Je normálny dunivý zvuk v diletačnej špáre pri záťaži?

Ak na poter stupime, kolise sa to v mieste diletacie a ma to taky dunivy zvuk pod poterom, tvrdia mi, ze to je OK, staci to zalievat a zatazit, ze to je tzv. bananovy efekt. Od aplikacie poterov uz presli 4 mesiace. Co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
maš zateplené podlahy,alebo podlahové kurenie?
Odpovedať
Profilova fotka
nam sa nic podobne nestalo.. tak netusim.Ale ak je to 4mes po.. nemyslim ze je to OK.. to je uz davno preschnute a nemate to uz preco zalievat a zatazovat... to je uz hotovy poter davno. Skoda ze si zalozila otazku a nie diskusiu. Moc sa tu nedozvies ked kazdy odpovie iba raz bez akej kolvek dalsej reakcie.
Odpovedať
Dobrý den. Osobně si myslím, že je to závada. Jaká je skutečná příčina nevím. Ale nějaký tzv. banánový efekt ? Podle mě je možné, že v místě dilatační spáry je zrovna špatně usazená tepelná izolace. S pokládkou podlahového EPS si spousta firem nedělá těžkou hlavu a klidně to položí na hrboly vytvořené přeložením hydroizolační lepenky. A ty hrboly jsou vysoké několik mm. Když dilatační spára vyjde na střed mezi hrboly a EPS zrovna neleží na podkladu, ale je pod ním mezera několik mm, tak při zatížení se ten potěr může prohnout až o několik mm. Další možnost je, že tam máte karisítě a vysyschání a zrání betonu neproběhlo ve standartních podmínkách. Tím může vzniknout různé pnutí na obou stranách potěru. To je asi ten banánový efekt, ale podle mě je to porucha způsobená lidským faktorem, zřejmě velký obsah záměsové vody. Ale nejsem žádný expert na betony, čili mohu se mýlit. Jedno je ale jisté: není to standartní a normální. Asi bych se informoval u nějaké spec.firmy přez betonování. Jinak po 4 měsících to je už konečné stádium ( zrání betonu 28 dnů ). I když pevnost betonu po 28 dnech je maximální, tak kdy se tento proces ukončí, nikdo neví. Ale to je spíše z oblasti teoretické a tohoto problému se netýká. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa to bude pomarančový efekt.Banány sa vám sanžia nahovoriť. Vážne.Z vášho popisu sa nedá určiť príčina ani dôvod ani to na čo sa sťažujete.Poter pokiaľ bude položený na tepelnej izolácii bude dunieť.Ale nesmie sa viditeľne pohybovať ani prehýbať.Betoń sa polieva len prvé dva tri dni.V interiéri sa nepolieva ale prikrýva fóliou(stačí nikroténová).
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je Tvoj opis presný, tak sa jedná o veľmi častú závadu, tzv.vydutie, príp. vyklenutie poteru, ktoré je spôsobené nerovnomerným vysychaním poteru v jeho hornej a spodnej časti, teda nerovnomerným zmrašťovaním. Funguje to rovnako ako bimetalický pásik pri zahrievaní. Problém je, že v mieste dilatačných škár sa takto pridvihnutý roh poteru dokáže pri zaťažení odlomiť. Zvyčajne sa takýto problém odstraňuje zalievaním na to určenými produktami, napr. Mapefill, poradil by som sa s odborníkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?