo hydrát budú účinnejšie = žieravejšie. Veci ako kávová sedlina alebo krieda si myslím že nepomáhajú.
Odpovedať
@clovek100 Pokial nebudu jest tie mravce,tak urcite nie :-D Prasok treba sypat systematicky na vhodne miesta,napr.do jam,menenj dostupnych cesticiek a pod.,nie plosne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majki555 Kde hradbnem, tam sú mravce. Ktorý kameň zdvihnem, tam sú mravce. Nepoužívam chémiu, mravcom sa u mňa páči.
Odpovedať
@clovek100 kľudne môžeš aj nasadiť, ale ja som mala na mysli postrek ich cestičiek levandulovým či mätovým éterickým olejčekom, rozriedeným vo vode. Nuž, zatiaľ v kuchyni mavce nemám, sme v byte. Potom to príde, až postavíme - ilúzie si nerobím. Beriem to ale ako prirodzenú súčasť života v prírode. ;-) Také mravce sú eko pesticídy v záhrade. 8-) Ak vieš anglicky, tu je link na článok - 7 eko spôsobov ak osa zbaviť mravcov. Je tam zmienený aj ten éterický olej čo píšem. https://www.mommypotamus.com/7-ways-g...
Odpovedať
@jabadaba Kde zoženiem repelenty na báze levandule a mäty?
Odpovedať
@jankazb Koľko vody treba aby som mravce vytopil? Je bezpečné liať vodu k základom?
Odpovedať
@jabadaba Na škodcoch nie je nič prirodzené, treba ich likvidovať alebo inak potláčať. Kosím trávnik, ale príliš to nepomáha.
Odpovedať
@clovek100 v obchodíkoch s prírodnou kozmetikou. Neviem či si z BA ale napr. v Auparku je obchod (sakriš, neviem si spomenúť na názov) a majú tam éterické olejčeky. Môžeš aj cez net objednať. Sú možnosti všakovaké. Napr. http://www.naturaltrade.sk/levandulov...
Odpovedať
@clovek100 mravce nevytopis.Oni maju cesticky v zemi,velmi klukate a aj niekolko metrov do zeme. Mravce vyhladavaju na zivot miesta s urcitymi "energetickymi" vlastnostami.Preto som pisala, ze sa ich nikdy celkom nezbavis,ked uz su tam.Vzdy ich zlikvidujes iba "zopar z vrchu" a zachvilu pridu dalsie a dalsie. Mravce lubia napr.pozemky,kde je vysoka spodna voda a pod. Ekologicky ich mozes likvidovat aj napr.posypanim cesticiek praskom do peciva,solou,ci zabarenim hniezda vriacou vodou.
Odpovedať
@jabadaba Ďakujem, skúsim.
Odpovedať
@majki555 Vysokú spodnú vodu mám. Takže mám postarané o zábavu na celý život? Niekde som čítal že pomôže RoundUp, alebo navezená poľnohospodárska pôda ktorá ho obsahuje, ale to už nie je ekologické.
Odpovedať
@clovek100 nemáš za čo. Držím palce. Aj nás to isto čaká. Ešte, ak si si pozrel ten link, tam odporúčajú napr. aj citrónový olejček či Tea Tree alebo kombi oboch. Skús si objednať aj tie, každopádne ich v domácnosti využiješ aj inak, keby si sa na túto cestu nedal alebo by sa to javilo ako málo účinné. ;-)
Odpovedať
1. Kúp si mravcožrúta, to je konečné riešenie ! 2. Ekologické vymyslel hádam len geniálny fyzik Richard Phillips Feynman. http://converter.cz/fyzici/feynman.htm Opísal ho vo svojom životopise, kúpiš v antikvariáte. Najprv pozorovaním vysledoval a zakreslil celú trasu od mraveniska až po zdroj v špajze. Následne mravcom túto trasu, na ktorej ostáva ich pachová stopa, postupne skracoval, odkláňal lákaním na iné maškrty. Napokon ju aj ich úplne odklonil od ich domu. Či sa opäť vrátili už neuvádza. :-)
Odpovedať
@jabadaba Ako dlho účinkujú tie olejčeky? Éterické oleje sa rýchlo odparujú.
Odpovedať
@clovek100 To si chces otravit cely pozemok takym svinstvom? Boze!!! Ako som pisala, zvykaj si,inak sa z nich zblaznis.Viem,o com hovorim...
Odpovedať
@pripad001 Medvedím mravcožrút papá len termity alebo aj ostatné nechutné mravce? Požičajú mi ho zo ZOO? Alebo ho mám chovať miesto ovce, ako prírodnú mravcokosačku?
Odpovedať
@all Nepomohlo by zhutnenie pôdy? Prešiel by som sa dusadlom okolo základov.
Odpovedať
@clovek100 co ti hryzu polystyren? Tak to okozuj, tazkobsa ich zbavis tiez mame nic nepomaha, fakt najlepsie palit postupne
Odpovedať
http://www.postreky.sk/mravce-a-lezuc... alebo milion dalsich postrekov, ktore ich vykynozia
Odpovedať
Profilova fotka
sol a kava a ine eko vychytavky nepomohli. Ani brutal smradlava chemia nepomohla. Co najviac pomohlo, tak Cyper sprej - ten sa moze pouzivat aj v kuchyniach. Potom cerveny prasok loxiran ci ako sa to presne pise - ten sa moze do mraveniska v zahrade medzi rasttlinami nasypet a zaliat vodou. Ja som ich mala vela v zahrade po tom, ako sa o nu dlhsie nestarali predchadzajuci majitelia, a ten cerveny prasok je zatial fajn. Takisto su dobre tie pasce s modou vodou, ktoru mravce zoberu do mraveniska. Ale total pecka je lafarex, odvlecu to do mraveniska, kralovna ostane neplodna tym padom nevyrastie dalsia generacia. Takze prve zasah lafarexom a ked uz nebude dalsia generacia, tak vyhubit tu aktualnu generaciu. Akoze par mravcov nevadi, ale hned za domom les a stromy, nemusim ich mat aj v spalni ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?