Interiér Exteriér - podvodnícka firma na dvere

Ahojte, rada by som sa spýtala, či si niekto objednal dvere značky PORTA DOORS, alebo vstavané skrine z firmy INTERIER EXTERIER s.r.o. Ako som dnes zistila, ich stránka bola zrušená, všetky mobily do firmy, pobočiek aj predajní vypnuté a pevné linky zrušené. Pred pár mesiacmi som uhradila dosť vysokú zálohu na interiérové dvere do celého domu a ešte pred 3 týždňami ma uisťovali, že do 2 týždňov mi dvere prídu namontovať. Písomne ich vyzvem o vrátenie zálohy, pretože objednávka nebola do termínu splnená, no obávam sa, že svoje peniaze už neuvidím. :-( Máte s nimi niekto podobnú skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
pozor! netreba spajat dvere porta doors, ktore normalne dalej funguju s nejakou firmou, ktora ich predava....... to su dve rozne veci .....
Odpovedať
ja nespájam dvere Porta doors, ale ide o firmu, ktorej názov som uviedla, že ich tiež na slovensku predáva. Ak mi vrátia peniaze, znovu si chcem objednať tieto dvere, ale asi priamo v poľskom porta doors. Chcem len vedieť, či má niekto skúsenosť práve s touto firmou.
Odpovedať
Firma sa volá INTERIER EXTERIER s.r.o. so sídlom v Galante. My sme objednávali v ich predajni v OC MLYNY v Nitre. Tá predajňa je už zrušená.
Odpovedať
Profilova fotka
@hadassah Okamzite ich treba nahlasit na policiu, ani im vyzvy neposielaj, ked uz maju porusene stranky a telef....my sme mali podobny zazitok, volali sme na obchodne urady neviemake a tam nam tiez odporucili rovno kontaktovat policiu
Odpovedať
@hadassah a neskúšala si ich hľadať na adrese ich sídla?
Odpovedať
ja sa uz normalne budem bat nieco objednat, lebo vsade si pytaju zalohy a nakoniec sa clovek dozvie, ze polovica slovenskych firiem su PODVODNICI :-( :-| ]-(
Odpovedať
dnes som zisťovala všetko možné a kontaktovala som firmu, ktorá sídli na tej istej adrese ako je táto firma s dverami. Pani mi povedala, že tam ešte majú kanceláriu a je tam ešte nejaký pracovník. Dovolať sa však už nedá nikde. Na informáciách mi potvrdili, že pevné linky boli zrušené a sú tam nejaké mobilné čísla, no na ich žiadosť sa nemôžu poskytovať. Firma oficiálne ešte nie je v konkurze, ani likvidácii. V obch. registri ešte nie sú žiadne zmeny. Napísala som výzvu na vrátenie zálohy, pošlem to s doručenkou a potom to dám právnikovi, aby napísal návrh na platobný rozkaz, alebo nejakej firme, ktorá vymáha pohľadávky. Obávam sa však, že peniaze už neuvidím.
Odpovedať
@ingeborg78 toto je ten problém. Bez zálohy ti nič nespravia a keď uhradíš zálohu, tak s tým rizikom, že to môže skončiť aj takto. :-( Čítala som aj o ľu´doch, ktorí dali obrovské zálohy na montované domy a majú len holú platňu a firma zmizla. Je to otras. Toto by malo byť právne ošetrené, takéto podvody, naberú zálohy a vyparia sa.
Odpovedať
@hadassah : Tu su konatelia.: Martin Kanka Topoľnica 220 Kajal 925 92 Slavomíra Kanková Topoľnica 220 Kajal 925 92 Neviem ako to mas deleko, ale mozno by som sa isiel pozriet priamo k nim. bola to s.r.o - zakladne imanie cca 6640 Eur.... tak neviem no.
Odpovedať
hmmm a ked sa pozries na dlznikov socialnej poistovne ... tak tam najdes sumu: INTERIER EXTERIER s.r.o. Matúškovská cesta 1413 Galanta 15 425,74 EUR Takze - podnikajme po slovensky...
Odpovedať
@mr79 vďaka za info. Toto všetko už viem, aj dlžníkov som prezrela. Je to o ničom. Ja som účtovník a viem, ako niektorí podnikatelia zakladajú sro-čky. Nemajú na základné imanie, tak sa zaúčtuje do pokladne fiktívny vklad a hotovo. Toto by sa malo zákonom zmeniť tak, aby sa firma mohla založiť len vkladom na účet a aj to na nejaký depozitný alebo čo. A čo je to 6000 eur? Keď dajú firmu do konkurzu, tak sa môžem akurát tak prihlásiť ako jeden z veriteľov a ani vo sne nebudem dúfať, že z ich majetku (ktorý asi ani nemajú) budú uspokojení všetci veritelia. Ja by som bola v tom zozname aj tak niekde na konci.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@peter10 ďakujem ti za ponuku. Určite si to prezriem. Lenže si musím znovu našetriť stratené peniaze ;-( a to mi bude trošku trvať. Ja som si objednala dvere Porta hlavne kvôli jedným atypickým lomeným dverám a chcela som mať všetky dvere z jednej firmy a rovnakého dezénu. Ak máš čas pozri si tie lomené dvere na tejto stránke http://www.porta-dvere.cz/dvere_vnitr.... Sú to dvere Beta.Tieto zalamovacie dvere potrebujem kvôli nedostatočnému priestoru na chodbe ako aj v kúpeľni. Vedel by si vyrobiť aj niečo také? ďakujem.
