Inteligentny elektromer

Pred tyzdnom nam ZSE vymenila elektormer za tento novy. Myslela som si, ze to menili vsetkym, ale zistili sme, ze susedovi napr. nie a to mame uplne rovnaky dom. To sme zistili az nahodne dnes. Menili to aj vam?
Odpovedať
@elliottka A to teraz susedovi závidite ten stary? Výmeny elektromerov nemajú z pohľadu laika žiadnu logiku, sú rôzne dôvody pre ktoré sa niektoré menia a niektoré nie. Výzor domov k nim nepatrí.
Odpovedať
@elliottka Zavolajte bud na distribucnu alebo davatela elektriny, podla toho kto vymienal elektromer a spytajte sa na dovod vymeny a preco ma sused stary ;-)
Odpovedať
@elliottka Predsa si bola písomne dopredu oboznámena o výmene aj o dôvode. Tak si to prečítaj a nestresuj sa. Ja som VSD a tiež mi menili a budú vštkým čo maju dvojtarif a spotrebu nad 4000 kW/h/rok . A s podobou domu to fakt nema nič spoločne.
Odpovedať
@elliottka nam tiez a susedovi nie, tiez som z toho nepokojny ;-)
Odpovedať
Úžasné odpovede. Normálne som sa spýtala, ale asi už naposledy...a nie, nezávidím susedovi...škoda slov :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@elliottka Ten novy elektromer je distribucia povinna dat zakaznikom ktori maju spotrebu vacsiu ako 4MWh rocne do urcitej doby. Takze sused mozno spotrebuje menej, alebo na neho proste este neprisla rada.
Odpovedať
@elliottka A čo sa ti nepači na mojej odpovedi? Je v nej všetko čo ma byť. Alebo si zo špecialnej školy?
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren a preco mas pocit, ze myslela zrovna teba ? :)
Odpovedať
@elliottka moze byt, ze maju podozrenie, ze niekde mizne elektrika (resp vysoka spotreba), alebo bol vas elektromer sluzobne najstarsi, tak ho vymenili.
Odpovedať
@virnik27 nic z toho, mame ho 3roky (teda mali sme), dvojtarifu mame uz dlhsie, poskodeny nebol (neviem o tom). Ale ako sa spomina vyssie, prislo nam oznamenie, ze sa bude menit za novy. Mna len prekvapilo, ze vymenili len nas, nakolko sused ktoreho som spomenula byva v druhej polovici dvojdomu a jemu nic nemenili. On byva dlhsie a aj spotrebu ma o dost vyssiu (co mi je samozrejme uplne jedno). Mne je uplne jedno, ci mu ho vobec vymenia. Mame spolocnu skrinu, preto sme si to vsimli, naozaj sa nechodim pozerat susedom po skriniach ake merace maju oni. O nic nejde, len som chcela vediet, ci to uz plosne vo velkom menia, alebo sme jedny z prvych. Ciste zo zvedavosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 nekonspiruj zbytocne, distribucka je povinna do 2020 vymenit elektromer zakaznikom co maju spotrebu nad 4MWh rocne za IMS elektromer. A zo dna na den to akosi neurobia. Mne tiez po 7 rokoch vymenili a sused ma stary...
Odpovedať
@majkoj aj nam vlani menili na chalupe, prislo nam oznamenie, tak sme to akceptovali, ...a aky elektromer maju susedia?, tak to nas ani nenapadlo zistovat
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj IMS elektromer je taky co si budem moct potom na webe pozriet aktualnu spotrebu po dnoch ci mesiacoch ? Ak ano tak taky chcem aj ja :-)
Odpovedať
@panak ako pise majkoj dostanes ho zadarmo pokial tvoja spotreba presiahne 4MW za rok
Odpovedať
@codyy Dufam ze to nebude nikdy napriek tomu by som ho chcel. To sa asi neda, vsak?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?