Ísť bývať do Bratislavy alebo pri Pezinok?

Kam by ste sa rozhodli ísť bývať, keď ste v takejto situácii? Jeden z partnerov má byt v Petržalke (stará bytovka, 2izbový, 62 metrov) a druhý byt v novostavbe (3izbový, 90m), avšak kúsok od Pezinka bez spojenia s BA (jedine auto).
Odpovedať
aqui, to asi zalezi od toho kde chcete zit, ako vas kazdodenny zivot vyzera - ak robite obaja v Ba a chcete sa tu aj stretavat so znamymi, mate v Ba zazemie etc. , tak urcite v Ba - ja by som asi oba predala a kupila si zato 3-izbovy pekny v ba... ak robite z domu, chcete zit na vidieku etc. - tak potom ta novostavba, pripadne tiez oba predat a postavit si dom...
Odpovedať
Predaj a kúpenie niečoho iného a inde by sme riešili tak o pár rokov (keď budú deti a tak, zatiaľ len spolu chodíme a plánujeme spoločnú budúcnosť). Robíme obaja v BA, zatiaľ trávime u mňa (Petržka) viac času ako u neho. Ja som pôvodne z iného mesta, zázemie tu mám malé. Priateľ je od narodenia Petržalčan, má tu rodičov, brata má v Čiernej vode. Argumentuje tým, že v jeho bytovke je veľa mladých rodín a je úžasné, aký výbeh v prírode tam deti majú.
Odpovedať
no, mne sa tazko radi - ja by som urcite z ba neodchadzala ked tu pracujem - doprava je zabijak podla mna... na druhej strane neviem v akej casti petrzalky mas byt... vybehu je podla mna aj tu vela , ked clovek von chce ist, tak sa von dostane... :-)
Odpovedať
Kusok od Incheby.
Odpovedať
no, to si myslim ze je velmi dobra lokalita - teda ak je to tam niekde ako je nove korzo...
Odpovedať
Ano, tam :-)
Odpovedať
ja som zase extrem opacny a sice co najviac by som isiel prec z BA sidliska a do prirody. Ano s detmi aj bez je to narocne na dopravu no aj tak je to prijemnejsie ako zit v meste. Ak si ale mozete dovolit vyuzivat 2 byty tak zatial skuste to ze budete cez tyzden v BA a cez vikendy u neho. Uvidite co vam viac sadne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@aquabelka je pravda ze v ba je všetko po ruke nakoľko som tam vyrastala a teraz moja dcéra ale tiež sme sa rozhodli ist do Modry je to hneď za pezinkom. Dokúpiť lacnejšie auto :-) a byt v petrzke prenajať!!,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@salichat22 a ako to je s rannym a vecernym dochadzanim do BA prosim ? My zvazujeme presun do Pezinku, ale tohoto sa trocha obavam, ked teraz byvame 5 min peso od prace :)
Odpovedať
Profilova fotka
@execom99 muž chodí na šiestu vtedy sú cesty prázdne ale o ôsmej už kolóny
Odpovedať
@execom99 racianska je od 7:30 kompletne upchata az po krizovatku s Jarosovou. tam to ide vyslovene krokom. taktiez obchvat pri vajnoroch (ak by ste chceli ist na obchvat) je upchaty
Odpovedať
aj ja si myslím, že skvelá lokalita, poznám ľudí čo to majú do Ba ešte ďalej ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som nikdy nemenila, prestahovala som sa z BA-Nove Mesto do Pk, dochadzam kazdy den do prace BA, deti chodia do skol uz v Pk. Vsetko ma svoje plusy aj minusy, dolezite je,aky sposob zivota vediete,co preferujete,co ste schopni a ochotni obetovat...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dochádzanie z Pezinka alebo bývanie priamo v Bratislave má svoje výhody aj nevýhody. Veľa záleží aj od lokality. Dovolím si napísať, že aj v Bratislave sú dobré lokality, kde nie sú zápchy a dá sa dostať pomerne rýchlo do iných častí aj ráno. To už ale závisí od toho, kde je práca. V prípade, že sa riešia dva byty, jeden v Bratislave a druhý v Pezinku, odporúčal by som buď jeden dať do prenájmu alebo ich vymeniť za jeden väčší byt v Bratislave. Z dlhodobého hľadiska by som odporúčal kúpu bytu v nízkoenergetickej stavbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?