Odpovedať
@hadassah nemaju nahodou pobocku aj v Šali-Veči pri Tescu? Je to inak sila, aj ja som v minulosti od nich nieco objednavala este do bytu...
Odpovedať
http://sk-sk.facebook.com/people/Mart... tu ho mas krasavca
Odpovedať
Profilova fotka
@hadassah zalamovacie dvere robi aj Sapelli
Odpovedať
Takze podareny Martin Kanka je majitelovm 2 firiem ako to ma na fasa-booku: INTERIER EXTERIER od augusta 2007 - dlh socialnej poistovni: 15 425,74 EUR KM LOGISTIG (vysokozdvizne voziky) - od oktobra 1999 - dlh socialnej poistovni: 34 312,98 EUR Suma sumarum, spolu skoro 50 tis. Eur (polka domu ) a to je len socialnej poistovni. Kolko dlzi svojim partnerom , za prenajom priestorov a pod...? Z toho chlapa nikto nic nedostane.
Odpovedať
@kikusa8 áno mali mať pobočku aj v Šali. Predpokladám, že aj tá je zrušená, ani tam som sa nedovolala, nakoľko pevné linky sú zrušené.
Odpovedať
@katrin21 Pozerala som tie dvere aj v Sapeli, no cena bola oveľa vyššia ako Porta.
Odpovedať
@mr79 Presne tak, cez soc. poisťovňu som to mrkla aj ja, len škoda, že ma to nenapadlo preveriť skôr, ako som zaplatila zálohu. preverovala som ho cez spoločnosť, ktorá vymáha pohľadávky, a vraj má dlhy aj na daňovom úrade. V tej vymáhačskej firme mi ponúkli mandátnu správu pohľadávky, no neviem či mám do toho ísť, nakoľko zaplatím poplatky súvisiace s osobnou návštevou dotyčného pána a potom si firma ešte účtuje províziu z dlhu. Ja by som skákala od radosti, keby sa mi vrátila aspoň polovica, no je otázne, či sa to tej firme podarí vymôcť, aby som si v konečnom dôsledku len nezvýšila náklady a peniaze budú aj tak nedobytné.
Odpovedať
Normálne ma skoro vystrelo, keď som si pozrela jeho profil na Facebooku. Tak krásavec sa vyváža na motorke, chodí si za drahé vstupné na majstrovstvá v hokeji a jednoducho svet gombička. Na jeho mieste by som sa zahrabala, on si kľudne vypisuje na Facebooku ako trávi krásne slnečné dni :-( :-( :-( Je mi do plaču. A nakoniec firmy nechá skrachovať, kvôli nemajetnosti bude zamietnutý návrh na konkurz a pekne ju môžu vymazať z obch. registra. A na druhý deň si môže založiť také firmy znovu. A znovu okrádať ľudí.
Odpovedať
Profilova fotka
@hadassah ani nie..davali sme si u nich nacenovat uz davnejsie a vychadzalo to cca rovnako, navyse mavaju casto akcie.....
Odpovedať
Ja by som asi aj skusil tu vymahacsku firmu, a pokusil sa s nou dohodnut tak, ze polovica vymozeneho je ich, ale bez poplatku za osobnu navstevu. Aj pod pokrievkou kravaty a legalneho posobenia, zrejme tam poslu takych panov, pre tieto ucely urcenych, a dlznik zaplati. Ak nie, tak si rovno zoberu motorku atd. Mozno to nieje tento pripad, ale viem, ze take firmy su.
Odpovedať
Profilova fotka
a priatela ma ten clovek Luda Kanika ( inak, Kanik je aj spoluziak mojej segry z VS :-D ), ale tento tu bude pekne kvietko.. fakt, na hokej si ide, novy gril , motorka, Belgicke pivecko a este sa tam chvali ako prispel na nejaky dar, ci co... Ved sa mu prispieva, ked neplatia nie len statu, ale ani beznym obcanom... A este aj cosi okolo Opla robi, podla starsich prispevkov....
Odpovedať
Profilova fotka
kamos si od nich objednal dvere ale ziadne problem nemal. obejdnal, zaplatil, dodali dvere.
Odpovedať
@marekp hovorila som s človekom z tej vymáhačskej firmy, v podstate ak vy to nevyšlo, tak by ma to stálo 60 Eur. Za tú sumu by som to aj mohla risknúť. Potom berú 20% zo sumy, ktorú sa im podarí získať a o tých 60 Eur sa ich provízia zníži. Za tých 60 Eur môžem urobiť aspoň 1 pokus.
Odpovedať
@red_kika asi mal šťastie a dodali mu dvere skôr, ako sa dostal do problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
@hadassah Neviem, ci boli podvodnici, ale viem, ze skrachovali...aj v Sali mali pobocku a tiez vraj pobrali zalohy.
Odpovedať
@lindulka83 ak niekto berie zálohy s vedomím, že objednávku nikdy nezrealizuje, pretože je už dlhšie v problémoch, tak je podvodník.
Odpovedať
@marekp myslím, že ten človek nie je taký blbý, aby mal niečo napísané na svojom mene, motorku určite nie. Nie som si istá, či exekútor siahne na súkromný majetok v prípade s.r.o.-čky. Tá ručí iba do výšky základného imania. živnostník ručí celým svojím majetkom, tomu môžu zobrať všetko, čo má na mene.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?